Gençliği ikna eden seçimi alır!


2023 seçimlerinin sonucunu gençlerin kararının belirleyeceğinin altını çizen Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “Bu konuda net olarak şunu ifade etmek isterim. Gençlikle ittifak kuran siyasi hareketler seçimin kazananı olacaktır. Yaklaşık 7 milyon genç ilk kez oy kullanacağı gibi en yüksek oy oranına sahip dinamik Gençliktir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde 2023 seçimlerinde Gençliğin rolü çok önemlidir” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2022 Cumartesi 15:03

Adem GÜNEŞ

Ülkedeki ekonomik ve siyasi gündemi gazetemize değerlendiren Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “Ülkemiz başta olmak üzere Dünya genelinde yaşanan bir ekonomik kriz var. Pandemi dolayısıyla iki yıl boyunca bazı ürünlerin üretiminde neredeyse durma noktasına gelindi. Yaşanan bu olumsuz sürecin Dünya ekonomisine yansımalarını bugünlerde ciddi anlamda hissediyoruz. Ülkemizde de bu süreç hepimizi olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Enflasyon oranlarındaki artış vatandaşın geçimini sağlamasına darbe vurmaktadır. Mutfak alışverişinde bazı büyük marketlerin fırsatçılık yapıp sürekli zam yapmaları can yakmakta” ifadelerini kullandı.

“STOKÇULUĞA KARŞI ATILAN ADIMLAR YETERLİ DEĞİL”

 Hükümetin stokçuluğa ve günlük zam yapanlara karşı attığı adımlar olmasına rağmen bunun yeterli seviyede olmadığının altını çizen Ateş, “Bu konuda vakit kaybedilmeden daha güçlü adımlar atılmalıdır. Hiçbir vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekmesine gönlümüz razı değildir. Bu süreci hep birlikte aşmamız gerekmekte. Ülkemizin ortaya koyduğu yeni bir ekonomik model bulunmaktadır. Bu modelin başarıya ulaşması için önümüzde bir süreç var. Vatandaşlarımızın mağdur olmadan ekonomik anlamda önümüze konulan hedefi başarıya ulaştırmalıyız. İhracatın her geçen gün arttığı bir gerçeklikte ortada durmaktadır. Savunma sanayisinde Dünya genelinde konuşulan ve öncü rol üstleneceğimiz çalışmalar her geçen gün artıyor. Bu da bizleri bu zor süreçte mutlu eden önemli gelişmelerdir. Verilere bakıldığında önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda refaha kavuşacağımız günler yakın. Birçok zorluğun üstesinden nasıl geldiysek bu günleri de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” diye konuştu.

“ZAMLAR VATANDAŞLARI ZORLUYOR”

Muhalefetin erken seçim çağrılarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ateş, “Muhalefet kanadında erken seçimle ilgili ne kadar çağrı yapılsa da seçimlerin 2023 te yapılacağı düşüncesindeyim. Bu konuda Ak Parti ve MHP’nin tavrı çok net olmuştur. Vatandaşın şuanda erken seçim gibi bir derdi bulunmamaktadır. Vatandaşın en büyük isteği ekonomik anlamda bir rahatlama isteğidir. Hükümetinde bu anlamda asgari ücret ve memurların maaşlarına getirdiği ciddi zamlar bulunmaktadır. 2023 seçimlerine kadarda önüne koydukları hedefler ve ortaya sundukları projeler bulunmakta. Bunlar gerçekleşecektir. Bundan dolayı da seçim zamanında yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“SEÇİM SONUCU GENÇLER BELİRLEYECEK”

2023 seçimlerinin sonucunu belirleyecek olan kitlenin gençlik olduğunun altını çizen Ateş, “Bu konuda net olarak şunu ifade etmek isterim. Gençlikle ittifak kuran siyasi hareketler seçimin kazananı olacaktır. Yaklaşık 7 milyon genç ilk kez oy kullanacağı gibi en yüksek oy oranına sahip dinamik Gençliktir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde 2023 seçimlerinde Gençliğin rolü çok önemlidir. Bizimde 7 Haziran 2015 seçimlerinde ortaya attığımız 81 ilde 81 genç milletvekili projesi 2023 seçiminde kritik önemdedir. Şuana kadar yaptığım gözlemde gençlere yönelik en ciddi adımları AK Parti’nin attığı yönündedir. Gençlik politikaları gençleri sadece gençlik kollarını doldurma ve gençliği oy deposu olarak görme üzerinde olanlar kaybedecektir. Önümüzde siyaset anlamında uzun bir süreç bulunmakta. Bu konuda şuan için konuşmak çok erken. Ancak kendimi bildim bileli halka hizmet etmek için bir mücadelenin içerisinde bulundum ve bu mücadelemde herhangi bir makama ihtiyaç duymadığım gibi hizmet etmek için bir makamda gerekmemektedir. O dönemin şartlarında beraber yol yürüdüğümüz ekibimiz ve milletimizle yapacağımız istişareler sonucunda kararımızı vereceğiz. Ülkemiz için milletimiz için hiçbir sorumluluktan asla kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA