Mersin’de birinci parti olacağız!


İYİ Parti’nin Mersin’de büyük bir oy potansiyeline sahip olduğunun altını çizen İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, “İYİ Parti Mersin’de birinci parti olacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. Mersin, Millet İttifakı iktidarında hak ettiği yatırımı sözde değil özde alacaktır. Mersin’e verilen vaatlerin takipçisiyiz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in Başbakanlığında Mersin hak ettiği tüm yatırımlardan nasibini alacaktır” dedi.

 

Tarih : 19 Ocak 2022 Çarşamba 15:44

Necdet TAŞ

Kanal 33 ekranlarında Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyasetin Nabzı’ programına konuk olan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin ve ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tüm siyasi partilerin Mersin menfaati konusunda birleşmesi gerektiğinin altını çizen Dutar, “Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri Mersin paydasında buluşması gerekir. Mersin söz konusu olduğun da herkesin siyasi gömleğini bir tarafa bırakması lazım. Hiç kimse siyasi ikballeri uğruna Mersin’in kaderiyle oynayamaz. Sayın Genel Başkanımız Mersin Metrosu’nun temel atma töreni için kente geldiğin de programı o törenle bitmedi. Mersin iş dünyasıyla da bir araya geldi. Orada iş dünyasının sesine kulak verdi. Mersin, Millet İttifakı iktidarında hak ettiği yatırımı sözde değil özde alacaktır. Mersin’e verilen vaatlerin takipçisiyiz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in Başbakanlığında Mersin hak ettiği tüm yatırımlardan nasibini alacaktır” şeklinde konuştu.

“ÜLKEDE YÖNETİM KRİZİ VAR”

İYİ Parti’nin Mersin’de büyük bir oy potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Dutar, “İYİ Parti Mersin’de birinci parti olacaktır. Buna canı gönülden inanıyorum. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi ilk dile getiren siyasi partiyiz. Türkiye’nin kurtuluşu Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminden kurtulmasından geçiyor. Bu sistem aslında bir yönetim sistemi değildir. AK Parti’ye göre uyarlanmış bir sistemdir. Yani denetlenemeyen bir sistemdir. Millete hesap vermekten korkanların getirdiği bir sistemdir. AK Parti’nin kendini koruma ve kurtarma sistemidir. Billboard siyasetiyle ülkeyi yönetiyorlar. Yarın sandık geldiğin de Türk Milleti bu sisteminin faturasını bu iktidara kesecek. Bunun hesabını siyasi olarak verecekler. Çünkü milleti yoksullaştırdılar. Bu sisteme karşı olduğumuz için Millet İttifakı iktidarında İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçeceğiz. Yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar aramıyoruz. 6 muhalefet partisi bu sistemle ilgili bir mutabakat metni imzaladı. Bu ülkeyi o kadar kötü yönetiyorlar ki milleti usandırdılar. Milleti kutuplaştırıp ayrıştırdılar. Ülkedeki yönetim krizinden kurtuluşun çaresi İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir. Bu yüzden milletimiz de olası bir referandumda bu isteme onay verecektir” ifadelerini kullandı.

“OLASI ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak olası bir erken seçime hazır olduklarının altını çizen Dutar, “Mersin’deki 300 köye bizzat kendim gittim. Genel Başkanımız Meral Akşener 76 kente ve ilçelerine ziyaretlerde bulunup halkla buluştu. Yine Şubat ayı ortalarında Sayın Akşener’i esnaf gezisi ve ziyaretleri için Mersin’de ağırlayacağız. Sokakta bir seçim beklentisi var. Bunu görüyorum. İnsanlar bu iktidarın bunaltıcı baskısından bıkmış durumdalar. Ekonomi bir yana siyasi baskı var. Bu ay benim evime gelen fatura bin 296 TL. Milletin alım gücü bitmiş durumda. O kadar büyük bir enflasyon var ki resmen mutfakta yangın var. Enflasyon insanların üzerine çökmüş durumda. Bir de bununla birlikte siyasi baskılar, yönetilemeyen pandemi süreci var. İnsanlar mutsuz ve umutsuz. Biz üreten ve kendi kendimize yeten bir ülkeydik. Bu iktidar bizi üretimden kopardı. Çiftçi nasıl üretsin. Girdi maliyetleri alıp başını gitmiş. Bakın Mersin’de limon üreticisi zor durumda. Elektrik faturaları çiftçinin belini büküyor. Girdi maliyetleri artıyor ama çiftçinin malı para etmiyor. Küçük çiftçi tamamen bitmiş durumda” diye konuştu.

“MERSİN’İN KIRSAL BÖLGELERİNDE İNTERNET ALTYAPISI YOK”

Mersin’in kırsal bölgelerinde internet altyapısı olmadığına dikkat çeken İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, “Uzaktan eğitimden bahsediliyor. Ya bırakın tableti kırsal mahallelerde internet altyapısı yok. Bu coğrafyayı çok iyi tanıyorum. Bu coğrafyadaki yoksulun ve garibanın ne sorunu olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü ben oralardan geliyorum. Bu köylerdeki çocukların daha çalışma masası yok. Eğitimdeki eşitliği de bitirdiler. Bakanın biri çıkıp, ‘Çıkar cebindeki telefonu’ diyor. Bu ülkedeki zenginliğin göstergesi cepteki telefon mudur? Eğitimi paralı dayalı sisteme bağladılar. Bu nasıl bir adalet? Türkiye’de birileri sarayda bir elleri balda bir elleri yağda yaşarken öbür tarafta ekmek kuyruklarına giren milyonlarca insan yaşıyor. Kendi milletlerinden haberleri yok” dedi.

“TÜRKİYE’DE AK PARTİ DÖNEMİ BİTMİŞTİR”

Türkiye’de öncelikle demokrasiyi getireceklerini ve adaleti tesis edeceklerinin altını çizen Dutar, “Türkiye, Millet İttifakı iktidarında yeniden güven duyulan bir ülke haline gelecek. Üretim ekonomisine yeniden geçeceğiz. Bu kentte hangi sokağa girerseniz girin herkes İYİ Parti İl Başkanını tanıyor. Çünkü biz 3 yıldır sokakta milletimizle iç içeyiz. Milletin derdini dinleyen en iyi çözüm yollarını üretir. Saray düzeni bittiği zaman ülke rahata kavuşacak. Çiftçinin ürününe alım garantisi vereceğiz. Üretim planlaması oluşturacağız. Kimse kafasına göre üretim yapamayacak. Eylül-Ekim gibi erken seçim bekliyoruz. Çünkü o kadar çok hasar verdiler ki ülkeye. Artık bu hasar her taraftan görünür oldu. Bu sıkışmışlıktan ancak erken seçimle çıkarız. Mersin ölçeğinde İYİ Parti kesinlikle birinci parti olacaktır. Mersin’i karış karış geziyoruz ve erken seçime hazırız. Bizden başka da alanda kimse yok. Aslında sokağa çıkacak yüzleri de yok. Türkiye geneline gelince Mersin’deki coşkunun aynısı Anadolu’da da var. Türkiye’de AK Parti dönemi bitmiştir. Kendi tabanını kaybetmiştir. Aşağıdakiler yukarıdakilerle iletişime geçemiyor. Onlar da bu işin farkında. Ortak akılla bu iktidardan kurtulacağız. Siyasi ikballer uğruna bu ülkeye kıyılamaz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA