Nükleer karşıtları beraat etti


Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak ve ölenleri anmak için havaya balon uçurmak isteyen, ancak eylemi güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle yapamamalarına rağmen yargılanan NKP üyeleri, ikinci duruşmasında “barışçıl gösteri” kararıyla beraat etti.

 

Tarih : 16 Kasım 2021 Salı 15:15

 Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Gülnar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılarak NKP bileşenlerine destek verdi. Bildirim ve izin almadan kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü iddiasıyla haklarında dava açılan NKP bileşenlerinin yargılandığı dava,  “İzin almaya ve bildirim yapmaya gerek olmayan, Anayasa Madde 34 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi ile korunan düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında hakkın kullanımı" olarak değerlendirildi. Mahkeme kararında, İzin almaya ya da bildirim yapmaya gerek kalmayan barışçıl bir gösteri olduğu, dolayısıyla cezalandırılamayacağını belirtilerek, sanıklar hakkında beraat kararı verildi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA