Valisi Su: "OSB’lere büyük talep var"


Rota Business Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mersin İş ve Ekonomi Ödülleri’ töreninde iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, organize sanayi bölgelerine çok büyük talep olduğunu belirterek, "Yerleri uygun olanları hemen veriyoruz. Ve arkadaşlarımız bu alanlara yatırımlar gerçekleştiriyorlar" dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, "Seçim öncesinde ‘Mersin’e yatırım yapacak olan iş insanını havaalanında ceketimin düğmelerini ilikleyerek karşılamaya hazırım’ demiştim. Bu sözümü biraz açmak istiyorum. Benim için bölgemde yatırım yapacak olan iş insanı, üretim odaklı, insan odaklı yatırım yapandır. Banka mevduatında ya da hesaplarında yüksek miktarda para bulundurup Mersin’in rantından faydalanacak, tek başına bunu cebine katacak olan iş insanı benim gözümde muteber bir iş insanı değildir" dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2021 Perşembe 13:47



Hüseyin KIRKGÖZ


Rota Business Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mersin İş ve Ekonomi Ödülleri’ töreninde iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Törene, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Cengiz Gökçel ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, oda ve borsa başkanları, STK Temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Rota Business Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak, ödül gecesine emek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “Yaptığımız her doğru projeye destek veren ve anlam katan başta Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibine teşekkür ediyorum. Ülkemizin pandemi, yangın ve sel gibi felaketlerden etkilenmesine rağmen mücadelesini sürdüren, üretimi devam ettiren, istihdama direnç noktası oluşturan tüm yatırımcılarımıza, iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Unutmayın ki ödül bir motivasyondur, ödül bir moraldir ama emin olun ki hiçbir zaman ölçüt değildir” ifadelerini kullandı. 


"MERSİN'İN RANTINI TEK BAŞINIZA CEBİNİZE İNDİREMEZSİNİZ"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Mersin’e değer katanlarla, Mersin ekonomisinin lokomotifi olan iş insanlarıyla beraber olmanın kendilerine ayrı bir motivasyon sağladığını belirterek, “Hepimizin gayreti önce kendi görev alanımız, sorumluluk alanımız Mersinimiz ama genelde de ülkemize katkı sunmak, uzun vadede de insanlığa katkı sunmak. Ekonomi, refah, bu toplumları dirilten, zenginleştiren, her anlamda, maddesel anlamda, maddi anlamda değerlendirilir ama o maddiyatın sağladığı zenginlik diğer birçok alana da sirayet eder. İnsanların barışını, huzurunu, kardeşliğini, bir arada yaşama arzusunu, kültürünü, sanatını, her şeyini etkiler. Seçim öncesinde ‘Mersin’e yatırım yapacak olan iş insanını havaalanında ceketimin düğmelerini ilikleyerek karşılamaya hazırım’ demiştim. Bu sözümü biraz açmak istiyorum. Benim için bölgemde yatırım yapacak olan iş insanı, üretim odaklı, insan odaklı yatırım yapandır. Banka mevduatında ya da hesaplarında yüksek miktarda para bulundurup Mersin’in rantından faydalanacak, tek başına bunu cebine katacak olan iş insanı benim gözümde muteber bir iş insanı değildir” diye konuştu.


“MERSİN DEĞERLİ, ÖNEMLİ BİR KENT”


Üreten, çalışan, insan odaklı ve istihdam yaratan her türlü yatırımı desteklediklerini ifade eden Seçer, bu yatırımların toplumun barışını ve huzurunu bozan bütün olaylardan kenti kurtaran çalışma alanları yarattığına dikkat çekerek, “Bugün Türkiye’nin temel sorunlarının başında gelen; çatışma, terör, bunun adını ne koyarsanız koyun, en temel konularından biri budur. Hakça bölüşümün yeterli derecede olmaması, hukuk devleti anlayışı, yeterli derecede ekonomik modellerin, büyüme planlarının insan odaklı, üretim odaklı olmaması ya da eksik olması, bunu başaramamamız… Bence toplumu çürüten, toplumu farklı yönlere kanalize eden, asayişi, huzuru bozan temel nedenlerden biri budur. Mersin değerli, önemli bir kent. Rakamlarıyla önemli, üretim kapasitesiyle önemli, sektörleriyle önemli, vergi miktarıyla tahakkuk edilen ya da ödenen vergi miktarıyla önemli, coğrafyasıyla, iklimiyle, kadim kültürüyle, demografisiyle, insan kaynağıyla önemli, değerli bir kent. Böyle bir kentte şahsım adına bir yönetici olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum, ne kadar sorumluluğum ağır olsa da. Ama burada yaşayan her sosyoekonomik, her sosyokültürden bireyin de bu kentte kendini iyi hissetmesi gerekiyor ve bizim bunu iyi hissettirme görevimizi de hatırlatmak istiyorum. Pandemi sürecinden doğal afetlere kadar piyasaları durgunlaştıran birçok olumsuz durum yaşandı. Her şeye rağmen çalışan, üreten, ekonomimize değer katan tüm iş insanları dostlarıma saygılarımı sunuyorum. Benim için burada ödül alan yok. Bütün iş insanlarını, çalışan, üreten, alın teriyle, yasalar çerçevesinde bütün iş insanı dostlarımı ödül almış kabul ediyorum. Saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. 


VALİ SU: "MERSİN'DE OSB SAYISI 9'A ÇIKTI"


Ödül töreninde konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su da, ülkedeki mevcut istikrar ve gelişimin geleceğe güvenle bakmayı sağladığını ve iş insanlarını da yatırıma sevk ettiğini söyledi. Türkiye'de ve Mersin'de her gün yeni yatırım alanlarının oluştuğuna dikkat çeken Vali Su, Mersin'de 4 yıl önce üç adet olan organize sanayi bölgesi sayısının gelinen noktada 9'a çıktığını belirtti. OSB’lerde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Su, kısa zamanda OSB’lerde fabrikaların yükseleceğini belirterek, "OSB’lere çok büyük talep de var, yerleri uygun olanları hemen veriyoruz. Ve arkadaşlarımız bu alanlara yatırımlar gerçekleştiriyorlar. Tabi her alanda, her sektörde ilimiz özelinde olduğu gibi ülkemiz genelinde de bu tür yatırımlar devam ediyor. Bunun sonuçlarını da görüyoruz. İhracatımız şu anda 200 milyar doları aşmış durumda, ikinci çeyrekteki büyüme 21,7’ye ulaşmış durumda. Yani Türkiye her şeye rağmen üreten, ihracat yapan bir konumda. Bu da tabi mevcut olan huzur, güven ve istikrar ortamının bir sonucudur” dedi. Yatırım yapan, üretim yapan iş insanlarının çok değerli olduğunu söyleyen Vali Su, “Hepsini tebrik ediyorum. Bu güzel gecede emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. İş dünyamızın çok değerli insanlarını tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


 Konuşmaların ardından farklı sektörlerden iş insanları ödüllerini Vali Ali İhsan Su ve protokol üyelerinin elinden aldı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA