Milletimin takdirine bırakıyorum!


AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, içinde bulunduğu aracı trafikte iken durduran polislere hakaret etti. Polislerin olay anında çektikleri videoyu Twitter hesabından paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, iki polisin bu olaydan sonra açığa alındığını söyledi. Mersin Valiliğinin konuya dair yaptığı açıklamada da polisler hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Zeynep Gül Yılmaz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada hukuksuz bir muameleye maruz kaldığını öne sürerek, "Yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2021 Pazartesi 13:59

Adem GÜNEŞ


Mersin'de aracını durduran polislere hakaret ettiği ortaya çıkan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Maruz kaldığım hukuksuz muameleyi aziz milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi. 


"MARUZ KALDIĞIM MUAMELEYİ MİLLETİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM"


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeynep Gül Yılmaz'ın mesajı şöyle: "Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum."


VALİLİKTEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA


Mersin Valiliğinden, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yapılan açıklamada, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını durduran polis memurları hakkında, yasal mevzuatın dışına çıktıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Temmuz 2021 tarihinde saat 18.30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayıyla ilgili olarak, CHP'li milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, olayın tamamen çarpıtıldığı kaydedildi.


YASAL MEVZUATIN DIŞINA ÇIKMIŞLAR


Bahse konu olayda Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulduğu ifade edilen açıklamada, "Karayolları trafik kanununun 71. maddesi 'g' bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken, eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır" denildi.


NE OLMUŞTU?


AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, içinde bulunduğu aracı trafikte iken durduran polislere hakaret etmiş, polislerin olay anında çektikleri videoyu Twitter hesabından paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, iki polisin bu olaydan sonra açığa alındığını söylemişti.  Başarır'ın paylaştığı videoda, Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobilin otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle polisler tarafından durdurulduğu görülüyor. Polisler, AKP'li Zeynep Gül Yılmaz'a aracın plakasının ihbar edildiğini ve sistemde milletvekili aracı olarak gözükmediğini belirtiyor. Yılmaz ise bunun üzerine "Bu benim sorunum mu? Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?" diyerek polis memuruna çıkışıyor. Polis memurunun "Ekipler ihbar ediyor, telsizden ihbar geliyor" demesi üzerine Yılmaz "Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum" diye çıkışarak polis memurlarına hakaret ediyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA