Mersin’de genç yetenekler aranıyor


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM)sporcularına yönelik Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Modelleme ve aşama testleri yapıldı.

 

Tarih : 28 Haziran 2021 Pazartesi 12:10

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Modelleme aşama testleri Türkiye Olimpik Hazırlık  Merkezi  (TOHM) ve  Sporcu  Eğitim  Merkezi  (SEM)  bünyesindeki Atletizm, Atıcılık, Tenis, Güreş, Cimnastik, Yüzme ve Eskrim branşlarında eğitim alan sporculara yönelik 23-24-25 Haziran 2021 tarihleri arası Servet Tazegül Spor Salonu’nda uygulanan testler tamamlandı. TOHM ve SEM bünyesindeki sporculara yönelik uygulanan Türkiye Sportif  Yetenek  Taraması  ve Spora Yönlendirme Programında  uygulanan  temel motorik testler (boy,  kilo,  kulaç  uzunluğu, esneklik,  oturma yüksekliği, el kavrama kuvveti, dikey sıçrama, geriye sağlık topu atma, çeviklik ve 20 m sürat koşusu), Denge ve reaksiyon, koordinasyon testleri ve dayanıklılık (20 m Mekik koşusu) uygulanarak, sporcuların branş bazında ön plana çıkan parametre değerlerinin aktif sporcular üzerinden neler olduğunu ortaya koyabilmeleri amaçlanarak tamamlandı.


"PROJEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"


TOHM ve SEM sporcularına yönelik yapılan testleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’nin 22 ilinde 22 spor branşını kapsayan alanda olimpik sporcu yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) ile Sporcu Eğitim Merkezleri (SEM) sporcularımızın kendilerini geliştirebilmeleri için alanlarında uzman antrenör, fizyoterapist, psikolog ve masörlerimiz il müdürlüğümüz uhdesinde hizmet veriyoruz. TOHM bünyesinde Atletizm, Atıcılık ve Tenis, SEM bünyesinde ise Atletizm, Cimnastik, Güreş, Yüzme ve Eskrim branşlarında yatılı ve gündüzlü olmak üzere toplam 83 sporcumuz eğitim almaktadır. Sporcularımızı daha verimli ve etkin kılmak adına çalışmalar yapan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bu iki projeye çok önem veriyor. Özellikle TOHM bünyesinde yetişen sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırırken, SEM’den yetişerek TOHM’a geçen sporcularımızla da ziyadesiyle mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı. 


"TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın TOHM ve SEM projelerinde yer alan sporcuların eğitimlerini sorunsuz şekilde sürdürebilmesi için titiz bir çalışma yürüttüğünün altını çizen Demir, "Bizler de İl Müdürlüğü olarak sporcularımıza elimizden geleni fazlasıyla yapma gayretindeyiz. Amacına ulaşarak meyvelerini vermeye başlayan Proje kapsamında olimpik ruha ve beceriye sahip geleceğimizin teminatı olan kıymetli gençlerimizi Türk sporuna kazandırmak en önemli hedefimiz. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından sporcularımızın branş bazında ön plana çıkan parametre değerlerinin aktif sporcular üzerinden neler olduğunu ortaya koyabilmeleri amacıyla Türkiye Sportif  Yetenek  Taraması  ve Spora Yönlendirme Programında  uygulanan  temel motorik testler, Denge ve reaksiyon, koordinasyon testleri ve dayanıklılık (20 m Mekik koşusu) uygulanarak kayıt altına alınmıştır. Bu süreçte yapılan testlerde emeği geçen hizmet ve şube müdürlerime, antrenörlerimize ve tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi. 


İL MÜDÜRÜ ÖKKEŞ DEMİR'E TEŞEKKÜR PLAKETİ


Öte yandan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’i makamında ziyaret ederek, Hava sporlarına vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Toroslar Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından 19-20 Mayıs 2021 tarihleri arasında Yamaç paraşütü sporunun yaygınlaştırılması, ilimizde bulunan uçuş yerlerinin tanıtılması ve sporcularımızın gelişimi amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 102. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Gelincik Tepede düzenlenen “Hava Sporları Yamaç Paraşütü Hedef Yarışmasına” vermiş oldukları katkı ve desteklerden dolayı Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın tarafından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Spor Faaliyetleri Değerlendirme ve Takip Şube Müdürü Vedat Akyar ve Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Vedat Yüksel’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA