TBMM’de ’Mersin’ tartışması


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile HDP Mersin Milletvekili Rudvan Turan arasından ’Sahada yoksunuz’ tartışması yaşandı. HDP’li Rıdvan Turan, AK Parti Mersin Milletvekillerini sahada olmamakla suçlarken, AK Partili Zeynep Gül Yılmaz ise,

 

Tarih : 8 Nisan 2021 Perşembe 13:11

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile HDP Mersin Milletvekili Rudvan Turan arasından 'Sahada yoksunuz' tartışması yaşandı. Aylardır Mersin'de sahada olduğunu ifade eden HDP'li Turan, "Toplumsal, siyasal ve sınıfsal öfke son derece artıyor. Mahallelerde, sokaklarda olduğumuzdan dolayı bunu çok yakından biliyoruz. Ben Mersin Milletvekiliyim, aylardır Mersin’i arşın arşın geziyorum, bir tane AKP’li milletvekilinin halkın arasına, çiftçinin arasına, köylünün arasına, esnafın arasına karıştığını görmedim çünkü bu konuda yüzünüz yok" dedi. 

İKİ VEKİL ARASINDA SÖZ DÜELLOSU


Bunun üzerine söz alan AK Partili Yılmaz, "Az önce  HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan “AK PARTİ vekilleri sahada yok.” dedi. Biz hem merkez ilçelerdeyiz hem de diğer ilçelerimizde mahalle mahalle, sokak sokak, karış karış dolaşıp vatandaşa dokunuyor, derdini dinliyoruz. Siz Mezitli’den öteye, batıya geçebildiniz mi bugüne kadar?" şeklinde yanıt verdi. HDP'li Turan ise, "Davultepe’de ben varım. Davultepe’de size öfke var, öfke" dedi. Bir kez daha araya giren AK Partili Yılmaz, "Merkez ilçelerde bile yoksunuz. Geçen hafta Kiremithane Mahallesi cumartesi pazarını ziyaret ettim. Size oy veren seçmen diyor ki: “Oy verdik, bir daha göremedik.” Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da köşe başlarını tuttuğunuz Büyükşehri de alacağız. Çırpınışlarınız boşuna, vatandaş gerçek yüzünüzü gördü artık" şeklinde konuştu. HDP'li Turan ise, "Davultepe’de ben varım. Gidin, Davultepe halkına sorun bakalım, yaptığınız haksızlıkları öğrenin" dedi. 


"İNSANLAR AK PARTİ'YE KARŞI ÖFKELİ"


Mersin'deki çevre sorunlarına da değinen HDP'li Turan, "Mersin meselesine gelince, bakın, Mersin'de taşocakları yapılıyor Toros Dağları'nda, Davultepe'de binlerce dönümlük alanlar küçük sanayi sitesine ve benzeri şeylere çevrilmeye çalışılıyor. Bakın, ben size şunu söyleyeyim, istiyorsanız beraber de gideriz. Gidelim beraber Davultepe'deki, oradaki 5 muhtarlığa, duyguları neymiş, bunlara bakalım. Orada size yönelik büyük bir öfke var, bunu görmeniz gerekiyor. Mersin özelinde uyguladığınız politikaların politik sonucunun bu olduğunu söylüyorum. Yani insanlarla, köylülerle karşı karşıya gelemeyecek bir raddeye varmışsınız. Mesela Ayvagediği'ndeki taş ocağı mucizesine bakın, yapıyorsunuz bunu yani bir şekilde, ne oluyor ne bitiyor, birtakım ahbap çavuş ilişkileri, birtakım çıkar ilişkileriniz sonucunda bunları yapıyorsunuz. Ya, Allah rızası için gidin Ayvagediği'ndeki 4 muhtarla bir görüşün, bakalım ne diyorlar size. Buna benzer söyleyebileceğim o kadar çok... Mesela, Akdeniz Belediyesine gidin, Akdeniz Belediyesinde polipropilen tesisi yapılacak alandaki insanlarla konuşun. Ya, Karaduvar'a gidin, Karaduvar'a; Karaduvar'a gidin kendinizi anlatın, deyin ki: "Ya, biz buraya bir polipropilen tesisi yapacağız; Avrupa'nın en güzeli, en teknolojiği." Bakalım size ne diyecekler? Gerçekten benim için artık zül biliyor musunuz bunları söylemek. Niye? Çünkü ben halkın düşüncelerini ifade etmeye çalışıyorum, başkalarının düşüncelerini ifade etmeye çalışanların da yolu açık olsun ne diyeyim yani" şeklinde konuştu. 


CHP'Lİ ÖZEL: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ BİZ ALDIK, RIZA ÜRETEREK ALDIK"


AK Partili Zeynep Gül Yılmaz'ın sözlerine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Sayın Başkan, duyduklarımdan fevkalade üzgünüm, bir milletvekilinin böyle söylemesinden üzgünüm, bir kadın siyasetçinin bu cümleyi kullanmasından fevkalade üzgün ve rahatsızım. Ama şunu söyleyeyim: Bir başka siyasi partiyle polemik yaparken “Köşebaşlarını tuttuğunuz Mersin Büyükşehir Belediyesini kanırta kanırta alacağız.” lafının... Mersin Büyükşehir Belediyesini biz aldık, rıza üreterek aldık; sözümüzü söyledik ve bunun karşılığında Mersinliler o “millî irade” dediğiniz ve size verildiğinde baş tacı başkasına verildiğinde alaşağı yapmaya da çekinmediğiniz millî irade Mersin’de bu şeklide tecelli etti ve Mersin’i Belediye Başkanımız yönetiyor, kimseye de köşebaşı falan tutturduğu yok. Siz belediyelerinizde birilerine köşebaşı tutturuyorsanız o sizin değerlendirmeniz. Sayıştaş denetimine tabiyiz, İçişleri Bakanlığının müfettişleri ortada. Bildiğiniz bir şey varsa, Bakan Yardımcısı vasıtasıyla ya da Teftiş Kurulu vasıtasıyla konuşursunuz. sizin vehmettiğiniz ya da doğru olan bir eksiklikten çıkabilmek için Mersin’in Büyükşehir Belediyesini, Başkanını suçlayamazsınız, oradaki devlet memurlarını, bürokratları töhmet altında bırakamazsınız, köşe başı tutma gibi bir siyasi partiye ve bizim partimize böyle bir iftirada bulunamazsınız hele hele büyükşehir belediyesini almak için oy isteyeceksiniz; vatandaş sandığa gidecek. Sayın Grup Başkanım, nasıl kanırta kanırta alınacakmış, siz bundan ne anladınız? Sayın Bostancı, bir kadın milletvekili, mevkidaşımız, kanırta kanırta belediye başkanlığı almanın andını içiyor burada, herhâlde bu konuya sizin bir açıklama getirmeniz lazım" diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA