Limon üreticisinin fiyat isyanı


Ürün bolluğu nedeniyle limon fiyatları tarlada 1 liraya kadar geriledi. Marketlerde ise fiyatın 5 TL olmasına tepki gösteren üreticiler, kooperatif kurdu. Konuyla ilgili konuşan Üreticilerden Burhan Aslan, “Adeta bir çocuk yetiştirir gibi yetiştirip ürettiğimiz limon fiyatı üzerindeki belirsizlik devam etmektedir. Neredeyse ticari sistemde fiyatını üretenin değil alıcının koyduğu tek ürün olan limonun kaderini değiştirmek ve layık olduğu yere ve fiyata taşımak için bir grup arkadaş ile “Narenciye Üretim, Depolama ve Pazarlama Kooperatifi” adı altında bir kooperatif kurduk. Kimse ürününü ucuz satmasın” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2020 Pazartesi 15:07

Mersin’de, hasat zamanı olan limonun kilosu, halde 1 liraya, markette ise yaklaşık 5 liraya satılıyor.  Koronavirüs salgınının ülkede görülmesinden sonra birçok sektörde olduğu meyve ve sebze ihracatında da düşüş yaşandı. Özellikle ihracatın sınırlanmasıyla iç piyasada ürün bolluğu yaşanırken, fiyatlarda da düşüşler oldu. Çukurova bölgesinin gözde ürünlerinden, kış aylarının çokça tercih edilen narenciyesi limon, hasat zamanı olan bu dönemde kilousu 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor. Mersin’in Erdemli ilçesinde fiyatlara tepki gösteren limon üreticileri kooperatifleşmeye gitti.

“KİMSE ÜRÜNÜNÜ UCUZ SATMASIN”

Konuyla ilgili konuşan Üreticilerden Burhan Aslan, “Adeta bir çocuk yetiştirir gibi yetiştirip ürettiğimiz limon fiyatı üzerindeki belirsizlik devam etmektedir. Neredeyse ticari sistemde fiyatını üretenin değil alıcının koyduğu tek ürün olan limonun kaderini değiştirmek ve layık olduğu yere ve fiyata taşımak için bir grup arkadaş ile “Narenciye Üretim, Depolama ve Pazarlama Kooperatifi” adı altında bir kooperatif kurduk. Birlikte hareket ederek emeğimizin karşılığını almak için mücadele ederken aradaki zincirleri kırıp üretici ve tüketicinin kazandığı bir sistem oluşturmak hedefimizdir. Pandemi nedeniyle toplantı yapılmasının yasaklanması sizleri yüz yüze bilgilendirmemize engel olmuştur. Takdir edersiniz ki devletimizin aldığı bu karar toplumsal sağlığımız için önemli ve yerindedir. İnşallah bu süreç bittiğinde sizlerle birlikte ürünümüzün bereketi için ne gerekirse yapacağız. Kimse ürününü ucuz satmasın” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA