Hayvanseverler ‘Besleme Timi’ kurdu


Mersin’in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Anamur Hayvanları Koruma Derneği üyeleri kendi aralarında can dostlar için besleme timi kurdu. Kış mevsiminin kendisini hissettirmesi ile özellikle vahşi ortamda yaşamak zorunda kalan köpekler ve karnını doyurmak için zorluk çeken diğer hayvanlar için yiyecek temin ediyorlar hem de dağıtımını yapıyorlar.

 

Tarih : 21 Aralık 2020 Pazartesi 11:24

Haber Merkezi

Mersin’in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Anamur Hayvanları Koruma Derneği üyeleri kendi aralarında can dostlar için besleme timi kurdu. Kış mevsiminin kendisini hissettirmesi ile özellikle vahşi ortamda yaşamak zorunda kalan köpekler ve karnını doyurmak için zorluk çeken diğer hayvanlar için yiyecek temin ediyorlar hemde dağıtımını yapıyorlar. Besleme Timleri, sokak hayvanlarını doyurma timleri kısa aralıklarla Anamur’un Toros dağları üzerinde kurulu yaylara giderek sahipsiz hayvanları doyuruyorlar. Dernek üyeleri ile birlikte hareket eden bir grup doğasever, timlerle birlikte kuru mama, restoranlardan alınan yiyecek atıkları ve fırınlardan alınan ekmekleri ve onlarca paket makarna pişirerek yanlarında götüren ekipler Anamur'un 80 ile 100 kilometre uzaklıkta bulunan Kaş, Abanoz, Akpınar ve Halkalı yaylalarında bulunan can dostlarını kış sonuna kadar yalnız bırakmayacaklarını ifade ediyorlar.

“YARALILARI DA TEDAVİ ETTİRİYORUZ”

Sahipsiz hayvanları elleriyle besleyen hayvan severler, can dostlarını beslerken bir taraftan da onlara özel ilgi göstererek dakikalarca sevip, oyun oynuyorlar. Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Zeynep Güngörmüş Menevşe, "Yaz mevsiminde insan yoğunluğu nedeniyle sahipsiz can dostları çöplerden karınlarını doyuruluyorlar. Kent merkezine göre Toroslar’da mevsim daha sert geçiyor, gönüllü arkadaşlarımızla aç kalan can dostlarımızı kendi imkânlarımızla aldığımız yiyeceklerle doyurmaya çalışıyor, kartonlardan ve ağaç dallarından derme çatma barınaklar yapıyoruz. Hafta sonları yaylaları dolaşıp sokak hayvanlarının karnını doyurup, annesiz kalan yavruları derneğimize getirerek süt anne buluyoruz. Yaralıları da tedavi ettiriyoruz. Bizim vatandaşlardan ricamız söz konusu yaylalara pikniğe gidenlerin, yanlarında bir iki ekmek fazla alarak can dostlarının karınlarını doyurmaları. Unutmayalım ki, onlar da bizim gibi bir candır" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA