Fonksiyonel tıp önemli!


Fonksiyonel tıpın önemine değinen Uzm. Dr. Fulya Günaydın, “Alternatif tıp değildir. Gerçek tıbbın unutulan ve önemsenmeyen belki de yeni keşfedilen en temel parçasıdır. Fonksiyonel tıpta hastalık kelimesini kullanmayı sevmiyoruz. Hastalık adlarıyla ilgilenmiyoruz. Bizim için tüm vücutta yaşanan bütün semptom ve bulgular değerli. Daha çok altta yatan sorunları bulmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Tarih : 21 Aralık 2020 Pazartesi 10:37

Haber Merkezi

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Uzm. Dr. Fulya Günaydın, fonksiyonel tıpla ilgili açıklama yaptı.  Fonksiyonel tıpın önemine değinen Uzm. Dr. Fulya Günaydın, “Şu anda mevcut olan geleneksel tıbbın geleceğidir. Optimal sağlığa ulaşmak için bireysel, hasta merkezli, bilim temelli bir yaklaşımdır. Organ ya da tek bir sistem ile sınırlı kalmadan bütün vücut fonksiyonlarını ve etkileşimlerini bir arada değerlendiren bütünsel ve kişiye özel bir durumdur. Alternatif tıp değildir. Gerçek tıbbın unutulan ve önemsenmeyen belki de yeni keşfedilen en temel parçasıdır. Fonksiyonel tıpta hastalık kelimesini kullanmayı sevmiyoruz. Hastalık adlarıyla ilgilenmiyoruz. Bizim için tüm vücutta yaşanan bütün semptom ve bulgular değerli. Daha çok altta yatan sorunları bulmayı hedefliyoruz. Tabii ki çoğu zaman ilk aşamada devam eden tedaviyi kesmiyoruz ama bu arada kök nedenleri çözmeye çalışıyoruz. fonksiyonel tıbbın ana felsefesi hastalığın belirtilerini değil altta yatan kök nedenlerini tedavi etmektir. Klasik tıp organı tedavi ederken, fonksiyonel tıp organizmayı tedavi eder. Fonksiyonel tıpta amaç karın doyurmak ya da kalori saymak değil sağlıklı beslenmektir” dedi.

“FONKSİYONEL TIP KORUYUCU HEKİMLİĞİ ESAS ALIR”

“Vücudumuzdaki 7+1=8 temel fonksiyon değerlendirilmeli” diyen Uzm. Dr. Fulya Günaydın, “Sindirim ve boşaltım sistemleri, dolaşım sistemi, hücresel iletişim ve endokrin sistem, biyotransformasyon - detoksifikasyon, inflamasyon dengesi ve immun sistem , enerji, oksidatif stres ve mitokondri, bütünsel yapı ve kas iskelet sistemi, mental – emosyonel ruh sağlığı. Vücudun 7 temel sistemindeki denge veya dengesizlik durumu, sizin sağlıklı veya hasta olmanızı, hayatınızı üstün iyilik haliyle ya da iyinin altında bir zihin ve beden sağlığı ile yaşamanızı belirler. Herhangi bir patolojik değişiklik başlamadan önce dokuda önce fonksiyonel ve biyolojik değişiklikler olur. Kronik hastalık olmadan önce arada bir süreç var ve o arada müdahale etmek önemlidir. Fonksiyonel tıp koruyucu hekimliği esas alır” diye konuştu. Fonksiyonel tıpın 2 soru sorduğunu belirten Günaydın, “1) Bu hastanın kurtulması gereken bir fazlalık ya da sorun var mı? (toksinler, alerjenler, enfeksiyon, stres, kötü yiyecek seçimleri gibi). 2) bu hastanın optimal fonksiyonu için karşılanmamış bireysel bir ihtiyacı var mı? (mikrobesinler, hormon dengesi, uyku, egzersiz, gevşeme). Fonsiyonel tıp yaklaşımında tedavide; hayat tarzı değişiklikleri, beslenme ve besin destekleri,

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA