Çocuklar tarikatların kucağına itiliyor


Eğitim-İş Sendikasının Tarsus Şube 1. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Olağan kongrede güvenoyu alan Şube Başkanı Yunus Karamık, “Ne yazık ki Milli Eğitim sorunlar yumağı haline gelmiş durumda. Tüm dünyayı olumsuz etkileyen covid-19 belası dışında hükümetimizin aldığı yanlış karar ve uygulamalar Milli Eğitimde sorunları pekiştirmeye içinden çıkılmaz hale getirmeye devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın Tarikatlarla yaptığı protokoller çocuklarımızı tarikatların kucağına teslim etmekte, tarikat yurtlarında eğitimle ilgisi olmayan liyakatsiz insanların elinde beyinleri yıkanmakta, şiddet ve tecavüzlere maruz kalmaktadır. Tarikatlarla yapılan tüm protokoller derhal iptal edilmeli o kirli eller çocuklarımızın üzerinden çekilmelidir” dedi.

 

Tarih : 19 Ekim 2020 Pazartesi 14:15

Hüseyin KIRKGÖZ

Eğitim-İş Sendikasının Tarsus Şube 1. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Derneğin Yarenlik Alanı’nda bulunan yeni hizmet binasında gerçekleşen olağan kongreye; Genel Merkez Mali Sekreteri Hüseyin Kara, Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi Kurtuluş Gezen, Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk, Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ve sendika üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. Olağan kongrede güvenoyu alan Şube Başkanı Yunus Karamık, “Bu yıl birinci olağan genel kurulumuzu gecikmeli de olsa yapmanın gurunu ve sevincini yaşıyoruz.  19 Nisanda yapmamız gereken kurulumuzu pandemi nedeniyle bu tarihe ertelemek zorunda kaldık. Tarsus Eğitim İş olarak 2009 yılında kurulduğumuz tarihte kendimize bir hedef koymuştuk.  Tarsus’ta yeterli üye sayısına ulaşıp Eğitim İşi Tarsus’ta şube yapmak. Bu hedefimizi gerçekleştirmek bizlere kısmet oldu. Bu güne kadar eğitim işe emek veren ve bizlere destek olan başta Genel Merkez Yöneticilerimiz olmak üzere eski yönetici arkadaşlarıma ve bizlere güvenip destekleyen tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“EĞİTİMDE SORUNLAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunlar yumağı haline gelmiş durumda olduğunu iddia eden Karamık, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen covid-19 belası dışında hükümetimizin aldığı yanlış karar ve uygulamalar Milli Eğitimde sorunları pekiştirmeye içinden çıkılmaz hale getirmeye devam etmektedir.  Milli Eğitim Bakanlığımızın Tarikatlarla yaptığı protokoller çocuklarımızı tarikatların kucağına teslim etmekte, tarikat yurtlarında eğitimle ilgisi olmayan liyakatsiz insanların elinde beyinleri yıkanmakta, şiddet ve tecavüzlere maruz kalmaktadır.  Anadolu liselerinin kapatılması, Birçok okulun İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesi Fen Liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, Liyakatsiz yandaş idareciler eğitimde kaliteyi her geçen gün düşürmekte ülkemiz eğitimde dünyada hızla geriye doğru gitmektedir. Bu olumsuzluklardan ilçemizde nasibini almaktadır. Pandemi döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerimiz internete bağlanmada bilgiye ulaşmakta çok sıkıntı çekiyorlar. Bir çok öğrencinin evinde internet ve tablet bulunmadığından uzaktan eğitime katılamamakta ve bu çocuklarımız geri kaldıklarından eğitimde eşitlik ilkesi ihlal edilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

“TARİKATLARLA YAPILAN TÜM PROTOKOLLER DERHAL İPTAL EDİLMELİ”

Tarikatlarla yapılan protokollerin iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Karamık, “Tarikatlarla yapılan tüm protokoller derhal iptal edilmeli o kirli eller çocuklarımızın üzerinden çekilmelidir. Atama ve yükselmeler liyakat esaslarına göre yapılmalıdır. Eğitim kamusallaştırılmalı okullarımızın donatım yönünden eksiklikleri giderilmelidir. Sorgulamayan araştırmayan kindar ve dindar bir nesil değil  araştıran bir nesil yetiştirmek asli göreviniz olmalıdır. Zorla öğrencileri İmam hatip liselerine göndermek yerine İsteyen velinin çocuğunu buralara göndermesine, istemeyenlerin ise Anadolu ve Fen Liselerine göndermelerinin yolu açılmalıdır. Taşımalı eğitimdeki sıkıntılar artarak devam etmektedir.  Bunun çözümü tekrar köy okullarının açılmasından geçmektedir. İhtiyacı olan tüm öğrencilere internet paketi ve tablet dağıtılmalı okula devam etmeyen uzaktan eğitim alan öğrencilerimiz bu olanaklardan faydalanmalıdır. Üyelerimizin hakkını savunmak, yapılan yanlışlıklara hayır demek için mücadelemiz; bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da devam edecektir.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitim İş sendikası Gericiliğe bölücülüğe ve ırkçılığa karşı olan bir sendikadır. Siyasi iktidarın değil emekçilerin yanında olmayı temel bir sendikal anlayış olarak görür. Eğitim iş içeride özgür, dışarıda tam bağımsız bir ülkeye olan inancıyla, halktan ve cumhuriyet devrimlerinden yana bir sendikayı savunur. Hangi ırktan, dinden, mezhepten, inançtan, siyasi görüşten geldiğine bakmaksızın toplumda yaşayan her bireyi eşit yurttaş olarak gören Atatürk’ün ulus ve ülke tanımı, bölünmenin, parçalanmanın, yok olup gitmenin karşısındaki yegâne dayanak noktasıdır Eğitim İş” dedi.

 “TARSUS’TA YETKİLİ SENDİKA OLABİLMEK İÇİN EN ÇOK ÜYEYE SAHİP SENDİKA OLACAĞIZ”

“Eğitim emekçileri örgütlenmesinin, antiemperyalist, bağımsızlıkçı, ilerici, devrimci ve halktan yana geleceğinin günümüzdeki tek temsilcisidir. Atatürk ilke ve devrimleri ile anayasamızın değişmez hükümlerine bağlılığı, Milli eğitim sisteminden çıkarmaya çalışan her türlü girişime karşı bu güne kadar sürdürdüğü gibi bundan sonrada sürdürmeye devam edecektir. Bizler bu ilkelerin ışığında sendikacılık yaparız” diyen Karamık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tarsus’ta hızla büyümeye öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza umut olmaya devam edeceğiz. Eğitim İşin Tarsus’ta kurulduğu günden bu güne emek harcayan tüm yöneticilerimize sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Eğitim İş artık kendi rüştünü kanıtlamış seçkin bir sendikadır.  Her geçen gün büyüyecek ve büyümeye devam edecektir. Çünkü Eğitim işin yolu Atatürk’ün yoludur. Eğitim İşli öğretmen Atatürk’ün öğretmenidir. Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda yürüyen öğrenciler yetiştirmeyi kendisine görev bilir. Buradan Tarsus Eğitim İş olarak kendimize yeni bir hedef koyup ilan ediyoruz. Tarsus’ta yetkili sendika olabilmek için en çok üyeye sahip sendika olacağız. Bu hedefe ulaşmak için tüm üyelerimiz ve yöneticilerimizle canla başla çalışıp emek vereceğiz. Bu mücadelemiz artarak devam edecektir. Bu azim ve duygularla kongremizin bir demokrasi şöleni tadında geçmesini diliyor. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 Gündem maddelerinin okunup ibraz edilmesi ve misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Mevcut Başkan Yunus Karamık’ın güvenoyu aldığı seçimlerde yeni dönem yönetimi şu şekilde oluştu: Yunus Karamık, Rafet Barın, Deniz Aksoy, Celal Kayır, Filiz Konuk, Duygu Kortun, Meriç Tasasız.

Denetleme Kurulu: Umut Tezcan, Ferhan Tavus, Sinem Yağmur.

Genel Merkez Delegeleri ise, Yunus Karamık, Deniz Aksoy, Rafet Barın.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA