DEVA Partisi’nden MTSO’yaziyaret


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, kurucu heyet üyeleri Mihrimah Coşan Arıkan,Erkin Kara, Fesih Yıldırım, Yakup Gitmiş ve Hüseyin Taner ile birlikte daha önce görev yaptığı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti.

 

Tarih : 25 Eylül 2020 Cuma 11:53

Haber Merkezi

Mersin’e ve ülke gündemine dair konuların konuşulduğu ziyarette, Başkan Cenk Cenkcimenoğlu, DEVA Partisinin ekonomiye dair düşüncelerini aktardı. DEVA Partisinin kurucuları arasında genç ve dinamik isimlerin yer aldığına dikkat çeken Başkan Cenkcimenoğlu, “80 kişilik kurucu heyette 2 üniversite öğrencimiz de var. Bu daha önce kurulan hiçbir partide olmayan bir şey. Yine 27 ve 34 yaşında 2 Genel Başkan Yardımcımız var. Bunların yanında daha önceki hükümetlerde önemli görevler almış son derece tecrübeli olanlarda var. Gençlerin heyecanını genç ve tecrübeli arkadaşlarımızın deneyimleri ile harmanlayarak dinamik bir parti kurduk” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ”

DEVA partisinin üç ana eksende politika yürüteceğinin altını çizen Başkan Cenkcimenoğlu, “Birincisi; yönümüz medeniyete ve çağdaş laik düzene dönük olacak. Parlementer sisteme geri dönmek öncelikli hedefimiz olacak ve adalet sistemini herkese eşit hizmet edecek şekilde baştan aşağı değiştireceğiz. Eğer bu söylediklerimizi yapar ve adalet sistemimizi düzeltirsek ekonomiyi 6 ayda rayına oturtacağımıza inanıyoruz. Çünkü yatırım güvene gelir.  Şu anda Türkiye’de eksik olan en önemli şey güven” diye konuştu.  Mersin’de gerçekleştirilen örgütlenme çalışmaları hakında da bilgi veren Başkan Cenkcimenoğlu, “Mersin’de partimize yoğun ilgi var. Başkanlık görevini almamdan bu yana geçen sürede 2 bini aşkın partide görev almak için müracaat eden arkadaşımızın çoğu ile görüşmeye çalıştık. Herkesin ortak derdi, evlatlarının  istikbali. İşsizlik rakamları ortada. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ gitti, ‘yurtta savaş cihanda savaş’ başladı. Kaygılarımız hep aynı. Parti olarak düşündüklerimizi hayata geçirerek ülkemizi aydınlık günlere kavuşturacağız” dedi.

KIZILTAN: “SİYASET, ETNİK KÖKEN, DİN VE IRK AYRIMI YAPILMADAN YAPILMALI”

Cenkcimenoğlu’na çıktığı yolda başarılar dileyerek, siyasetin geniş tabanının kaygılarını giderecek şekilde yapılması gerektiği görüşünü aktaran MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan konuşmasında “Siyaset, etnik köken, din ve ırk ayrımı yapılmadan yapılmalıdır. Herkese hitap etmek isteniyorsa, geniş açılı siyaset yapılmalıdır. İnsanların etnik değerleri üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Türkiye’nin önüne başka öncelik koyanlar, o öncelik için ülkeye zarar verebilir. Bizim en büyük önceliğimiz vatan olmalı. Yeni şeyler söylemek lazım. Literatüre yeni bir deyim kattık. Ev kızı diye bir deyim vardı, artık 'ev genci' var. Üniversite okumuş, iş bulamamış, evde ailesi ile birlikte yaşayan, ailesinden harçlık alarak geçinen bir nesil oluştu. Bunlar uzun bir süre iş bulamayınca köreliyor. Daha sonra bu duruma alışıyor ve çalışmak istemiyor. İnsanımızı, gençken, hayalleri varken, işe adapte olup, çalışma şevki varken çalıştıramıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti fabrika ayarlarına geri döndürülmeli. Her şey baştan yeniden değiştirilmeli planlanmalı” görüşlerine yer verdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA