PANİĞE GEREK YOK!


İthal Muzdaki yüzde 145.8 olan verginin yüzde 7’ ye düşürüldüğü iddialarına tepki gösteren Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Kimlerin bu haber ve paylaşımları hangi maksat ve hangi amaçla yaptıklarına ise hiçbir anlam veremiyorum. Hiçbir üreticimizin panik yapmasına gerek yoktur. Biz üreticilerin yapması gereken tek şey yerli ve milli muz üretimine devam ederek yüzde 85 olan üretimimizi yüzde 100’ e çıkarana kadar üretime devam etmek olacaktır” dedi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2020 Çarşamba 14:01

Necdet TAŞ

 

İthal Muzdaki yüzde 145.8 olan verginin yüzde 7’ ye düşürüldüğü iddialarına tepki gösteren Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Bazı yazılı, görsel ve sosyal medyada, İthal Muzdaki yüzde 145.8 olan verginin yüzde 7’ ye düşürüldüğü şeklinde yalan, yanlış ve yanlı bir takım haberler dolaşmaktadır. Kimlerin bu haber ve paylaşımları hangi maksat ve hangi amaçla yaptıklarına ise hiçbir anlam veremiyorum. İthal Ürünlerde alınan kararlar, ithalatçı firmalar tarafından zaman zaman özellikle ithal muzda delinmeye çalışılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda İthalatçı firmalar mahkeme kararları çıkararak devlete yatırdıkları vergileri geriye almakta idiler. Bu uygulamayı önlemeye yönelik olarak hükümetimiz tarafından alınan bir kararla, 08 Mayıs 2020 tarihinde bir değişiklik yapılmış,  gözetim uygulamasına geçilmiş ve koli başına alınan referans fiyat kaldırılarak ton başına vergi getirilmişti. Biz de bu uygulamayı daha önce siz değerli üreticilerimizle paylaşmıştık” ifadelerini kullandı.

 

“PANİK YAPMAYIN ÜRETİME DEVAM EDİN”

 

“İthal muzda yaşanan sıkıntılar ve problemler oldukça bu sıkıntı ve problemleri aşma adına ilgili Bakanlıklarımız, Genel Müdürlüklerimiz ve TZOB Genel Başkanlığımıza yaşanan sıkıntı ve problemleri anlatmakta ve çözüm yolları aramaktayız” ifadelerini kullanan Gümüş, “İlgili Bakanlıklarımız ve Genel Müdürlüklerimiz de bizim taleplerimiz doğrultusunda üreticilerimizin lehine olabilecek olan bütün kararları almakta ve gerekli olan düzenlemeleri yapmaktadırlar. Şu anki alınan karar ise devletimizi ve üreticilerimizi korumak, yatırdıkları vergileri mahkeme kararı ile geriye alan ithalatçı firmaların oyununu bozmak için alınan çok doğru ve yerinde bir karardır. Alınan bu kararla gümrük vergisi nispi (yüzde 7) ve maktu (ton başına 830 Euro) olarak 15 gün sonra uygulanmaya başlayacaktır ve düşük fatura beyanı sonrası mahkeme süreci ile ödenen vergilerin, ithalatçılar tarafından geri alınmasının önüne geçilecektir. Böylece üreticilerimiz ve dürüst tüccarlarımız korunacak, haksız rekabet ortamı oluşması ve devletimizin zarar etmesi engellenecektir. Hiçbir üreticimizin panik yapmasına gerek yoktur. Biz üreticilerin yapması gereken tek şey yerli ve milli muz üretimine devam ederek yüzde 85 olan üretimimizi yüzde 100’ e çıkarana kadar üretime devam etmek olacaktır” dedi.

               

                                                                                                                                              

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA