16:28   MERSIN’DE MUADIL ILAÇ VERDIĞI IÇIN ECZACı KALFASıNıN KAFASıNı SOPAYLA YARAN SALDıRGAN, CEBINDEN ÇıKARDıĞı BıÇAKLA ÜZERINE SALDıRDı   14:31   MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı AVRUPA’DAKI ILK GALIBIYETINI KAZANDı   13:15   GELECEĞIN NÜKLEER MÜHENDISLERI AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NI YERINDE INCELEDI   12:28   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE IŞÇI ALıMı KURASı TAMAMLANDı   12:14   TARSUS’TA KADıN ÜRETICILERE FIDAN DESTEĞI   12:12   KADıN ÜRETICILERIN EL EMEĞI ÜRÜNLERI ’HASAT PAZARı’NDA   12:11   MERSIN’DE JANDARMA PERSONELI ÇOCUKLARLA ETKINLIK YAPTı   12:10   MERSIN’DE KAMYON KAZASı : 2 YARALı   11:35   BAŞKAN SEÇER, "TARIHI BINALARıN RESTORASYONU IÇIN SEVEREK BÜTÇE AYıRıYORUZ"   11:33   SEÇER: "ÜRETIM, BIR TOPLUMUN HER ŞEYI, GELECEĞI, BAĞıMSıZLıĞıDıR"  
 
   
 
 

Çukurova Havalimanı potansiyelini gösterdi


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışının ardından ilk yılında 5 milyonu aşkın yolcuya hizmet vermesinin büyük potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti.

 

Tarih : 18 Ağustos 2025 Pazartesi 14:35

Haber Merkezi

Ekmen, yaptığı değerlendirmede, “Çukurova Havalimanı’nın ilk yılında ulaştığı 5 milyon yolcu sayısı, bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Ancak bu potansiyelin doğru yönetilmesi gerekiyor. Havalimanı efektif kullanılmalı, yurt içi sefer sayısı artırılmalı ve mutlaka Türkiye’nin dört bir yanına yurt içi çapraz uçuşlar konulmalıdır” ifadelerini kullandı.

FUAR MERKEZİ BÖLGESEL CAZİBE YARATIR

Ekmen, havalimanının yanında büyük bir fuar merkezinin açılması gerektiğini belirterek, “Havalimanının yanına yapılacak büyük bir fuar merkezi, Adana ve Mersin’e birlikte hizmet eder, bölgeyi yalnızca turizmde değil; ticaret, sanayi ve lojistikte de cazibe merkezi haline getirecektir. Bu adımlar, bölge şehirlerimizin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına doğrudan katkı sunacaktır” dedi. Çukurova Havalimanı’ndan Avrupa’nın dört bir tarafına ve dünyanın sayılı noktalarına uçuş trafiğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Ekmen, “Çukurova Havalimanı sadece bir ulaşım noktası değil, aynı zamanda ekonomik büyümenin ve bölgesel kalkınmanın anahtarıdır. Uçuş sayılarının artırılması elzemdir. Sabah tarladan toplanan ürünler akşam Avrupa pazarında yer alabiliyor, yurt dışından gelen Türk vatandaşlarımız aktarmasız bir şekilde ulaşım sağlıyorsa, yaz sezonunda bölgeye daha fazla turist akın ediyorsa bu havalimanının uçuş sayıları kesinlikle artırılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA