Mersin için sağlık ve ulaşım talepleri!


MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, beraberindeki heyetle birlikte Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarda Mersin’in sağlık altyapısı ve ulaşım yatırımları için kritik taleplerde bulundu. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik ve Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile görüşen Uysal, hem uzman doktor kadrolarının artırılmasını hem de yayla yolları, tüneller ve karayolu projeleri için acil destek istedi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 11:32

Necdet TAŞ

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal beraberinde Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve MHP Erdemli İlçe Başkanı Erol Erdoğan ile birlik Ankara temaslarını sürdürüyor. İlk olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Halim Özçevik ile gelen Uysal ve beraberindeki heyet daha sonra Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’i ziyaret etti.

“UZMAN DOKTOR KADROLARI AÇILMALI”

İlk olarak Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret eden Uysal, Mersin'imizin sağlık altyapısının gelişmesi adına bazı taleplerde bulundu. İşte o talepler; “Silifke İlçemizde Sağlık Hizmet Sunumunda verimliliği ve erişe bilirliği artırmak için aynı yerleşke içerisine EK Hizmet Binasının yapılması. Anamur Devlet Hastanemizin yanına 20 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılması. Mezitli İlçemizde inşaatı devam eden 150 Yataklı Devlet Hastanesi'ne ilave olarak poliklinik ve servis katlarından oluşan 250 Yataklı Ek Hizmet Binası yapılması. Yenişehir Çiftlik Mahallesi 5387 Ada 5 Parselde bulunan 2 bin 300 metrekare yüzölçümü bulunan arsamıza 2 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi binası yapılması. Mersin ilimizin Batı bölgesinde artan nüfusun sağlık hizmetleri ihtiyacının karşılanması için Silifke - Erdemli arasında 400 yatak kapasiteli bir hastane kurulması. Da Vinci X Robotik Cerrahi sisteminin Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulması. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahili ve cerrahi branşları için 5 öğretim üyesi ve 6 öğretim görevlisi kadro tahsisi. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerimize uzman doktor kadrosu açılması.”

MHP’Lİ UYSAL ULAŞIM YATIRIMLARINI SORDU

Uysal ve beraberindeki heyet Ankara temasları kapsamında daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Mersin'in ulaşım ve yol ağındaki konforunu sağlamak adına Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ile görüşen Uysal, şu taleplerde bulundu; “Erdemli Yayla yolumuzun çiriş mevkiinin yol yapım çalışmalarını tamamlaması bölge turizmi ve tarım sektörü için faydalı olacaktır. Erdemli ilçesi Kargıpınarı Mahallesinden geçen Konya - Adana arasında bulunan D-400 Karayolu'na yeni bir köprü yapılması, bölge trafiğinin rahatlaması için faydalı olacaktır. Erdemli - Ayrancı - Karaman yayla yolunun yapım çalışmalarının tamamlanması hem bölge turizmi hem de tarımsal faaliyetleri için fayda sağlayacaktır. Tarsus'ta bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne olan otoban bağlantı yolu çalışmalarının bir an önce tamamlanması lojistik faaliyetlerinin daha etkin yapılmasını sağlayacaktır. Tarsus - Çamlıyayla ilçelerini ve 40 kırsal mahalleyi birbirine bağlayan 60 kilometrelik karayolunun, Ulaş-Keşbükü Arası ve Topaklı-Sarıkoyak arasında meydana gelen yol dalgalanması ve kaplama çalışmalarından dolayı bölgeye sıcak asfalt gerçekleştirmesi, ulaşım güvenliği için önem arz etmektedir. Çamlıyayla İlçesi Sarıkoyak Mahallesindeki tünel inşaatı yapımı çalışmaları durdu. Tünel inşaatının gerekli ödenekler çıkarılarak devam etmesi durumunda Tarsus - Çamlıyayla arası 1 saatten 20 dakikaya düşecektir.”

“YAYLA YOLLARI BİR AN ÖNCE BİTMELİ”

Mersin - Gaziantep hızlı treni yapım çalışmaları çerçevesinde Tarsus’un Tekeliören Mahallesinde bulunan bağlantı yolunun kapanmasının planlandığına dikkat çeken Uysal, “Ancak söz konusu bölgede okul geçiş noktaları ve büyük fabrikaların günde en az 250 tir giriş ve çıkış güzergahları mevcuttur. İlgili bölgede bir bağlantı geçiş noktasının bırakılması ve trafik ağının devam etmesi bölge için faydalı olacaktır. Aydıncık - Gülnar arası devam eden yol çalışmalarının hızlandırılması Yörük çadırlarımızda yaşayan hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak, ayrıca bölge turizmi ve tarım sektörü için faydalı olacaktır. Bozyazı ilçe merkezimizde bulunan ve stadyum çıkışına denk gelen D-400 karayolu orta refüjü, sürekli ölümlü trafik kazalarına sebep olmaktadır. Bunun önüne geçilebilmesi için D- 400 karayolundaki orta refüjün 50 ila 100 metre aralığında uzatılması faydalı olacaktır. Silifke ilçemizin Saray Mahallesinde bulunan ve ilçe merkezini yaylalara bağlayan Mara yayla yolumuz, çok eski ve bozuktur. Yolun yenileme çalışmasının başlatılması için gerekli desteğin verilmesi bölgede yaşayan hemşehrilerimiz ve bölgemizi ziyaret eden turistlerimiz açısından faydalı olacaktır. Toroslar İlçesi Sınırlarında, Mersin mezarlığının güneybatısında yer alan ve kentin doğu batı ile kuzey-güney akslarının kesişim noktasında bulunan Akbelen Kavşağı'nın katlı kavşak olarak düzenlenmesi, bölgedeki trafik yükünün azaltılması için önem arz etmektedir” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA