10:23   BAŞKAN VEKILI ŞENER: "EĞITIM, GELECEĞIMIZIN EN ÖNEMLI YATıRıMıDıR"   10:21   MERSIN’DE DEHŞET: 1’I ÇOCUK 2 ÖLÜ, 1 YARALı   10:17   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE TROPIKAL MEYVE DESTEĞI   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ODA ORKESTRASı KURULDU   09:54   İŞITME KAYBı ALZHEIMER’I TETIKLIYOR   09:52   EVDEN ÇıKMAYAN TELEFON BAĞıMLıSı GENÇ, SAATLER SÜREN DIYALOGLA IKNA EDILEREK 3 YıL SONRA DUŞ ALDıRıLDı VE TıRAŞ ETTIRILDI   09:49   İNEĞI VINÇLE DÜŞTÜĞÜ YAMAÇTAN KURTARDıLAR   09:48   SERBEST PIYASADA DÖVIZ FIYATLARı   09:39   MERSIN’DE SOSYAL MEDYADAN DOLANDıRAN ŞEBEKE ÇÖKERTILDI: 5 TUTUKLAMA   16:28   MERSIN’DE MUADIL ILAÇ VERDIĞI IÇIN ECZACı KALFASıNıN KAFASıNı SOPAYLA YARAN SALDıRGAN, CEBINDEN ÇıKARDıĞı BıÇAKLA ÜZERINE SALDıRDı  
 
   
 
 

ÇYDD Tarsus’tan orman yangını uyarısı!


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi, son dönemde artış gösteren orman yangınlarına karşı kamuoyunu acilen uyardı. ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, yapılan basın açıklamasında, yüksek sıcaklık ve düşük nem koşulları nedeniyle orman yangını riskinin en üst seviyeye çıktığına dikkat çekerek, doğal güzelliklerin korunması için topyekün bir çabanın öneminin altını çizdi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2025 Salı 21:31

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak vatandaşları bilgilendiren ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, Kaymakamlık Sivil Toplum Birimi’nin bilgilendirmesi doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek, yangınların önüne geçmek için alınan önlemleri ve vatandaşların uyması gereken kuralları hatırlattı. Bu kritik dönemde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatan Aras, yangınlara neden olabilecek başlıca unsurlara dikkat çekerek şunları söyledi: "Açık alanda ve piknikte ateş yakmak yasaktır. Anız ve çöp yakmak kesinlikle yasaktır. Bahçe temizliği amacıyla ateş kullanmak yasaktır. Kıvılcım çıkarabilecek elektrikli aletlerin (kaynak cihazı, spiral vb.) kullanımı da yasak kapsamındadır. Cam kırıkları ve sönmemiş sigara izmaritlerinin çevreye atılmaması hayati önem taşımaktadır." Aras, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını vurgularken, tüm vatandaşları doğayı koruma sorumluluğuyla hareket etmeye ve yangın riskine karşı duyarlı olmaya davet etti. Herhangi bir duman veya şüpheli durum fark edildiğinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğinin altını çizen Aras, vatandaşların alacağı basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini hatırlatarak, doğal güzelliklerin korunması için topyekün bir çabanın öneminin altını çizdi.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA