Mersin itfaiyesi tecrübelerini eğitimlerle aktarıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ürgüp Belediyesi İtfaiyesi personeline yönelik 5 gün süren ‘İtfaiye Temel Er Eğitimi’ gerçekleştirdi. Hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere geniş içerikli bir şekilde verilen eğitimin başlıkları arasında, ‘İlkyardım, Yangına Müdahale Teknikleri, Tehlikeli Maddelere Müdahale, Yangın Sebebi Araştırma ve Raporlama, Trafik Kazalarına Müdahale, Araç Yangınlarına Müdahale, Yüksekte Güvenli Çalışma, İleri Düzey Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, İpli Erişim ve Yaralı Tahliyesi’ gibi kritik konular yer aldı.

 

Tarih : 16 Mayıs 2025 Cuma 11:33

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ürgüp İtfaiyesi personeline yönelik 5 gün süren ‘İtfaiye Temel Er Eğitimi’ gerçekleştirdi. Eğitim, Mersin Büyükşehir İtfaiyesi’nin bölgesel düzeydeki hizmetlerini yaygınlaştırma ve güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Günden güne kendini yenileyen ve kurumsal kapasitesini artıran Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, yalnızca yangın ve kurtarma operasyonlarındaki etkinliğiyle değil, aynı zamanda sunduğu eğitim hizmetleriyle de dikkat çekiyor. Eğitim Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen programlar Mersin’le sınırlı kalmayarak, farklı illerdeki ekipleri de kapsıyor. Daha önce Karaman’da eğitim düzenleyen Mersin İtfaiyesi, bu kez Ürgüp Belediyesi İtfaiye Amirliği’nin talebi üzerine yeni bir program hayata geçirdi.

DURU: “İTFAİYEMİZ, BÖLGESEL BİR İTFAİYE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Ürgüp’te düzenlenen eğitime; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden Eğitim Amiri Selçuk Polat, eğitmenler Muharrem Çavdar, Raşit Duranoğlu ve Oğuzhan Şimşek katıldı. Program kapsamında katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere geniş içerikli bir eğitim verildi. Eğitim başlıkları arasında ‘İlkyardım, Yangına Müdahale Teknikleri, Tehlikeli Maddelere Müdahale, Yangın Sebebi Araştırma ve Raporlama, Trafik Kazalarına Müdahale, Araç Yangınlarına Müdahale, Yüksekte Güvenli Çalışma, İleri Düzey Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, İpli Erişim ve Yaralı Tahliyesi’ gibi kritik konular yer aldı. Eğitim hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Şube Müdürü Abdil Duru, ATA Eğitim Merkezi’nin devreye girmesiyle birlikte, itfaiyecilikte akademik ve bilimsel bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etti. Bu gelişmenin, Mersin İtfaiyesi’nin teknik donanım ve bilgi birikimini daha da güçlendirdiğini vurgulayan Duru, eğitimlerin her türlü iklim ve doğa koşuluna uygun şekilde sürekli güncellendiğini söyledi. Ürgüp’teki eğitimin de talep üzerine özel olarak planlandığını belirten Duru, “Meslektaşlarımızla bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, bizim için gurur verici. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in destekleri sayesinde, itfaiyemiz her geçen gün daha da güçleniyor ve bölgesel bir itfaiye merkezi olma yolunda ilerliyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA