TÜBİTAK’tan Mersin projelerine destek sürüyor


TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programında Mersin’den Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Herkes İçin Daha İyi Bir Yaşam, Sürdürülebilir Bir Gezegen” adlı proje TÜBİTAK tarafından destek aldı.

 

Tarih : 22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:55

Haber Merkezi

Proje yürütücülüğünü Nida Akceviz OVA, Proje Uzmanlığını Mustafa Hüseyin Keser’in yaptığı proje şenliği Kasım ayında Yenişehir Belediyesi Fuar alanında Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği ve ortak protokolleriyle gerçekleştirilecek.  Projeyle ilgili konuşan Proje Uzmanı Mustafa Hüseyin Keser; “Projemiz, sürdürülebilir çevre, bilim ve teknoloji konularındaki araştırmaları, bu alanlarda geliştirilen araçların işleyişini ve bu teknolojilere dayalı bilimsel bilgiyi toplumun her düzeyine uygun etkinliklerle aktarmaktadır. Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından belirlenen Yeşil Mutabakat'ın öncelikli konu başlıkları olan "İklim değişikliği, çevre ve biyoçeşitlilik, temiz erişilebilir güvenli enerji, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir akıllı ulaşım" alanları, projemizde her biri için planlanmış etkinlikleri ve atölyeleri içermektedir. Bu etkinlikler, bu önemli konuları toplumun geniş kesimlerine bilimsel temellere dayalı bir şekilde iletmeyi ve gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.  Yenişehir Belediyesi fuar alanında Kasım ayında 3 gün boyunca yapacağımız şenlikte hedef kitlemizde bulunan iki bin okul öncesi dönem öğrencisi, dört bin ilkokul öğrencisi, on bin ortaokul öğrencisi, on bir bin lise ve dengi okullar öğrencisi, on bin üniversite öğrencisi ve on iki bine yakın diğer vatandaşlarımızı projemiz vasıtasıyla atölye, sergi, gösteri, söyleşi, bilim ve sanatla buluşturacağız. Şenliğimizde 3 gün boyunca toplam 27 atölye lideri tarafından 102 atölye çalışması ve 2 söyleşi gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısının 50 bin kişiyi bulması bekleniyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA