Vali Pehlivan, “En büyük güç kaynağımız gençlerdirr”


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile ’Doğada Gençlik Yürüyüşü’ne katıldı. Yaklaşık beş kilometrelik parkurda yapılan ‘Doğa Yürüyüşü’nün ardından kahvaltı ve müzik dinletisi programı gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi katılımcılara seslenen Pehlivan, “şanlı tarihimizden güç alarak Türkiye Cumhuriyetimizin 2.yüzyılını, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılını başta siz gençlerimiz olmak üzere hep birlikte, müşterek bir gayretle çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Bu yolda gençlerimiz, gururumuzdur. Gençlerimiz, umudumuzdur. En büyük güç kaynağımızdır” dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:31

Haber Merkezi

Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği Mahallesi'ndeki Doğa Park Mesire Alanında gerçekleştirilen yürüyüşte gençler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Yürüyüşe, Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Yıldırım, Milli Eğitim Arama Kurtarma ekibi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

“BU YOLDA GENÇLERİMİZ, GURURUMUZDUR”

Yürüyüş öncesi katılımcılara seslenen Pehlivan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Mersin'de coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 105 yıl önce, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmak suretiyle kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığı gün. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bütün ülkemizde olduğu gibi Mersin İlimizde de bayramımızı gençlerimizle birlikte coşkuyla kutladık. Millî Eğitim Müdürlüğümüzün organize etmiş olduğu bu etkinlikte birlikte yürüyüş gerçekleştirmek üzere buradayız. Bu etkinliğimizi, bütün milli günlerimizde olduğu gibi şanlı bayrağımızın gölgesinde yapıyoruz. Bu bayrak, rengini şehitlerimizin kanından alan kutsal bir bayrak. 105 yıl önce başlayan milli mücadelede aziz ecdadımız göğsünü vatana siper etti, canını feda etti ve Kurtuluş Savaşı'nı kazandı. Atatürk'ün önderliğinde verilen büyük mücadeleler sonucunda ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışıyla Cumhuriyetimiz ilan edildi. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını geçtiğimiz yıl 100. yıl coşkuyla kutladık. Bu yıl Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Bu yüzyılda geçtiğimiz yüzyıldan ve bütün tarihimizden, şanlı tarihimizden güç alarak Türkiye Cumhuriyetimizin 2.yüzyılını, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılını başta siz gençlerimiz olmak üzere hep birlikte, müşterek bir gayretle çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Bu yolda gençlerimiz, gururumuzdur. Gençlerimiz, umudumuzdur. En büyük güç kaynağımızdır. Bunu bilen gençlerimizi çok seven ve değer veren Atatürk; ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.’ demiştir. Bu şiarla bugüne kadar olduğu gibi her alanda en iyi şekilde yetişerek, çağın gerekleriyle teknolojisiyle, bilimiyle, gerekli bilgilerle kuşanarak milli ve manevi değerlerin idrakiyle çok çok daha fazla çalışarak güçlü yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Bugünkü yürüyüşümüz, geleceğe doğru yürüyüşümüzün bir sembolü olsun diyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum“ şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yaklaşık 5 kilometrelik parkurda 'Doğada Gençlik Yürüyüşü' gerçekleştirildi, katılımcılar tarafından Türk bayrağı açıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA