Teknoloji odaklı denetim süreci başladı


Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mervan Nas, Türkiye’de yapı sektöründe yaşanan hızlı büyüme ve gelişim, beraberinde bazı denetim ve düzenleme ihtiyaçlarını da getirdiğini söyledi. Nas, “Son yıllarda artan yapısal güvenlik endişeleri ve olası riskler, kamu ve özel sektör tarafından yapı denetimine yönelik daha sıkı bir ilgiyle ele alınmaktadır.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 10:59

Haber Merkezi

Bu bağlamda, Türkiye'de yapı denetiminde önemli bir dönüşüm başladı. Artık denetim süreci, teknoloji odaklı bir yapıya bürünerek daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Yapı denetiminde dijital dönüşüm adımları, hem denetim sürecinin daha şeffaf ve güvenilir hale gelmesini sağlayacak hem de denetim sürecinin verimliliğini artıracak” dedi.

“GELECEKTEKİ PROJELER İÇİN DAHA İYİ BİR YOL HARİTASI ÇİZİLEBİLECEK”

Başkan Nas, “Bu yeni süreçle birlikte, yapı denetiminde kullanılan dijital platformlar ve yazılımlar sayesinde denetim süreci daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülecek. İnşaat projelerinin belirli aşamaları, uzaktan izlenebilecek ve gerektiğinde müdahale edilebilecek. Ayrıca, bu dijital sistemler sayesinde yapılan denetimlerin verileri daha kolay kaydedilip analiz edilebilecek, böylelikle gelecekteki projeler için daha iyi bir yol haritası çizilebilecek. Yapı denetiminde dijital dönüşümün en önemli faydalarından biri de risklerin daha önceden tespit edilmesi ve önlenmesidir. Teknoloji sayesinde yapılan detaylı analizlerle, olası güvenlik ve kalite sorunları önceden belirlenebilecek ve gerekli önlemler alınabilecektir. Yapı denetiminde dijital dönüşüm hem inşaat sektörünü hem de denetim süreçlerini ileriye taşıyacak bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sayede Türkiye, daha güvenli ve kaliteli yapılarla donatılmış bir yapı stokuna sahip olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA