Mersinliler Fener Alayı’nda tek yürek oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle tüm Mersinlilere büyük bir bayram coşkusu yaşattı. ‘100. Yıl Fener Alayı’ ile binleri sokaklarda buluşturan Büyükşehir; bayram coşkusunu muhteşem konserlerle taçlandırdı. Sevilen grup İkiye On Kala ve sevilen sanatçı Gülşen, Mersin’de Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşi Meral Seçer ile birlikte Mersinlilerin coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı’nda binlerle birlikte yürüyen Seçer, ardından konser alanını dolduran Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 15:26

 Neşet TORUN

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle tüm Mersinlilere büyük bir bayram coşkusu yaşattı. ‘100. Yıl Fener Alayı’ ile binleri sokaklarda buluşturan Büyükşehir; Bayram coşkusunu muhteşem konserlerle taçlandırdı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşi Meral Seçer ile birlikte Mersinlilerin coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı’nda binlerle birlikte yürüyen Seçer, ardından konser alanını dolduran Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 MERSİN KIRMIZIYA BOYANDI

Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Fener Alayı’nda binlerce Mersinli ellerinde Türk bayrakları ve Cumhuriyet konulu dövizler ile Fenerbahçe Meydanı'ndan Özgecan Aslan Barış meydanına Adnan Menderes Bulvarı boyunca yürüdüler. Dövizlerde; ‘Cumhuriyet Özgürlüktür’, ‘Cumhuriyetimiz 100 Yaşında’, ‘Cumhuriyet Fikri Hür, Vicdanı Hür Nesiller Demek’ gibi yazılar yer aldı. Başkan Vahap Seçer de eşi Meral Seçer ile birlikte Fener Alayı’na katılarak Mersinlilerle birlikte yürüdü. Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır ile 7’den 70’e binlerce Mersinli katıldı. Ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüyen binler, sahili adeta kırmızıya boyadı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın marşlar ile eşlik ettiği yürüyüşte araç sürücüleri kornalarıyla kalabalığa eşlik ederken, çevredeki vatandaşlar da restoranlardan ve evlerinden coşkuya ortak oldular.

 SEÇER: “İNSANLAR BÖYLE TABLOLARA SUSAMIŞ”

Yürüyüşte konuşan Başkan Seçer, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü olduğunu vurgulayarak, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Seçer, “Mersin halkıyla beraber Adnan Menderes Bulvarı’nda meşaleli bir yürüyüş yapıyoruz, Fener Alayı yapıyoruz. Son derece kalabalık. İnsanlar böyle tablolara susamış, haykırıyorlar. Gördüğünüz gibi Mustafa Kemal'i ve Cumhuriyet’i haykırıyorlar, modern Türkiye, çağdaş Türkiye özlemini dile getiriyorlar. Yoğun da bir kalabalık var. Cumhuriyetimiz önemli, değerli. Cumhuriyetimiz büyük mücadeleler sonrası kuruldu. 100 yılda çok büyük mücadeleler ve badireler atlattı. Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıracağız. Tam demokrasiyle, kurumlarıyla, kurallarıyla oturmuş bir demokrasiyle; bayrağı gençler devralacak. Onlar daha da yüceltecek, daha da yükseltecek. Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi, Cumhuriyet’i gençlere emanet etmişti. Bayramımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara” diye konuştu.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN, BÜYÜK CUMHURİYET KONSERİ

Binlerce Mersinli ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’na gelen Başkan Vahap Seçer, burada Büyükşehir tarafından düzenlenen Cumhuriyet konserine katıldı. Akşam boyunca sevilen grup İkiye On Kala’nın birbirinden güzel şarkılarıyla eğlenen Mersinliler, Başkan Seçer’in de aralarına katılmasıyla coşkularını ikiye katladı. Havai fişek gösterisi ile gökyüzünün aydınlandığı konserde, ışık gösterisi ile gökyüzüne ‘100. Yıl’ yazıldı. İkiye On Kala’nın ardından sahne alan ünlü sanatçı Gülşen’den önce eşi Meral Seçer ile birlikte sahneye çıkarak binleri selamlayan Başkan Seçer, “Bayramınız kutlu olsun. En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı’nın 100. kuruluş yıldönümü. 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun mücadele arkadaşları, atalarımız, büyükbabalarımız, büyükannelerimiz bu güzel Cumhuriyet’i bize armağan etti. Onları minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Sizleri görünce enerjimiz yükseliyor. Atatürk ülkemizi de, Cumhuriyet’i de sizlere emanet etti. ‘Gençler, Cumhuriyet’i ilelebet sizler yaşatacaksınız’ dedi. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” dedi. Adnan Menderes Bulvarı boyunca meşaleli yürüyüş yaptıklarını kaydeden Seçer, “Adnan Menderes Bulvarı Mersinlilerle dolu. İki kilometreyi beraber yürüdük. Cumhuriyet’e, Mersin’e ve Atatürk’e sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum. Mersin Atatürk’ün kenti. ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkın’ diyen Atatürk’ümüzü bu güzel ülkeyi bizlere armağan ettiği için minnetle ve şükranla anıyoruz” diye konuştu. Alandaki gençlere seslenen Seçer, “Gençler sizleri çok seviyoruz. Sizleri önemsiyoruz. Sizler değerlisiniz, bir tanemizsiniz, canımızsınız. Siz de kendinizi değerli ve önemli görün. Geleceğimiz sizlerin elinde. Kendinize güvenin, kendinize inanın. Bu ülkeye, bu millete sahip çıkacak olan sizlersiniz” ifadelerine yer verdi.

 GÜLŞEN: “YAŞASIN CUMHURİYET. YAŞASIN BÜYÜK ATATÜRK”

Başkan Seçer’in selamlamasının ardından sahneye ünlü pop sanatçısı Gülşen çıktı. Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Gülşen, sevilen şarkılarını meydanı dolduran binler için seslendirirken; konseri dolduran Mersinlilerle hep bir ağızdan söylediği İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı ile de Cumhuriyet ruhu tüm Mersin’i sardı. Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşatan Gülşen, Cumhuriyet’in 100. yılında Mersinlilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Bizden mutlusu, bizden gururlusu olabilir mi? Tabi ki çok mutluyuz, çok gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için bugün hep bir aradayız. Cumhuriyet en büyük bayramdır. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın büyük Atatürk. İzmir de bizim, İstanbul da bizim, Mersin de bizim. Türkiye bizim. Yaşasın Türkiye” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA