Çukurova, Avrupa’da da iddialı: 85-80


FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 8’inci haftasında evinde Perfumerias Avenida’yı konuk eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi rakibini 85-80 mağlup ederek, gruptaki 5. Galibiyetini aldı. Temsilcimizde Dewanna Bonner 21 sayı 4 ribaund 2 asist, Chelsea Gray de 19 sayı 4 ribaund 9 asist ile galibiyette önemli rol oynadı.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 12:38

Necdet TAŞ

Türkiye liginde fırtına gibi esen ve ligin ilk yarısını lider tamamlayan Çukurova Basketbol kötü başladığı Avrupa Liginde de güçlü kadrosuyla fark yaratmaya başladı. Kadınlar Euroleague'de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Perfumerias Avenida'yı 85-80 mağlup etti. Temsilcimiz Çukurova Basketbol’da Dewanna Bonner 40 dakika sahada kaldığı karşılaşmada 21 sayı 4 ribaund 2 asist üretti, Chelsea Gray 19 sayı 4 ribaund 9 asist ile mücadele etti. Avenida takımında Mariella Fasoula 22 sayı 8 ribaund, Bridget Carleton 13 sayı 5 ribaund 2 asist ile mücadele etti. Bu sonuçla ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 8. maçında 5. galibiyetini alırken; Perfurmerias Avenida 3. defa kaybetti.

MAÇ 15 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
 

Maçtan önce Çukurova Basketbol, Fenerbahçe'yi yenerek kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın coşkusunu taraftarıyla yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçtan önce sahaya getirilirken büyük coşku yaşandı. Kutlama nedeniyle karşılaşma 15 dakika geç başladı. Öte yandan iç saha maçlarında Çukurova Basketbol’u hiç yalnız bırakmayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yine salondaki yerlerini aldı.

ÇUKUROVA ZORLANMASINA RAĞMEN KAZANDI

Maça Januray'in sayılarıyla başlayan Çukurova'nın, rakip takımın üçlüklerine engel olamayınca 12-6 geriye düştü. Amerikalı yıldızları Hayes-Bonner-Gray üçlüsü ile büyük bir ritim yakalayan temsilcimiz ilk periyodu 20-12 önde bitirdi. İkinci çeyreğe hızlı başlayan konuk takım fark kapattı ancak Çukurova Hayes ile yine üst üste sayılar bulmaya başladı. Yıldız basketbolcu üst üste basketlerle bulduğu 5 sayıyla tekrar skoru Çukurova lehine çevirdi. Periyodun sonuna doğru her iki takımda karşılıklı sayılar bulurken Çukurova soyunma odasına 45-41 önde gitti. Üçüncü periyotta Çukurova'yı Gray-Hayes-Bonner üçlüsü taşırken, diğer şans bulan isimlerden de katkı gelmesiyle çok önemliydi. Bu noktada Sinem devreye girdiği ve rakip potaya 5 sayı gönderdi. Son 10 dakikaya da Çukurova 64-62 önde başladı. Çukurova'yı dördüncü çeyrekte hakemler bile durduramadı. Üst üste çalınan teknik faullere rağmen galibiyeti daha çok isteyen temsilcimiz sahadan 85-80 galip ayrıldı.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Paulina Gajdosz, Natasa Dragojevic, Dimitrios Zacharis

ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ (ÇBK) MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Asena Yalçın 3, Gökşen Fitik 3, Sinem Ataş 5, Gray 19, Hollingswort 10, Hayes 17, January 7, Bonner 21, Esra Ural Topuz.

PERFUMİRES AVENİDA: Rodriguez 6, Cazoria 9, Dominguez 1, Gulbe 2, Crvendakic 10, Onyenwere 12, Vilaro, Carleton 13, Fasoula 22, Reisingerova 5.

  1. PERİYOT: 20-12
  2. PERİYOT: 45-41

       3. PERİYOT: 64-62

       5 FAUL: January (Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi),

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA