21:00   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE ÇOCUKLARA HAKLARINI ÖĞRETTİ   20:57   BAŞKAN YILDIZ, “KULLANILMAYAN SU KANALLARI İÇİN DERHAL ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ”   20:56   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER, “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE HER VATANDAŞIMIZA DOKUNMAK EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ”    19:27   AK PARTI İL BAŞKANı ALDEMIR: "MERSIN’DEKI SU KESINTILERI VATANDAŞı ZORLUYOR"   19:25   MERSIN MERKEZLI 9 ILDE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 4’Ü HAKEM 40 ŞÜPHELI ADLIYEYE SEVK EDILDI   19:24   ROMAN ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI ÇALıŞTAYı MERSIN’DE YAPıLDı   19:23   ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ TARSUS’TA 3 FARKLı NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   19:22   ADAY MÜHENDISLERIN REFIKLIK EĞITIMLERI TAMAMLANDı   19:21   BAŞKAN SEÇER: "SU KESINTISI KONUSUNDA VATANDAŞLARıMıN HOŞGÖRÜSÜNE SıĞıNıYORUM"   19:20   MERSIN OSB’YE ’EN ÇOK KATKı VEREN OSB’ ÖDÜLÜ  
 
   
 
 

Doğa Parkı’nda hayat buldu


Mersin’in Tarsus ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunarak Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğüne teslim edilen ’bayağı peçeli’ baykuş yavrusu, Tarsus Doğa Parkı veteriner kliniğinde koruma altına alındı.

 

Tarih : 23 Ağustos 2021 Pazartesi 12:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Tarsus Doğa Parkı’nda yer alan veteriner kliniğinde, doğada farklı nedenlerle zarar gören hayvanların bakım ve tedavileri sürüyor. Kliniğin son misafiri ise vatandaşlar tarafından güçsüz bir halde bulunan 'bayağı peçeli' baykuş yavrusu oldu. Geldiğinde oldukça küçük ve güçsüz durumda olan ve klinik görevlilerinin elleriyle beslemesiyle büyüyen sevimli baykuşa 'Ayda' ismi verildi.

 

İSMİNİ AYDA KOYDULAR


Tarsus Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Celal Çevirgenoğlu, baykuş yavrusunun durumu hakkında şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 3 hafta önce, daha henüz bembeyaz tüylerle kaplı iken, avuç içi kadarken geldi. Doğa Koruma ekipleri, Milli Parklar Tarsus Şubesinden getirdi. Peçeli baykuşlar Türkiye’de de dünyada da çok yaygın. Çok yaygınlar fakat her yerde olduğumuz gibi doğada da el atmadığımız yer kalmadığı için peçeli baykuşlar da bunlardan zarar gören kuş türlerinden. İsmini Ayda koydum. Ayda, yalnız başına geldi fakat Ayda’dan sonra tabi ki onlarcası daha geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Şubesinden ekip arkadaşlarımız getiriyor. Onlarla ortaklaşa çalışıyoruz. Onlar, vatandaşlarımızın verdiği ihbarları değerlendirerek, olay yerinden bu şekilde yavru, yaralı, hasta hayvanları Tarsus Doğa Parkı’na getiriyor." Parktaki baykuşların, bakımları tamamlandıktan belirli bir süre sonra doğal yaşam alanlarına salınacağı belirtildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA