Terör örgütü demedikleri için ayrıldım!


MIP’e karşı ortak duruş sergilemek için görüşme yapılan Büyükşehir Meclisinde tansiyonun yükselmesinin ardından meclisi terk eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Meclis toplantısını terk etmemizin asıl sebebi; Meclis çatısı altında olup da başta Avrupa Birliği ve Amerika olmak üzere tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’ya HDP’li VE CHP’li meclis üyelerinin terör örgütü diyememeleridir" dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2021 Salı 14:47

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 15 Mart 2021 Pazartesi günkü oturumunda yaşanan tartışma ve gerilimler üzerine yapılmak istenen ancak gerçeği yansıtmayan, yalan ve yanlış ifadeler nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.  AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin söz konusu oturumunu terk etmemizin nedeni, Mersin Liman sahasının genişletilmesi veya işlevselliğinin arttırılması ile ilgili temenni kararı alınması sırasında yaşanan tartışmalar değildir.  Meclis toplantısını terk etmemizin asıl sebebi; Meclis çatısı altında olup da başta Avrupa Birliği ve Amerika olmak üzere tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’ya HDP’li VE CHP’li meclis üyelerinin terör örgütü diyememeleridir" dedi. 


"KONUŞMAM MAKSATLI KESİLDİ"


Bu gerçeğin; açık, net bir şekilde herkesçe bilinmesi gerekli olduğunu ifade eden Başkan Gültak,  "Meclisi yönetemeyen, kendi mensup olduğu meclis üyelerinin sebep olduğu tartışma ve gerilim sonucu yaşanan bu olaydan büyük ölçüde Sayın Vahap Seçer de sorumludur. Çünkü Sayın Seçer, meclisin düzen ve intizamını sağlayamamıştır.  Zira bu durum, ‘Meclis’te yaratılan gerilim ve tartışmalar kasten mi yapılmıştır?’ sorusunu da akıllara getirmektedir. Buradan bir kez de Sayın Seçer’e ve tüm CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine soruyoruz; “PKK terör örgütü müdür, değil midir? Bu soruya Sayın Seçer’in bir yanıtı olacak mıdır?” Bize yöneltilen diğer bir suçlama da işten çıkarmalarla ilgilidir. Liman genişleme tartışmaları sonrası söz alarak, Akdeniz Belediyesi’nde sadece kayyum döneminde emniyetimizin hazırladığı rapor doğrultusunda ‘terör bağlantılı’ işçilerin işten çıkarıldığını, kimsenin ‘performans düşüklüğü bahanesiyle’ işlerinden edilmediklerini söylemeye çalıştık. Fakat tam da bu sırada CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yılmaz ve HDP’li Meclis üyesi Bedriye Kuş tarafından sık sık maksatlı olarak konuşmam kesildi. Hatta Yılmaz, ayağa kalkarak saygısızca el kol hareketleri yaptı ve sonrasında gerilimin artması nedeni ile oturuma 5 dakika ara verildi" dedi. 


"PKK’NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU GERÇEĞINI HIÇBIR ŞEY DEĞIŞTIREMEZ"


Konuşma çabasının CHP’li üye Abdurrahman Yılmaz ve HDP’li üye Bedriye Kuş tarafından ısrarla engellenince; “Dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’ya ‘terör örgütüdür’ diyemiyorsunuz. Terör örgütünden korkuyorsunuz fakat burada, meclis çatısı altında olay çıkartıyorsunuz. Bu örgütü; Amerika, Avrupa hatta tüm dünya terör örgütü olarak kabul etti. Çıkın siz de bunu deklare edin” diye seslendiğini hatırlatan Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu ifadem üzerine, HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi ise, Başkan Seçer’e seslenerek; “Bunu bir daha yaparsanız biz de sessiz kalmayız” demiştir. Canlı yayında ve kameraların önünde açıkça yapılan bu aleni tehditler ve Sayın Seçer’in meclisi yönetememesi ve yaşanan bu gerginliğe göz yumması üzerine de tepkimizi göstermek amacıyla, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri olarak aldığımız ortak karar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısını terk ettik.  Bilinmelidir ki, Cumhur İttifakı olarak meclisi terk etmemiz, Sayın Seçer tarafından iddia edildiği gibi  yüce meclise  ya da Mersin halkına karşı verilmiş bir tepki değil, aksine meclisi terk  etmemizin asıl sebebi PKK'ya terör örgütü demeye cesaret dahi edemeyenlere karşı bir duruş sergilememizden kaynaklıdır.  Bu topraklarda canını feda eden binlerce şehidimizi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılan hiçbir ihaneti de unutmamız mümkün değildir. PKK’nın terör örgütü olduğu gerçeğini hiçbir şey değiştiremez.  Mersin kamuoyunun bilgisi ve dikkatine saygıyla sunarım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA