20:33   FESTIVAL, TARIH, KÜLTÜR, SANAT VE GASTRONOMIYI BIR ARAYA GETIRDI   20:32   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   20:31   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   20:23   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   20:22   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   20:20   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   20:19   YEŞIL VATAN IÇIN TOROSLAR MESEM’DE FIDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU   13:19   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   13:17   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   00:11   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GELIŞME: ECZACı KALFASı IŞTEN ÇıKARıLDı  
 
   
 
 

Minikler ilk hamlelerini yaptı


Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 5-6 yaş grubu çocuklar satranç öğreniyor. Yenişehir Belediyesi Akademi’de çocuklar için temel düzey satranç eğitimi korona virüs tedbirleriyle başladı. İlk hamlelerini yapan çocuklara Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de eşlik etti.

 

Tarih : 12 Şubat 2021 Cuma 14:03

Haber Merkezi

5 hafta sürecek satranç eğitimleriyle 5 ve 6 yaşındaki çocuklar hem eğleniyor hem de düşünce becerilerini geliştiriyor. Çocuklar bir zihin sporu olarak nitelendirilen satrancı öğrenirken, aileleri de Yenişehir Belediyesi Akademi’de bulunan kütüphanede kitap okuyarak vakit geçirebiliyor. Ücretsiz bir şekilde verilen satranç eğitiminin sonunda çocuklara Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi onaylı sertifika da verilecek.

“HEM ÇOCUKLAR HEM DE AİLELER MUTLU OLUYOR”

Satranç eğitim sınıfını ziyaret eden ve eğitim alan minik çocuklarla satranç oynayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de satranç kurslarımız başladı. Gruplar halinde 5 yaş itibariyle kurslarımızı veriyoruz. Burada onları izledik ve çok da enerji aldık eğitim süreçlerinden. Velilerimiz mutlu, Yenişehir Akademi’yi daha önce bilmediklerini ama proje ile görüp tanıdıklarını söylediler. Akademi;  kütüphaneleri, çocuklarımızın rahatlıkla ders çalışabileceği çalışma odaları, kurslarımızın ve 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile halkımızın hizmetinde. Burası tabi ki çocuklarımızla güzel,  onlar oldukça burası cıvıl cıvıl olur. Bu çalışmalarımızla hem çocuklar hem de aileler mutlu oluyor.” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA