Başkan Tuncer DABB’da güven tazeledi!


Tarih : 25 Nisan 2026 Cumartesi 22:09



Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Olağan Birlik Meclis Toplantısı’nda oy çokluğuyla ikinci kez birlik başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Başkan Tuncer, yeni dönemde de belediyeler arasındaki iş birliğini en üst seviyeye çıkaracaklarını belirterek, bölgeye değer katacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Başkan Tuncer’in yeniden başkan seçilmesiyle birlikte, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nde istikrarın ve güçlü yönetim anlayışının devam edeceği vurgulandı. Yeni dönemde birlik çatısı altında bölge belediyeleri arasındaki dayanışmanın artırılması ve yerel yönetimlerin hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi hedefleniyor.

 

YENİ DÖNEM GENEL KURULU BELİRLENDİ

Gerçekleştirilen seçimlerde başkanlık divanı, encümen üyeleri ve plan - bütçe komisyonu da yeniden şekillendi.

Meclis 1. Başkan vekilliğine Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik 2. Başkan vekilliğine Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa seçildi.

Kâtip üyeliklerine  Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Berk Türkyılmaz ve Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Ülker Bulut getirilirken yedek kâtip üyeliklerine Aydıncık Belediyesi Meclis Üyesi Salih Seçkin Yıldırım ve Silifke Belediyesi Meclis Üyesi Elif Gültekin seçildi.

 Encümen üyeliklerine Çiftlik Belediye Başkanı  Arif Çakıl, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İrfan Önal, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu ve Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Gümüşhacıköy Belediyesi Zehra Özyol, Tut Belediyesi Ercan Öncebe, Bahadır Belediyesi Sami Eroğlu, Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Yıldız ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Avcı getirildi.

 

 

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Kendisine yeniden görev verilmesinden dolayı teşekkür eden Başkan Tuncer, yerel yönetimlerde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

“Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine ikinci kez layık görülmek benim için büyük bir onur. Belediyelerimiz arasında dayanışmayı güçlendirerek, ortak akıl ve iş birliğiyle daha güçlü bir yapı oluşturacağız” dedi.

 

“YEREL YÖNETİMLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Zorlu şartlara rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Tuncer,

“Her koşulda vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. İkinci dönemimizde de aynı kararlılıkla, daha verimli ve etkili projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

PROJE VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Yeni dönemde proje odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Tuncer, belediyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artıracaklarını söyledi.

“Kaynakların doğru kullanımı, ortak projeler ve uluslararası iş birlikleri ile başarılı uygulamaları yaygınlaştıracağız” dedi.

 

“AYRIM YAPMADAN HİZMETE DEVAM”

DABB çatısı altında kapsayıcı bir anlayışla çalışacaklarını vurgulayan Tuncer,

“Siyasi ayrım gözetmeksizin tüm belediyelerimizle birlikte hareket ederek, bölgemize ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Yeni dönemin tüm belediyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  BİK İLANLAR




 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

akdenizgaztesi.net © Copyright 2018-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA