image

Okunma : 150  Tarih : 7.05.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

MGC’NİN TARSUS GENÇLİK KAMPI

Tarsus, geçen hafta sonunda Mersinli ve Tarsuslu bir grup gazeteciye ev sahipliği yaptı.

Gazeteciler üç güzel gün geçirdi.

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) başkanı Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri ile Tarsus’taki gazetecilerden bir grup  Gençlik kampında üç gün geçirdi.

Ekip ilk önce Tarsus belediye başkanı Ali Boltaç’ı ziyaret etti. Belediye tesislerinde gerçekleşen ziyarette,  MGC başkanı Tepe ve gazeteciler, Boltaç’ı yeni başkan olması nedeniyle kutladılar.

 

Daha sonra MGC üyesi gazeteciler Tarsus Gençlik kampında bir araya geldi. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Dünya  Basın özgürlüğü günü nedeniyle bir çalıştay gerçekleştirildi. Etkinliğe Mersin Tarsus ve diğer ilçelerimizdeki tüm basın mensupları katıldı.

Çalıştayda yerel basının sorunları ele alınarak bu sorunların gazeteciler üzerindeki etkileri konuşuldu.

Doç Dr. Onur Başar Özbozkurt ise çalıştayda basın etiği ve gazetecilik üzerine bir konferans verdi. Aynı zamanda Akademi Derneği başkanı olan Özbozkurt, anne ve babasının gazeteci olması nedeniyle basın sektörün yabancı değil. Üstelik kendisinin de makaleleri, araştırmaları, sempozyum bildirgeleri mevcut.

Genç Akademisyen  Onur Başar Özbozkurt’un bilgi ve araştırmalarından Mersin ve Tarsus’taki basın mensupları da yararlandılar. Onur kardeşime teşekkür ediyorum.

 

Xx

 

GENÇLİK KAMPI GÖZDE

 

Tarsus’ta Berdan Barajı mesire alanı içinde bulunan ve geçmiş dönem belediyelerinin uzun vadeli olarak Devlet Su İşleri genel müdürlüğünden kiraladığı geniş arazi üzerine kurulan Tarsus Gençlik kamı,kapılarını zaman zaman eğitimcilere, basına, çocuklara, eğitimi kurumlarına açıyor. 6 şubat depreminde de birçok depremzedeyi ağırlayan ve onlara birer sıcak yuva olan Tarsus Gençlik kampındaki  Bungalov evlerde doğaya uygun ahşaptan yapılmış ve harika birer konuklama mekanı olarak işlev görüyor.

Bende Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus’a kazandırdığı en önemli işlerden ve projelerden birisi bu Gençlik kampıdır.

 

Burada 18 tane Bungalov ev yapılmış. Temeli hariç tamamı ahşaptan yapılan bu evler, doğa ile baş başa kalmak ve  Basın mensuplarının yaptığı çalıştay gibi etkinliklere ve organizasyonlara ev sahipliği yapma adına çok güzel bir yer.

Tarsus Gençlik Kampında  bulunan bungalov evler, survivor oyun parkuru, kamp, kano, su fıskiyesi altında eğlence alanı, kuş gözlem evi, yapay tırmanma dağı, bisikletler, buraya gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

 

TUFAN DOKUCU VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

 

Buranın, yani kampın  sorumlusu Tufan Dokucu, iyi bir yönetici ve  gelenlere  Büyükşehir adına iyi bir ev sahipliği yapıyor. Zaten kendisini  eskilerden Tarsus Avcılar Kulübü başkanlığı döneminden ve doğa aşığı birisi olarak tanıyoruz. Tufan bey,  Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’in sunduğu imkanları, kampa gelen davetlilere ekibi ile birlikte çok güzel hissettiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi başkanı  Şerife Hasoğlu Dokucu hanımında destekleriyle Tarsus Gençlik kampına gelen herkes burada gördüğü manzara, yaşanan ortam ve verilen hizmetlerden memnun kalarak ayrılıyor.

Bizi de MGC ve Tarsus basını olarak 3 gün ağırlayan Tarsus Gençlik Kamp sorumlularına, kamp görevlisi belediye çalışanlarına ve orada emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Bu kampa daha önce basın olarak gitmişliğim var. Belediye Emekli Evi üyesi olarak gidip orada bir öğlen yemeklerini yediğim, Mirza Turgut tarafından verilen konferansa katılmışlığım var. Orası bana yabancı değil, ama hiç gitmemiş,görmemiş olanlarında görmesini temenni ederim.

 

XX

 

Burası cumartesi ve Pazar günleri öğleden sonra halka açık olup çocuklarını da getirip buradaki çocuk oyun alanlarından yararlanabilirler.

Tarsus’ta böyle güzellikler olduğunu herkes bilmeli ve görmeli..

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA