Biran önce tamamlanmalı!


Antalya -Mersin karayolunun Anamur- Gazipaşa arasındaki yolunun bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Bölgedeki milletvekillerimiz, bakanlarımız, eski bakanlarımız bu konuda çok ciddi çalışmalar yapmaktalar, Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuyu ilettiklerini biliyorum. İnşallah en kısa zamanda ihaleye açılacak. Bizde bu 17 bin 500 metrenin viyadük ve tünellerle 11 kilometreye inecek. İnşallah bunun da en kısa zamanda ihalesini yapıp, iki sene içerisinde bitirilmesi noktasında bir çalışma olduğunu duymaktayız. Bu noktada merkezi hükümetimizden sayın bakanımızdan ve sayın milletvekillerimizden yardım bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Haziran 2020 Salı 14:27

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme kararları kapsamında 1 Haziran’da açılan sezon sonrasında İlçenin turizm alanları ve sahil kesiminde yaptığı asfalt çalışmalarını basına tanıtırken, Merkezi Hükümete Antalya -Mersin karayolunun Anamur- Gazipaşa arasındaki yolunun bir an önce tamamlanmasını istedi.

“TURİZM İÇİN BU YOLUN BİTMESİ ŞART”

Turistin bölgeye yorulmak için değil, dinlenmek için geleceğini kaydeden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Tatil yapmaya gelen dinlenmek için buradadır. Yorulmak için değil. Tabi ki yeni yerler görecek, dinlenecek, tatilini yapıp dönecek. Ama bunu yaparken de şunu görmek lazım. Şimdi Gazipaşa Havaalanı ile Anamur’un arasındaki mesafe 76 kilometre. 35 kilometrelik kısmı bölünmüş yol değil. Bunun 17 bin 500 metresi, 17,5 kilometresi Gazipaşa tarafında, 17,5 kilometresi Anamur tarafında. Gazipaşa tarafında olan bölge, 11 kilometrelik tünelle ihalesi yapıldı, çalışmaları devam ediyor, 2 kilometrelik bir tünel delinmiş vaziyette, kalan bölümünü de iki sene içerisinde bitireceklerini söylemekteler. Ama Anamur kısmının ihaleye çıkma noktasında çalışmalar devam ediyor, Ben inanıyorum ki, bölgedeki milletvekillerimiz, bakanlarımız, eski bakanlarımız bu konuda çok ciddi çalışmalar yapmaktalar, Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuyu ilettiklerini biliyorum. İnşallah en kısa zamanda ihaleye açılacak. Bizde bu 17 bin 500 metrenin viyadük ve tünellerle 11 kilometreye inecek. İnşallah bunun da en kısa zamanda ihalesini yapıp, iki sene içerisinde bitirilmesi noktasında bir çalışma olduğunu duymaktayız. Bu noktada merkezi hükümetimizden sayın bakanımızdan ve sayın milletvekillerimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEMİZ DENİZİMİZİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM”

Antalya Mersin Karayolunun Gazipaşa Anamur arasındaki bölümde bir kopukluğun olduğunu kaydeden Kılınç; “Antalya’nın iki tane hava alanı var.  Birisi Merkez Antalya Hava Alanı, birisi de Gazipaşa havaalanı. Gazipaşa’da ki Havaalanının Anamur’da ki merkeze uzaklığı 76 kilometre. Yani bunun çift yöne bölünmüş yol olduğu vakit, 120 kilometre ile gelen bir aracın, 45 dakikada Anamur’a ulaşabileceğini hesap etmekteyiz. Bu nedenle de Gazipaşa tarafının 17,5 kilometrelik kısmının 11 kilometrelik bir tünelle aşılmak üzere olduğunu görmekteyiz. Çünkü çalışma hızlı bir şekilde devam ediyor. Ama bizim bölgemizde olan (Anamur kısmı) 17,5 kilometrelik bir yolun  11 kilometrelik kısmının viyadük ve tünelle aşılacağını bilmekteyiz. Proje çalışmaları tamamlanmıştır. Bu noktada ta Sayın Bakanımızın, Sayın Milletvekillerimizin, Merkezi Hükümetimizin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Bu yıl içerisinde ihaleye çıkacaklarını söylemekteler. Bir an önce ihaleye çıkılmasını temenni etmekte Anamur halkı, bu noktada çalışmalar olacağına inanıyorum. İnşallah bize, bu 17,5 kilometrelik kısmı tünelle viyadükle açtığımız vakit, Alanya,  Gazipaşa ve Anamur arasının çok yakınlaşacağını görmekteyim. Yani Gazipaşa’dan inen bir yolcu, Anamur’a 45 dakika içerisinde gelecektir. O nedenle Anamurda ki tabi, bir tarım kenti olan Anamur’un bir turizm kenti olma noktasında hiçbir eksiğimiz yok. Çünkü kumu var, tarihi var, doğası var, güzelliği var, yaylası var. Anamur’un bir turizm kenti olma noktasında, denize gittiğimiz vakit mavi bayrak noktasında, nereye mavi bayrak dikmek istersek her tarafa mavi bayrak dikilebilecek temizlikte denizimiz var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazımdır. Diye düşünüyorum, inşallah, bizim belediye başkanlığımız döneminde, hem yerel iktidar olarak biz, hem genel iktidar olarak Cumhur ittifakı olarak inşallah bu işleri açacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA