Sokak hayvanları için umut verici çalıştay!


Tarsus’ta ilk kez düzenlenen 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı, yoğun ilgiyle sona erdi. Toplumsal duyarlılığın artırılması ve somut adımların atılmasına katkıda bulunulan çalıştay uzman konuşmacıların sunumları ve grup tartışmaları ile dolu dolu geçti.

 

Tarih : 18 Mayıs 2024 Cumartesi 13:01

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi tarafından hayvan hakları savunucuları, yerel yönetim temsilcileri, veterinerler ve gönüllülerin katılımıyla 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın ilk gününde, sokak hayvanları konusunda uzman konuşmacılar önemli sunumlar gerçekleştirdi. İkinci gün ise katılımcılar, “Kısırlaştırma, Sokak Hayvanlarının Sahiplendirilmesi, Beslenme, Sokak Hayvan Hareketlerinin Kontrol Altına Alınması, Tarsus Belediyesi’nin Görev ve Sorumlulukları ve Resmi Kurumların Görev ve Sorumlulukları” başlıkları altında 6’lı gruplara ayrılarak belirlenen konular üzerine tartıştı. Etkinlikte, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılması ve onların haklarının korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiği vurgulandı. Sokak hayvanlarına yönelik toplumsal farkındalığı artırmak, onların karşılaştıkları zorlukları kavramak ve haklarını daha üst seviyeye taşımak amaçlandı. Ayrıca, sokak hayvanlarıyla ilgili yasal gelişmelerin detaylı bir şekilde ele alınması ve hayvan refahı ile ilgili tartışmaların çözüme ulaştırılması hedeflendi.

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Çalıştayın çok faydalı olduğunu belirten bir vatandaş, “Öncelikle belediyemize teşekkür ediyoruz. İlçemizde ilk defa yapılan bir çalıştay. Bugün katılanlardan önerileri, sorunlarla ilgili bilgi aldık. Önerilerimizi, yaşadığımız sorunları ve yapılması gerekenlere aktardık. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sokaktaki canlarımıza inşallah bu çalışmanın getirdikleri yansıyacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a teşekkürlerini sunan bir diğer hayvansever “Ben sokak hayvanlarını korumayı çok seviyorum. Öncelikle belediyemize bu işlere el attığı için teşekkür ederiz. Bir sürü proje sunduk.  Bu projelerimiz gerçekleşecek.  Halkın içinden çıkmış bir başkanımız var. Bütün canlılar için çalışan bir belediye başkanı.  Kendisine teşekkür ediyorum.” diye ifade etti. Çalıştayın verimli olduğunu kaydeden bir başka hayvansever, “Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalıştaydı. Ben zaten yerel hayvan koruma görevlisiyim. Çok güzel bir projeydi ve bilgi alışverişi de harika oldu. Düşüncelerimizi, dileklerimizi anlattık. Şimdi bunlar bir rapor haline gelecek. İnşallah çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL VE VERİMLİ BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKACAĞINDAN EMİNİM”

Tarsus Belediyesi Veteriner Hekimi Nuri Tehneldere çalıştayın önemine değinerek, “Şu anda Tarsus Belediyesi olarak düzenlediğimiz 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı’nı tamamlamış bulunmaktayız. Öncelikle Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a bu güzel çalıştay için çok teşekkür ederiz. Çalıştayda 6 gruba ayrıldık, bu 6 grupta belediyenin, barınağın ve sokak hayvanlarının en büyük sorunları ile çözümleri tartışıldı. Hepsine de geçerli çözümler bulduğumuza inanıyoruz. Ben hem veteriner hekim olarak hem de Tarsus Belediyesi’nin çalışanı olarak böyle bir çalıştayın olmasından çok mutluyum.” diyerek katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti. Çalıştayın içeriğine değinen Tarsus Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Demir “Bugün burada yapmış olduğumuz çalıştay esasında alınan temel konular vardı. Bu konular üzerinde tartışmalar yürüttük. Bu tartışmalar sonucunda da çok güzel ve verimli bir sonuç ortaya çıkacağından eminim. Gelen ve katılım sağlayan tüm vatandaşlara ve resmi kurumda çalışan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu çalıştayda yapılması gereken asıl işlemin kırsal kesimlerdeki hayvan popülasyonunu azaltılarak genel anlamda popülasyonu azaltma çabası üzerinde yoğunlaştık ve bunun da sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

“ÇALIŞTAYIN SONUÇLARI BARINAĞIMIZ VE TARSUS İÇİN ÖNCÜ OLACAK”

Konuşmalarına devam eden Demir “Çalıştayımızın birinci gününde resmi kurumlardan gelen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü'nden gelen ekip arkadaşlarla beraber gerekli sunumlar yapıldı ve vatandaşlar bu konuda bilgilendirildi. İkinci günümüzde ise altı masa oluşturduk. Bunlardan bir tanesi kısırlaştırma, hayvanların beslenmesi. Onun dışında hayvanların hareketlerinin kontrolü, Tarsus Belediyesi’nin görev ve yetki sorumlulukları, resmi kurumların sorumluluklarıyla ilgili altı masa oluşturduk. Bu masada gerekli çalışmaları yaptık. Görüş ve önerileri aldık. Bu çalıştayın sonuçları barınağımız ve Tarsus için öncü olacak.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA