Yeni logo resmileşti


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Seçer, konuyla ilgili; “Böyle bir şey gerekiyordu. Bu logo ve renkleriyle; Mersin’in M harfini ve Toros dağlarını ifade ediyor. Farklı renkler; narenciye, güneşin rengi, denizin mavisi; çok renkli kentin enerjisini, kenetlenmeyi, dönüşümü, sonsuzluğu, devinimi, gençliği ve inovasyonu temsil ediyor. Mersin’e hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 10:33

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 40, Komisyonlara Havale Edilen 18, Gündem Dışı 5 madde olmak üzere toplam 63 madde görüşüldü. İmar planlarına ilişkin de konuşan ve güzel bir 5 yıl geçirdiklerini kaydeden Seçer, “Biz gayet de güzel bir 5 yıl geçirdik ve 5 yılda da çok önemli planlar çalıştık. Silifke’nin de planlarını çalıştık, şimdi farklı bir etaptayız. Taşucu Bölgesi’ni bitirdik. 1/1000’likler bitti,  uygulama planları bitti. Şimdi diğer etabı çalışıyor arkadaşlar. Merkezi bitirdik. Akdeniz, Toroslar’da olduğu gibi bekleyen planlar var. Onlar da zaten ilçe belediyelerimiz çalışıyor Biz gerekli desteği de veriyoruz” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kadastro Müdürlüğü’nde yaşanan gecikmelerin de Mersin Büyükşehir olarak ellerini ayaklarını bağladığından söz eden Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden bu konuyla ilgili duyurumuzdur. Sürekli belli bir bürokratik silsile çerçevesinde biz mutlaka uyarılarımızı yapıyoruz ama bu artık hakikaten akıl almaz bir gecikmeye nenden oldu ve bizi sıkıntıya sokmaya başladı. Uygulamaya koyacağımız projeleri bu gecikmeler yüzünden uygulamaya koyamıyoruz. Buradan yetkililere de duyurumuz olsun” diye seslendi.

“HER ALANDA ADALETİ SAĞLAMAK DURUMUNDAYIZ”

DEM Parti Meclis Üyesi Özgür Çağlar’ın yatırım  ve hizmetler konusunda Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması konusundaki talebiyle ilgili de konuşan Başkan Seçer, her yere adaletli hizmet götürdüklerinin altını çizdi. Seçer, “5 yıl önce göreve başladığımızda biz şunu söyledik; ‘Her alanda adaleti sağlamak durumundayız. Bize yaraşan odur. Hukuken de böyledir, insanen de, vicdanen de, siyaseten de böyledir.’ Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz ama şunu da ekledik; bazı konularda pozitif ayrımcılık yaparız. Örneğin cinsiyet ayrımcılığı yapmayız ama kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yaparız. Çocuklar, yaş almış yurttaşlar ve engellilere daha farklı bakarız ve önceleriz. Bir tercih yapacaksak bunları tercih ederiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hizmetlerde hiçbir ayrım gözetmedik. İlçelerde uzun yıllardır beklenen hizmetleri de yurttaşlara ulaştırdık. Örneğin Erdemli’de 50 yıldır yapılamayan Mergin Köprüsü ya da Şahna’ya Cumhuriyet Tarihi’nde su götürülememiş olması gibi… Bunları biz götürdük. Şahna da Mersin’in bir mahallesi, Akdeniz İlçesi’nde de Çay-Çilek Mahallesi aynı şekilde. Yıllardır 2. katta oturanlar su sıkıntısı çekerdi, kovayla su taşınırdı. Oradaki o gecikmeyi ve adaletsizliği nasıl Şahna’da bizim dönemimizde ortadan kaldırdık, orada da yaptık. Biz her şeyin bilincindeyiz. Emin olabilirsiniz ve bize güvenebilirsiniz” dedi.

 

 

 

Sadece Akdeniz değil, Anamur’a da adaletli bir şekilde hizmet götürdüklerinin altını çizen Seçer, “Biz Anamur’un sahilini Miami’ye çevirdik. Evet, güzel asfalt yapılmış, parke yapılmış. Bataklığın üzerine dök asfaltı, ‘Asfalt yaptım’ de. Biz orayı altyapısıyla, yağmur suyu sistemleriyle gerçek usulde yol yaptık.  O alt gevşek ve çürük zemini alarak, taş basarak, üzerine asfalt yaparak Anamur’u yaptık. Anamur, bölgenin en Batı ucu ama Atgirmez’in de paket arıtmasını yaptık, orası da en Doğu ucu. Kim gitmiş Atgirmez’e Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olana kadar? Bana bir örnek gösterin! Büyükşehir’in bir arabası gezmemiş, emin olabilirsiniz. Biz 5 yıl boyunca adalet konusunda taviz vermedik. Önümüzdeki 5 yılda da sizlerin de desteği ile her bölgemize hizmetlerimizi götüreceğiz” diye belirtti.

SAHİLDE İKİNCİ OKUMA SALONU İÇİN BAKANLIKLARDAN TAHSİS BEKLENİYOR

Adres Okuma Salonu’na ek olarak, gençlerden gelen talepler üzerine de sahilde ikinci bir okuma salonu planladıklarından söz eden Seçer, bunu da Mersin İdmanyurdu Meydanı ile Hilton Oteli arasında yapmayı planladıklarını anlattı. Seçer, sahile planladıkları ikinci okuma salonu konusunun da bürokratik engellemelere takıldığını ifade ederek, “Biz yıllardır oranın tahsisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan tahsis bekliyoruz. Sayın Vali’ye de rica ettim. Arkadaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü’yle de konuştular. Lütfen buranın tahsisini verelim. Arada gerekçe olarak koyulan bürokratik engelleri de, küçük engelleri de kaldırarak o alana biz okuma salonu yapacağız. O alan genel anlamda bir park düzenlemesine ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçları da göz önüne alarak buradan da umut ediyorum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü buradan da sesimizi duyar, buranın tahsisi konusunda bizlere desteklerini esirgemezler. Sahildeki ikinci okuma salonunu da oraya yapma sözünü vermiştim. Buradan da yinelemiş olayım” dedi. Mersin Büyükşehir olarak kent genelinde toplam 12 yeni nesil kütüphanelerini bulunduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Akdeniz’dekiler Merkez Kütüphaneden, Kongre Merkezi’ndeki Ada Okuma Salonu’ndan faydalanıyor, Hal Okuma Salonu’ndan faydalanıyor. Orası Hal Mahallesi’nde yapılmış bir komplekstir ve orada eğitim merkezimiz de vardır. Sadece bunlar değil, biz her mahalleye eğitim kurumları açtık. Merkezde Akdeniz ilçesindeki öğrencilerin geldiği Merkez YKS Kursu, Kazanlı LGS Kursu, Turgut Reis LGS, Hal Mahallesi LGS, Çilek LGS, Özgürlük LGS… Çocuklar burada ders alıyor, ders çalışma imkânı buluyor. Karacailyas’ta uygun yer aranıyor, Karaduvar’da da, bizim orada nasıl şimdi Kurdali’de yapıyoruz, Halkkent’te yaptık, sosyal yaşam merkezleri; kreşten taziye evine kadar her işlev var orada. Oraya da yapacağımız yerlerden birini yapacağız. Dünyanın ilk ve tek çocuk gelişim merkezini Akdeniz İlçesi’nde yer alan Hal’e açtık. Orada çalışan kadınlar için açtık. Lütfen gidin gezin orayı. Gidin oranın standardını görün. Burası kenarda kıyıda kalmış bir yer diye el yordamıyla yapmadığımızı, gerçekten Yenişehir İlçesi’ne ne yapıyorsak oraya da yaptığımızı görmenizi istiyoruz” diye belirtti. Okuma salonlarının sayısını artıracaklarını kaydeden Seçer, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin de sadece merkezde değil, ilçelerde de yer aldığını belirtti. Toplam 7 bin 200 öğrencinin bu eğitim merkezlerinde eğitim aldıklarını ifade eden Seçer, “İkinci 5 yılda da bunun gibi daha çok güzel çocuklarımızın yararlanacağı hizmetlerin altına imza atacağız” dedi.

YENİ LOGO OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değişimi ile ilgili maddede söz alarak Meclis üyesinin böyle bir değişikliğe gerek olmadığını söylemesi üzerine Başkan Seçer, Mersin’in bütün ilçelerinin logolarının ekrana yansıtılmasını istedi. Başkan Seçer, “Bütün ilçelerin logoları birbirine benziyor. Ben oradan Büyükşehir yazısını, Yenişehir yazısını silsem hangisinin hangisi olduğunu anlayamazsınız. Herkes kendince bir şey yapmış” dedi. Seçer, dünyadaki farklı kentlerin logolarından örnekler göstererek, “Buna gerek duyduk, çünkü böyle bir şey gerekiyordu. Bu logo ve renkleriyle Mersin’in M harfini ve Toros dağlarını ifade ediyor. Farklı renkler var; narenciye, güneşin rengi, denizin mavisi. Çok renkli kentin enerjisini, kenetlenmeyi, dönüşümü, sonsuzluğu, devinimi, gençliği ve inovasyonu temsil ediyor. Biz de; ‘bizim de bakış açımız bu’ dedik hepsi bundan ibaret. Mersin’e hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından madde oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis’te görüşülen ve oylanan maddeler arasında derneklerin gerçekleştireceği etkinliklere verilmesi planlanan maddi destekler de yer aldı. Oy çokluğu ile kabul edilen maddeler gereğince; Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği’ne 7. AKOB Ulusal Öğrenci Oda Müziği Yarışması için 80 bin, İçel Sanat Kulübü'nün 3. Mizah Günleri için 80 bin TL ve Mersin Valiliği’nin talebi doğrultusunda; 22. Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) için, 2 milyon 500 bin TL destek verilmesi kararı alındı. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, hâlihazırdaki stratejik plan ve yıllık yatırım programları ile bölgenin kalkınmasını temini kapsamındaki işler için 420 milyon TL gayri nakdi kredi kullanılması ile ilgili madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

“HALKIN HAKKINI KENDİ HAKKIMIZDAN ÖNCE GÖRDÜK”

İller Bankası, ticari bankalar, katılım bankalarından faiz hariç 1 milyon 407 bin TL kredi kullanılması ile ilgili madde de oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyonda onaylanan maddeye şerh koyan meclis üyesi olması üzerine Başkan Seçer, “Benden size dostça bir tavsiye; bu iş size çok oy kaybettirdi. Bence ders çıkartın. Bu dönem size çok yarar getireceğini düşünmüyoruz. Her şeye rağmen; komisyondan geçmiş bir rapora yine bir açıklama getireceğim. 5 yıl boyunca iyi bir belediye başkanlığı yaptık. Halkın hakkını kendi hakkımızdan önce gördük. Daha önce görev yapan meclis üyeleri bilir; mahkeme kararlarıyla borçlanma yetkisi aldım ama uygun maliyetli finansman bulamadım diye kullanmadım. Bizim bu yetkileri alma sebebimiz belediyeyi borç batağına sürüklemek için değil” diye belirtti. Başkan Seçer, yetkileri alma sebeplerini; “Öyle anlar olur ki çok ani para kullanmanız gerekir, para ararsınız bulamazsınız çok uygun koşullu bir şey çıkar karşınıza onu zaman yitirmeden kullanabilmek adına bu yetkiyi alıyoruz” cümleleriyle açıkladı. Başkan Seçer, konuyla ilgili konuşmasını; “Hayatın her alanında karşılıklı güven önemlidir. Başkanına güvenmeyen bir Meclis olmanızı arzu etmem ancak siyasi saiklerle bu kararların verilmesi 5 yıl boyunca grubunuza hiçbir yarar getirmedi, zarar getirdi. Ayrıca AK Parti grubuna da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” cümleleriyle sürdürdü. Konuşmanın ardından komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis’te ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği’ne de gizli oylama ile seçim yapıldı. Birimlerden Gelen 40 , Komisyonlara Havale Edilen 18, Gündem Dışı 5 madde olmak üzere toplam 63 maddenin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA