’Anneler Günü’, Mersin’in dört bir yanında kutlandı


Mersin Büyükşehir Belediyesince, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla kentin bir çok noktasında düzenlenen etkinliklerde, anneler, çocuklarıyla birlikte oldukça keyifli vakit geçirdi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:52

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı. Kentin pek çok noktasında kadınlar hem dinlensin hem vakit geçirsin hem de sosyalleşsin diye bir dizi etkinlik düzenleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, annelere unutulmaz anlar yaşattı. Bu çerçevede özel bireylerin anneleriyle kahvaltıda buluşan belediye ekipleri, Tarsus Gençlik Kampı’nda birçok ilçeden anneyi ve anne adaylarını ağırladı. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesine bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, hakları ödenemeyecek anneleri ve anne adaylarını unutmadı. Özel birey annelerini Misket Kafede bir araya getiren Büyükşehir ekipleri, annelerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Birlikte vakit geçirmenin önemli olduğuna değinen anneler, hem temiz havanın tadını çıkardı hem de dinlendi.

TARSUS GENÇLİK KAMPI 'ANNELER GÜNÜ' ETKİNLİĞİYLE RENKLENDİ

'Anneler Günü’nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk geldiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, “Biz özel çocuklarımızın, özel anneleriyle birlikteyiz. Özel çocuklarımızın annelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Onların fedakarlıkları, özverileri, sağ duyuları, onların anlatamadığım o içten gelen kutsal sevgileri olmasa herhalde biz bugün daha farklı şeyler konuşuyor olurduk. Onlarla birlikte biz çok yollar aşıyoruz, onlarla birlikte engelleri aşıyoruz. Bütün annelerin 'Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Anneler Günü dolayısıyla toplumun farklı kesimlerinden birçok kişiyi ağırladı. ‘Anneler Tarsus Gençlik Kampında Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilen programa, Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği üyeleri, ayrıca Mersin ve Tarsus’tan da çok sayıda kadın katılım gösterdi. Kampın doğal ortamında hep birlikte yemek yiyen anneler, doyasıya eğlencenin tadını çıkarırken çocuklar da gezinti aracı ile tur yaptı. Çocuklar dinozorlar eşliğinde çılgınca eğlendiler.

ÇALIŞAN ANNELER DE UNUTULMADI

Belediyeyeye bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, çalışan anneleri de unutmadı. Anneler Günü dolayısıyla Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda yemek yedikten sonra, çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Çamlıyayla grubunda yer alan çocuklar ise survivor parkurlarında oynadılar. Çamlıyayla’dan gelen ekip ardından Tarsus Doğa Parkı’na da götürüldüler. Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi ile Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de Anneler Gününe özel programlar gerçekleştirildi. Annelerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki programda, anneler çikolata yapım atölyesine katılarak, birbirinden güzel atıştırmalıkların yapılmasına katkı sağladılar. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de annelerine sevgilerini şiirler okuyarak gösteren çocuklar, dans gösterisiyle beğeni topladılar. Burada da annelerine taç ve sevgi kartları armağan eden çocuklar, birlikte atölye çalışması gerçekleştirdiler.

ÇOLAK: “BİZİ DAHA DA ÖZEL HİSSETTİRİYORSUNUZ”

 

Çocuğunu 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ne gönül rahatlığıyla gönderdiğini söyleyen Firdevs Çolak ise, “Bu güzel etkinliği bizlere hazırladığınız için öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Annelerimiz değerlidir; siz bizi daha da değerli hissettirdiniz. Bizi daha da özel hissettiriyorsunuz. Ve çocuğumu ben buraya getirirken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor!” diye konuştu. Oğlunu Begonvil Çocuk Gelişim Merkezine gönderen Asuman Güvenç’te memnuniyetini dile getirerek, “Buradan çok memnunum. İyi ki göndermişim buraya.  Büyükşehir Belediyemizin bize bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum, eğitim hizmetinden dolayı. Anneler Günü etkinliğinizi çok şık buldum. Güzel bir sürpriz oldu” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA