Büyükşehir’den, üreten kadınlara destek!


Kentin bir ucundan bir ucuna kurduğu üretici kadın stantları ile kadın elinden üretimi destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Marina’nın kuzeybatısında yer alan Trafik Park’ta açmış olduğu 11 adet satış birimi ile üretici kadınlara destek olmaya devam ediyor. İçerisinde kadınların el emeği ürettiği ürünlerin yer aldığı Kooperatif Market’in yanı sıra, park içerisinde yer alan satış birimlerinde kadınlar, üretmiş olduğu ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırma ve bütçelerine katkı sağlama imkânı buluyor.

 

Tarih : 30 Mart 2024 Cumartesi 12:44

Haber Merkezi

 Kent genelinde kadın elinden üretimi önceleyen ve üretici kadın stantları ile kadın emeğini görünür kılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Marina’nın kuzeybatısında yer alan Trafik Park’ta açmış olduğu 11 adet satış birimi ile üretici kadınlara destek olmaya devam ediyor. İçerisinde kadınların el emeği ürettiği ürünlerin yer aldığı Kooperatif Market’in yanı sıra, park içerisinde yer alan satış birimlerinde kadınlar, üretmiş olduğu ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırma ve bütçelerine katkı sağlama imkânı buluyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Bozdoğan, Trafik Park’ta yer alan Kooperatif Market’te kadın emeğinin değerlendiğini ifade ederek, “Türkiye'deki kooperatiflerin, özellikle kadın kooperatiflerin en büyük sorunu pazar. Yani üreticiler, ürünlerini tüketiciye ulaştırma kısmında sorunlar yaşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlamda açmış olduğu Kooperatif Market çok güzel bir hizmet. Çünkü, burada direkt halka kadın emeğiyle üretilmiş ürünleri sergileme imkânı sunuyor. Üstelik, sadece Mersin’ deki kadın kooperatiflerini değil, Hakkâri’den İzmir’e kadar tüm kadın kooperatiflerinin o bölgeye has özellikli ürünleri yer alıyor” dedi.

“BURASI; KOOPERATİFLERLE, TÜKETİCİLERİ BULUŞTURAN KIYMETLİ BİR YER”

Kooperatif Market’te yaklaşık 20’ye yakın kadın kooperatifinin ürünlerinin yer aldığını aktaran Bozdoğan, ürün çeşitliliğinin ise oldukça fazla olduğunu belirtti. Kooperatif Market’in konumu itibariyle de üreticilere oldukça avantaj sağlayan bir bölgede olduğunu kaydeden Bozdoğan, “Burası tam Marina’nın karşısında yer alıyor. Mersin’in en gözde yerlerinden biri. İnsanların uğrak noktası. Böyle bir yerde ürün sergiliyor olmak kooperatifler için çok büyük bir avantaj. Çünkü burada tüketicilere direkt ulaşabiliyorsunuz. Kooperatifler genelde ürünlerini sosyal medya üzerinden satmaya çalışıyorlar ancak çok sınırlı sayıda kişiye ulaşabiliyorlar. Burası; tüketicilerin kadın emeğiyle alıştığımız ve yöresel lezzetleri bulabilecekleri, kooperatiflerle, tüketicileri buluşturan kıymetli bir yer” sözlerine yer verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bir kooperatif birimi olduğunu da söyleyen Bozdoğan, “Kooperatiflerin ihtiyaç duydukları eğitimler, planlama ve organizma, organizasyonlar bu birimde yapılıyor. Burada ise kooperatifler, Deniz Kızı A.Ş. bünyesinde ürünlerini sergileme ve pazarlama imkânı buluyor” dedi. Trafik Park’ta kendi el emeği ile deriden ürünler üreten Badegül Uçan Sucuoğlu,  Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticileri kent genelinde desteklediğini belirterek, “Ürünlerimizi burada satışa sunuyoruz. Aynı zamanda herkesle tanışma fırsatı da buluyoruz. Bu sayede onlar da bizi tanıyorlar. Yoksa tek başımıza bir yerlere ulaşabilmek çok zor. Burada hem satış yapıyoruz hem gelenlerle tanışıp, sohbet edebiliyoruz. Buradaki diğer üretici kadınlarla iş birliği de yapabiliyoruz” dedi. Trafik Park ziyaretçilerinin dükkânlarına da muhakkak uğradığını söyleyen Sucuoğlu, “Aileler çocukları ile vakit geçirirken burada bizimle bizim ne yaptığımızı da görebiliyorlar. Hatta etrafta oturan komşular yürüyüşe indiklerinde bize de uğrayıp, ‘Günaydın, bol kazançlar’ diyorlar. Bunların olması da çok önemli” diye konuştu.

SERBEST: “BURADA KENDİMİ DÜKKÂN SAHİBİ GİBİ HİSSEDİYORUM”

Covid döneminde el becerilerini geliştiren ve daha önce Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında sık sık yer aldığını söyleyen 24 yaşındaki Zarasu Yalçın, “Burada bu şekilde kendimizi tanıtıyoruz. İnsanlar bizi görüyor, tanıyor ve ürünlerimizi görüyor. İleride daha sağlam temeller atabilmem için erken yaşta böyle bir adım atmak bana artı kattı.  Mersin Büyükşehir Belediyesi kadar kadına değer veren bir belediye görmedim. Aynı şekilde Mersin çok belediye başkanı gördü ama Vahap Başkan sayesinde kadına bu kadar değer verildiğini ben ilk defa görüyorum. Ben üniversiteyi hem farklı bir şehirde okudum hem de çok il gezdim ama burada Büyükşehir’in kadına verdiği desteği her yerde görebiliyoruz. Kadın şoförler, üretici kadın stantları… Bu açıdan çok şanslıyız” ifadelerini kullandı. Emekli öğretmen Hülya Serbest de, önceleri sosyal medyada satış yaptığını, Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadın stantlarını keşfedince buradan satış yaptığını kaydederek, “Buradan çok memnunuz. Burada kendimi dükkân sahibi gibi hissediyorum. Aynı zamanda burada bir sürü insan da tanıdım. Birebir canlı satışın ilk tecrübesini burada yaşadım ve çok güzel bir duyguydu. Bir İlkokul öğretmeni olduğum için de çok duygulanıyorum çünkü çocuklarla iç içeyiz. Burası severek geldiğimiz bir yer haline geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi kesinlikle kadın dostu bir belediye ve kadınlara sonuna kadar destek oluyor” sözlerine yer verdi.

ÜNLÜ: “BURASI BİZİM BİR EVİMİZ GİBİ”

El emeği ürünler satan Aslıhan Güllü Ünlü kendisinin satış yaparken çocuğun Trafik Park’ta güvenle oynadığını kaydederek, “Çocuğum burada gönül rahatlığı ile oynayabiliyor, akülü arabalara binebiliyor, kendi oyuncaklarıyla oynayıp zaman geçirebiliyor. Benim için en önemlisi bu. Burada ürünlerimizi rahatlıkla sergileyebiliyoruz, satış yapabiliyoruz ve arkadaşlarımızla sohbetler edebiliyoruz. Burası bizim bir evimiz gibi” dedi. Trafik Park’ta her şeyin düşünüldüğünü de aktaran Ünlü, “Burada herkesi düşünülerek hareket edilmiş. Mersin sahil şeridine yapılmış en güzel alanlardan bir tanesi. Hemen Marina’nın karşısında olmasıyla da çok uğrak bir noktada” dedi. Mersin’de bir ilk olma özelliği taşıyan, 12 bin metrekarelik alana kurulu ve Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Okuma Salonu yanında yer alan Trafik Park; minyatür trafik parkuru ile çocuklara trafikte emniyetli olmanın önemini eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Yetişkinlerin zaman geçirmesi için de masa tenisi, mini golf sahaları, oyun alanları ve çim tepeleri ile eğlence, spor ve sosyal alanların bir arada olduğu çok işlevsel bir özellik sunuyor. Aynı zamanda içerisinde yer alan Kooperatif Marketin yanı sıra 11 adet satış birimi ile de kadınların el emeği ile ürettiği ürünlerin satılmasına imkân tanıyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA