Çanakkale Şehitleri törenle anıldı


Mersin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Yaptığınız fedakarlıkları asla unutmayacak, asla unutturmayacak, emeklerinizi asla boşa çıkarmayacak, sizlerden devraldığımız mirasa dört elle sarılacak, sahip çıkacağız. Aziz şehitlerimiz her daim zihnimizde, her daim kalbimizdesiniz. Bu anlamlı günde sizleri minnetle, saygıyla, rahmetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

 

Tarih : 18 Mart 2024 Pazartesi 14:29

Necdet TAŞ

Mersin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Akbelen Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, milletvekilleri, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Vali Pehlivan daha sonra şeref defterini imzaladı.

“YAPTIĞINIZ FEDAKARLIKLARIN BEDELİNİ ÖDEYEMEYİZ”

Şehitlik defterine yazdığı metni okuyan Vali Pehlivan, "Ya şehit olurum ya da gazi anlayışıyla yola çıkarak verdiğiniz vatan savunması mücadelesinde, gövdenizi siper ettiniz, canınızı ortaya koydunuz. Rengini kanınızdan alan, ay yıldızlı al bayrağımızı boynu bükük bırakmadınız, gönderden indirtmediniz. Özgürce, nazlı nazlı dalgalanmasını sağladınız. Bu kutsal vatan topraklarının ilelebet öz yurdumuz olarak kalacağını asil kanlarınızla yazdığınız kahramanlık destanlarıyla tescillediniz. Vatanımız, devletimiz, milletimiz, milli ve manevi değerlerimiz uğruna can verip Allah katında en yüce makamlardan olan şehitlik mertebesine eriştiniz, Sevgili Peygamberimize komşu oldunuz. Yaptığınız fedakarlıkların bedelinin dünyevi hiçbir karşılıkla ödenmeyeceğinin bilincindeyiz. Adınızı altın harflerle yazdırdığınız tarihe dahi sığmadığınız ancak ebediyetin yüceliğinizi taşıyabileceğinin idrakindeyiz. Sizler gibi kahramanlarımız sayesinde bu güzel yurdumuzda şanlı bayrağımızın altında minarelerden yankılanan ezanın şahitliğinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımızın farkındayız. Bu duygularla bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde şehitlerimizi anma günü vesilesiyle huzurunuzdayız. Bu vesileyle sizlere duyduğumuz minnetin sevgi ve hürmetin milletimizin her bir ferdinin yüreğinde sonsuza kadar yaşayacağını huzurumuzda bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz. Yaptığınız fedakarlıkları asla unutmayacak, asla unutturmayacak, emeklerinizi asla boşa çıkarmayacak, sizlerden devraldığımız mirasa dört elle sarılacak, sahip çıkacağız. Aziz şehitlerimiz her daim zihnimizde, her daim kalbimizdesiniz. Bu anlamlı günde sizleri minnetle, saygıyla, rahmetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN; ““ÇANAKKALE ZAFERİ, KURTULUŞ ZAFERİNİN ATEŞLEYİCİSİ OLMUŞTUR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin ise, “Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Zaferinin ateşleyicisi olmuştur. Bu zafer Türk Milletinin neler yapabileceğini dünyaya gösterdiği bir savaştır. Türkler her türlü yokluğa rağmen girdiği Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmıştır. Kurulan Cumhuriyeti müdafaa etmek için alçak terör örgütleriyle girilen mücadelede binlerce vatan evladı ataları gibi Kore’de, Kırbrıs’ta, Gabar’da, Cudi’de, Kuzey Irak’ta, Suriye’de ve 15 Temmuz darbe girişiminde hiç düşünmeden canlarını ve uzuvlarını vermişlerdir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu bilmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir” ifadelerini kullandı.

KAYA; “ASKERLİK, TÜRK MİLLETİ İÇİN EN KUTSAL GÖREVDİR”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Deniz Teğmen Yavuz Kaya da, “Vatan uğruna kanlarını akıtarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutarak, yurdumuzda ve dünyanın dört bir köşesinde canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları şehit kanlarıyla çizilen kutsal vatan toprakları üzerine kurulmuştur. Vatan sınırdan bir toprak parçası değildir. Vatan, bağrından yüzlerce şehidin bulunduğu kutsal toprak parçasıdır. Türk milleti için vatan ve bayrak tüm değerlerin üzerindedir. Onun içindir ki milletimiz bu değerler için savaşa giderken biran bile tereddüt etmez. Onun içindir ki askerlik, Türk Milleti için en kutsal görevdir. İşte biz böyle bir milletin nesliyiz. Şehitlerimizi unutmadan gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Şehitlerimize borcumuzu vatanı müdafaa ederek vereceğiz” dedi.

Törenin ardından şehitliğe geçen Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı, şehit yakınları ile sohbet etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA