Foggo, Toroslar’daki derin yoksulluğa dikkat çekti


2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yapan Gazeteci Hacer Foggo, çocuğuna beslenme dahi koyamayan, iftar masalarından ekmek toplayan kadınlar üzerinden Toroslar’daki derin yoksulluğa dikkat çekti.

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 11:36

Gazeteci Hacer Foggo, bir süredir Mersin’de seçim çalışmalarını izliyor. 2003 yılından bu yana kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yapan Gazeteci Foggo, Toroslar ilçesindeki seçim gözlemlerini anlattı.

Gazeteci Foggo, Toroslar’da yaşanan derin yoksulluğu ve nedenlerine ilişkin şunları paylaştı: “Geçenlerde Toroslar’da iftar sofrasındaydım, iftar sofrasından kalkan bir anne masadaki ekmekleri yanında getirdiği bir poşete doldurdu. Belki de sahurda çocuklarının önüne koyacağı ekmeklerdi bunlar. Toroslar’da kadınların üretim yapacakları, çocuklarını bırakacakları bir kreş yok.

 

ÇOCUĞUNA BESLENME KOYMAYA GÜCÜ YETMİYOR

 

Toroslar’da konuştuğum bir anne çocuğunu kreşe bırakmak için başka bir ilçeye gittiğinden söz etti. Başka bir yaşlı kadın Toroslar’da bir bardak çay içecek, sohbet edecek yeşil alanlarının olmadığından söz etti. Başka bir kadın çocuğuna bazı sabahlar beslenme koyamadığından, gücünün yetmediğinde çocuğun tüm günü aç geçirdiğinden söz etti. Toroslar’ da kadınların yaşam alanları yok. Burada benim gözlemlediğim her ihtiyaçta insanlar başka ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA