Emeğimizin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz!


Vergide adalet isteyen Aile hekimleri talepleri karşılanana kadar her Çarşamba günü eylem yapacak. Konuyla ilgili konuşan Genel Sağlık-İş Mersin Şube Başkanı Meryem Demirkol, “Aile Hekimliği çalışanları olarak verginin en fazla yüzde 15 ile sınırlandırılmasını ve katlanarak artmamasını talep ediyoruz, maaşlarımız artan vergiler nedeniyle aylar içinde erimesin istiyoruz. Aile hekimliği çalışanları olarak haklı taleplerimiz gerçekleşene kadar her Çarşamba eylemde olacağımızı yeniden ilan ediyoruz. Emeğimizin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz”

 

Tarih : 13 Mart 2024 Çarşamba 14:08

Necdet TAŞ

Mersin’de Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Mersin Aile Hekimleri Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Hekim-Sen ve Tabip-Sen üyeleri ‘gelirde adalet’, ‘vergide adalet’, ‘insanca yaşanacak ücret’ talebiyle eylem yaptı. İbn-i Sina Aile Sağlığı Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde sağlık örgütleri adına konuşan Genel Sağlık-İş Mersin Şube Başkanı Meryem Demirkol, maaşlarına yapılan yüzde 15 zammın 11’in yüksek enflasyon nedeniyle ceplerinden geri alındığını iddia ederek, “Tüm yurttaşlar gibi sağlık emekçileri şu anda yüzde 11 daha fakir ve daha yoksul durumdadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan binlerce hekim, ebe, hemşire kamu emekçisi fedakârca gayretle halkımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışmaktadır. Bu yoğun emeğin karşılığında kamu çalışanlarına reva görülen yoksulluk sınırı altında ki maaşları ile yaşam mücadelesi vermeye çalışmaktadır. Kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK KRİZİN FATURASININ SABİT GELİRLİ EMEKÇİLERE KESİLEMEZ”

Ekonomik krizin faturasının sabit gelirli emekçilere kesilemeyeceğinin altını çizen Demirkol, “Enflasyon nedeniyle alım gücümüz her geçen gün düşerken, uygulanan adaletsiz vergi sistemi yüzünden üzerimizde ki vergi yükü her ay artmaktadır. Mart ayı itibariyle tüm kamu emekçileri yüzde 5 daha fazla vergi ödeyecektir. Ocak ayında maaşlarımızda yüzde 15 olan vergi yükü, daha üçüncü ayda yüzde 20’ye ulaşmıştır. İlerleyen aylarda yüzde 35’e çıkacak sağlık emekçilerinin daha fazla yoksullaşmasına neden olacaktır. Sosyal devlet ilkesinin gereği yerine getirilmeli; vergi oranlarında artan oranlı tarifeden vazgeçilmeli, gelir vergisi dilimleri sabitlenmeli, adil gelir dağılımı sağlanmalıdır. Enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza birde vergi artışıyla darbe vurulmamalıdır. Yandaş şirketlere uygulanan vergi muafiyetleri sonlandırılarak bu ayrıcalık devletin, halkın içinde görünen yüzü olan kamu emekçilerine sağlanmalıdır. Siyasi iktidar, çalışanın cebinden elini çekmelidir. Tüm sağlık çalışanların maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

“ÇARŞAMBA GÜNÜ EYLEMDEYİZ”

Tüm sağlık emekçileri için insan onuruna yakışır bir yaşam sağlanması gerektiğini kaydeden Demirkol, “Tam bir ayını dolduran Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor. Eylemlerimize kulak tıkayan siyasi iktidara bir daha sesleniyoruz. Biz ‘gelirde adalet’, ‘vergide adalet’, ‘insanca yaşanacak ücret’ istiyoruz. Biz Aile Hekimliği çalışanları olarak verginin en fazla yüzde 15 ile sınırlandırılmasını ve katlanarak artmamasını talep ediyoruz, maaşlarımız artan vergiler nedeniyle aylar içinde erimesin istiyoruz. Aile hekimliği çalışanları olarak haklı taleplerimiz gerçekleşene kadar her Çarşamba eylemde olacağımızı yeniden ilan ediyoruz. Emeğimizin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz. Alın terimizin karşılığını yüksek vergilere heba etmeyeceğiz. Hakkımız olanı almak için hep birlikle kararlılıkla mücadele edeceğiz, birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA