İYİ Partili Arıcan eski partisini topa tuttu


Aday gösterilmediği için CHP’den istida ederek, İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Arıcan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Mersin’deki adaylarını Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın iki dudağı arasına emanet etmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dahi görüşleri ve sorumluluğu yok sayılmış, il ve ilçe teşkilatları muhattap bile alınmamıştır. Genel merkezdeki karar verici makamındaki isimleri hepinizce malum olan 3-5 kişi belediye başkan adaylarını sadece arkadaş, meslektaş, yandaş, menfaatdaş ve hemşericilik kriterleri üzerinden kurguladığı bariz bir şekilde anlaşılmaktadır” dedi.

 

Tarih : 18 Şubat 2024 Pazar 13:06

Necdet TAŞ

Aday gösterilmediği için CHP’den istida ederek, İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Arıcan, basın mensuplarıyla ile kahvaltıda buluştu. Eski partisinin genel merkezini adeta topa tutan Arıcan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultaydan sonra en talihsiz ve en kara günlerini yaşadığını iddia ederek, “Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP’de özellikle aday belirleme sürecinde yaşananlar, parti genel merkezinin bir akıl tutulması içerisine girdiğinin en canlı kanıtıdır. CHP yönetimine “Değişim” mottosuyla gelenlerin aslında, belediyelerdeki bölüşüm ve paylaşımı hedeflerine koydukları, kişisel menfaatleri doğrultusunda da adayları belirledikleri net bir şekilde anlaşılmıştır. Türkiye’nin neredeyse tamamında belediye başkan adaylarını belirlerken kullandıkları yöntemin ne demokrasiyle, ne hak, ne adalet, ne de ahlakla bağdaşır yönü bulunmamaktadır. Bunun en canlı örneği ise Mersin’de ve özellikle Yenişehir’de yaşanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Mersin’deki adaylarını Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın iki dudağı arasına emanet etmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dahi görüşleri ve sorumluluğu yok sayılmış, il ve ilçe teşkilatları muhattap bile alınmamıştır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel özellikle Yenişehir ilçemiz için kendi inisiyatifini kullanmış, halkta karşılığı bulunmayan ve görevde olduğu 5 yıl içerisinde son derece başarısız bir performans göstermiş, Belediye bütçesini kötü yönetmiş, sayıştay raporları ile belediye bütçe raporlarının uyuşmadığı, sayıştay raporlarında net bir şekilde görülmekte olan arkadaşını, tekrar aday yapmıştır” ifadelerini kullandı.

“MERSİN SOKAKLARINA İNMEYE YÜZÜ YOK”

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a da sert sözlerle yüklenen Arıcan, “Genel merkezdeki karar verici makamındaki isimleri hepinizce malum olan 3-5 kişi belediye başkan adaylarını sadece arkadaş, meslektaş, yandaş, menfaatdaş ve hemşericilik kriterleri üzerinden kurguladığı bariz bir şekilde anlaşılmaktadır. Kamuoyu yoklamaları, anket sonuçları, sivil toplum örgütlerini ve halkın görüşleri, projeler, liyakat gibi kriterler önemsenmemiştir. Diğer aday adayları ne Merkez Yürütme Kurulu’nda, ne de Parti Meclisi’nde değerlendirmeye dahi alınmamıştır. Bu süreç, beni ve benim gibi emeğini, karakterini ve ömrünü bu uğurda feda etmiş olan başta aday adaylarımızı ve CHP’ye gönül verenleri de derinden üzmüş, genel merkeze ve bu yönetim anlayışına olan inançlarını kaybettirmiştir. Ayrıca kendisini iki dönem milletvekili ve bu dönem de Grup başkanvekili yapan Kılıçdaroğlu’nu sırtından vurup, ardından zıp zıp zıplayan, Mersin Mezitli’ye konvoy eşliğinde, zafer kazanmış komutan edasıyla girip, konuşması sırasında kendisini protesto edenleri, içlerinde Mezitli Alevi Kültür Derneği başkanın da olduğu, gönlünü CHP’ye vermiş partilileri ‘Alın bu Ak Trolleri’ diyerek hakaret eden, aşağılayan, Mersin sokaklarına inmeye yüzü ve cesareti olmayan birisi ne yazık ki bu şehrin ve CHP’nin kaderini belirleyen bir makamda oturmaktadır” dedi.

“YENİŞEHİR’DE İYİ’LER KAZANACAK”

Kurultayda aday belirlemede ön seçim ve değişim için namus sözü verenlerin, özünde belediyeleri bölüşüm planı yaptığını öne süren Arıcan, “Ve bizlere hizmet yolunda bütün çıkış yolları kapatılmıştır. Oluşan bu akıl ve mantık dışı sürecin sonucunda 40 yıldır gurur ve onurla hizmet ettiğim partimden istifa etmiş bulunmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplumumuza hizmet etme sevdamıza tüm yollar kapatılmış, umutsuzluğa kapılmış, siyaset yapmama kararı almışken;  samimiyetimizi, dürüstlüğümüzü ve emeğimizi idrak eden, bu kent ve bu ülke için hayallerimizi anlayan, yorumlayan, liyakate ve projelerimize değer vererek, kayıtsız şartsız bizlere kapılarını açan İYİ Parti’de siyasi hayatıma devam etme kararı almış bulunmaktayım. Yenişehir’in bir beş yıl daha kaybetmemesi için Yenişehir’e hizmet etme yolundaki bu onurlu yürüyüşe çıkmama vesile olmuştur. Türkiyenin kurucusu olan Cumhuriyet Halk partisinin Mersin İl ve ilçe teşkilatlarının, aday adaylarının ve üyelerinin bütün bu olanlara, iradelerinin ve emeklerinin yok sayılmasına, çocuklarının ve ülkemizin geleceğinin heba edilmesine tepkisiz kalmalarını anlamış değilim. Buradan tepkisiz kalan sizlere de sesleniyorum; Ben sizlerin de hakkınızı savunmak ve sesiniz olmak için bu yola çıktım. Yenişehir ile ilgili Hayallerimiz yarım kalmayacak, Projelerimiz hayata geçecek. Çıktığımız bu haklı mücadelede sen de ol, ceketimizi koysak kazanırız zihniyetine mecbur değilsin.  Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, Saygılarımı sunuyorum. Yenişehir’de İYİ’ler kazanacak” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA