Çukurova, kötü bitirdi; 56-77


FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu’nda daha önce çeyrek finale çıkmayı garantileyen Çukurova Basketbol Kulübü Mersin, grubun son maçında evinde Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag’a 77-56 yenildi. Temsilcimiz Çukurova’nın Çeyrek Finaldeki rakibi Zarargoza takımı oldu.

 

Tarih : 31 Ocak 2024 Çarşamba 11:43

Necdet TAŞ

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 14. haftasında ÇBK Mersin, evinde karşılaştığı Çekya’nın USK Prag ekibine 77-56 mağlup oldu. Bu sonuçla ÇBK Mersin çeyrek finale yükseldi. Edip Buran Kapalı Spor Salonunda oynanan maçta Çekya ekibi ilk periyotu 20-25 önde tamamladı. Maçın ikinci periyotunda da etkili oyununu sürdüren Çekya ekibi, devreye 37-42 önde girdi. 3. periyotta aradaki sayı farkını koruyan USK Prag bu periyotu da 64-47 galip kapadı. Son periyotta karşılıklı sayılar olurken, USK Prag maçı 77-56 kazandı. Temsilcimizde Williams ve Kiss’in 13’er sayılık performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Konuk takımda ise Oblak 16 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

“REHAVETE KAPILDIK”

Kendi evinde takımının fark yemesini ve kötü oynamasına tepki gösteren Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, “Euroleague'deki son maçımızda, istemediğimiz bir sonuçla karşılaşmış bulunmaktayız. Çekya ekibi USK Prag karşısında mücadeleden yoksun basketbolun, bize yakışmadığının farkındayız ve bunun için tüm taraftarlarımızdan takımım adına özür diliyorum. Geçtiğimiz hafta kazandığımız maç ile grup ikinciliğini garantiledik oynadığımız maçın sonucu sıralama için bir öneminin kalmaması, takımımızın motivasyonunu kabul edilemez şekilde olumsuz etkilediğini gördük. Çok yoğun fikstürden çıktık ve 29 günde, arka arkaya oynadığımız Türkiye Kupası maçları ile birlikte 11 maç oynadık. Ne yazık ki bu süreçten sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle olumsuz etkilendik. Sınırlı rotasyonumuzdan dolayı bazı oyuncularımızın üzerine çok yük bindi ve son maçlarda bunun dezavantajlarını yaşadık. Bunlar konsantrasyon düşüklüğü için bahane olabilir ama ben kendi taraftarımızın önünde, mücadeleden yoksun oyunu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Ağır yenilgiden dolayı taraftarlardan özür dileyen Çevirgen, “Böyle bir görüntü sergilediğimiz için de tüm taraftarlarımızdan tekrar özür diliyorum. Mersin halkı, şehrinin takımına sahip çıktığını her fırsatta bize gösteriyor ve bu da bizi başarılı olmak için her gün daha fazla motive ediyor. Verdikleri destekten dolay tüm Mersin'e teşekkür ediyorum. Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen olarak; ne pahasına olursa olsun, bu takım hem Türkiye Liginde hem de EuroLeague'de geçtiğimiz yıl olduğu gibi şehri gururlandıracak sonuçlar alacağına dair söz veriyorum. Bu şehir için, bu taraftar için mücadeleden taviz verilmesene asla müsaade etmeyeceğiz. Çeyrek Finaldeki rakibimiz İspanya’nın Zaragoza takımı oldu. Saha avantajının bizde olduğu üç maçlık bir seri oynayacağız ve ilk maçımız 21 Şubat’ta Mersin'de. İnanıyorum ki Mersin, tarihi günlerinden birisini yasayacak ve bir kez daha Çukurova Basketbol ile Final Four heyecanı yasayacak” dedi.

Salon: Edip Buran

Hakemler: Lukasz Jankowski (Polonya), Cecilia Toth (Macaristan), Esperanza Mendoza (İspanya)

ÇBK Mersin: Williams 13, Mabrey 7, Epoupa, Araujo 2, Sinem Ataş 3, Asena Yalçın, 4 Kiss 13, Melis Gülcan 4, Cornelius 8, Derin Yaya 2, Meltem Avcı

USK Prag: Oblak 16, Cazorla 9, Ayayi 4, Magbegor 12, Hof 7, Andelova, Conde 8, Vyoralova 10, Sabally 11, Sipova

1. Periyot: 20-25 (USK Prag lehine)

Devre: 37-42 (USK Prag lehine)

3. Periyot: 47-64 (USK Prag lehine)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA