Gençlere yeni nesil girişimcilik tavsiyeleri


Türkiye için çizilen projeksiyonlarda Mersin’in önümüzdeki 10 yılda İstanbul’dan sonra potansiyeli en yüksek ikinci il olarak gösterildiğini ifade eden GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, genç girişimcilere gerek kentin imkanlarının elverişli olması gerekse tüm dünya da önemi giderek artması nedeniyle özellikle tarım, sürdürülebilir enerji ve sosyal işletmeler konusundaki girişimlere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Tarih : 28 Ocak 2024 Pazar 13:12

Haber Merkezi

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu yeni çalışma dönemi ilk il kurul toplantısını İcra Komitesi Başkanı Burçin Köksal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Yeni Nesil Girişimcilik” konulu bir de panel düzenlendi. Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ayla Harp ile kurul üyeleri katıldı.  Toplantının açılışında konuşan İcra Kurulu Başkanı Burçin Köksal, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Toplantımızda yeni komisyonlarımızı oluşturacağız. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Türkiye’de bugüne kadar örnek bir kurul oldu. Bundan sonra da sizlerin katkılarıyla ekosistemimize katkı sunacak önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.  Açılışta konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da genç girişimciler kurulunun yürüttüğü başarılı projeleri hatırlatarak, yeni Kurul üyelerine “Burada kuracağınız networkler çok önemli. Bunu iyi değerlendirirseniz iyi sonuçlar alırsınız. Başarı için emek vermek gerek. Bekleyerek sonuç alınamıyor. Üreteceğiniz projelerle Kurulun bugüne kadar üst sıralara taşıdığı çıtayı sizlerin daha da yukarılara çıkaracağına inanıyorum” diye seslendi.

HAZIR: “SABIRLA, İNANARAK, MÜCADELE EDEREK SOSYAL NETWORKLERİ ÇOK İYİ KULLANIN”

Açılış sonrası GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ‘Yeni Nesil Girişimcilik Fırsatları’ konulu sunum gerçekleştirdi. Genç girişimcilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Hazır şunları söyledi:  “Türk gencinin pratik zekasının dünyanın hiçbir yerinde olduğunu düşünmüyorum. Ama sabırsızız. En büyük eksiğimiz hemen zengin olmak istememiz. Öyle bir dünya yok. Ancak sabırla, inanarak, mücadele ederek, sosyal networkleri çok iyi kullanarak zengin olabiliriz.” Genç Girişimciler Kurulu’nun girişimcilere çok önemli fırsatlar sunduğunu hatırlatarak bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Hazır, özellikle bu kurulların Türkiye geneli ve yurtdışındaki network ağının iş geliştirme noktasında büyük önem taşıdığını söyledi. İş fikrinin ya da şirketlerin gelişimi için mutlaka İstanbul ile kurulacak temasın kurumsal ve sistemli şekilde geliştirilmesi tavsiyesinde bulunan Hazır, “İstanbul, Türkiye ekonomisinin belkemiği. Yurtdışı bağlantılarını geliştirebileceğiniz önemli bir il. Dünyanın her yerinde ekonominin güçlü olduğu bir bölge vardır ve o bölgelerle temaslar mutlaka güçlendirilir. Türkiye’de de bu ilin İstanbul olduğunu unutmayalım” dedi.  Konuşmasını Mersin’in girişimcilik açısından çok büyük imkanlara sahip olduğuna değinerek sürdüren Hazır, çizilen 10 yıllık projeksiyonların tümünde İstanbul’dan sonra potansiyeli en yüksek kent olarak Mersin’in gösterildiğini söyledi. Mersin’de birlikte iş yapma kültürünün geliştiğini, yerel yönetimlerin istekli olduğunu, ticaret odalarının girişimcileri desteklediğini, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu’nun aktif bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Hazır, “Böyle bir potansiyel varken dünyanın en büyük girişimcilik kampüslerinden birisini neden Mersin’e açamayalım? Kendinizi yaptığınız işlerle duyurabilecek illerden birisiniz. Sizler adım attığınız sürece bu fikri hayata geçirmek için bizler her zaman yanınızda oluruz” ifadelerini kullandı. Artık eğitim biçimlerinin değişmeye başladığına da değinen Sezai Hazır, önümüzdeki süreçte bilgiye daha rahat ulaşılabiliyor olması nedeniyle kişinin hangi üniversiteden mezun olması yerine hangi yetkinliklerinin bulunduğunun daha çok önem taşıyacağını söyledi. Hazır bu nedenle gençlere yetkinliklerini geliştirmeleri tavsiyesinde de bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA