Tarım arazileri tehlike altında


Son yıllarda Anamur ve Bozyazı’nın arazi gaspçılarının kana susamış vampir gibi uğrak yeri haline geldiğini ifade eden Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Bölge tarımını tehdit eden, her türlü çalışmanın, olumsuz faaliyetin karsısındayız. Üreticilerimizle birlikte, haklı mücadelemizi asla bırakmayacağız. Önceki sorunların üstesinden alnımızın akıyla nasıl başarılı olup çıktıysak bunu da başaracağız. Bizim; ekmeğimizi, elimizden almak isteyen, rantcılar, madenciler, üretimimizi zehirlemek isteseler de, biz üreticiler yetiştirdiğimiz mahsullerimizle, onları da beslemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2024 Cuma 13:11

Necdet TAŞ

Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Anamur-Bozyazı Ziraat Odası, Kızılaliler Nergizlik Bölgesinde Boksit Madeni çıkarılmaması konusunda bilgilendirme amaçlı olarak mahalle sakinleri ile buluştu. Oda Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve bazı meclis üyelerinin katıldığı bilgilendirme toplantısına, mahalle sakinleri ve muhtarlar katıldı. Kızılaliler Nergizlik bölgesinde planlanan boksit madeni çıkarılmasına karşı yapılan toplantıda, çevresel etkiler ve tarım alanlarının korunması gibi konularda bilgi alışverişi yapıldı.

“TARIMSAL ÜRETİM ALANLARIMIZI YOK ETMEK İÇİN ADETA SAVAŞIYORLAR”

Toplantıda,  konuşan, boksit madeni çıkarılmasının çevresel etkileri konusunda vatandaşı bilgilendirdi. Su kaynakları, toprak kalitesi ve yerel ekosistem üzerindeki potansiyel etkilerin önemine değinen Gümüş, “Son yıllarda: Bölgemiz; madenciler, mermerciler, termalciler, hazine gibi arazi gaspçılarının kana susamış vampir gibi uğrak yeri haline gelmiştir. Tarımsal üretim alanlarımızı, yok etmek için adeta savaşıyorlar. Önceden emsallerini gördüğümüz arazi gasbı savaşı. Şu anda; halk tabiriyle hortlamış vaziyette Kızılaliler mahallemizde, bir maden firması, Boksit madeni çıkartmak için bazı girişimlerde bulunmuştur. Konudan haberi olan, duyarlı bölge çiftçilerimiz ve mahalle temsilcimiz Ali Çulha odamızı bilgilendirmiştir. Bölgemiz: Ülke tarımımız için, çok önemlidir. Yöremizin çiftçileri, bu bölgede tropikal ürün yetiştiriyor. Ülkemizin ihtiyacını karşılıyor. Hepimizin malumu olduğu üzere bu ürünlerin ihracatını da yapıyoruz. Ülkemizde, tropikal ürünlerin kapsamlı üretildiği, başka bir Anamur yok. Doğası, denizi, havası, yetiştirdiğimiz tropikal ürünlerimizle, cennet gibi gördüğümüz bölgemizi, hiç kimsenin cehenneme çevirmeye hakkı yoktur. Biz çiftçilerin gülümseyerek kurduğu hayalleri, bilerek ve isteyerek gerçekleşmemesini isteyen. Hayallerimizin içinden acıyı tazeleyerek eksik etmemek üzere yemin etmiş gibi hareket eden arazi mafyalarına sesleniyorum. Hepimiz çok iyi biliriz. Çanağında ne varsa kaşığında o gelir” ifadelerini kullandı.

“HAKLI MÜCADELEMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Çiftçilerin girdi maliyetleri, iklim değişikliği, pazarlama sorunları gibi problemlerle boğuşurken, bütün bunlar yetmezmiş gibi, birde madencilerle mücadele vermek üzere mecbur bırakılmaya çalışıldığını kaydeden Gümüş, “Anamur Bozyazı Ziraat Odası olarak her zaman çiftçimizin yanında olduk dimdik yanında olmaya devam edeceğiz. Bu; kana susamış vampir gibi, bölgemize saldıran gaspçılar, arazi çeteleri, şunu net bilsin. Biz kendini hint kumaşı zannedip sonra sofra bezi olan çok yapı gördük. Bilmenizi isteriz ki; bölge tarımını tehdit eden, her türlü çalışmanın, olumsuz faaliyetin karsısındayız. Üreticilerimizle birlikte, haklı mücadelemizi asla bırakmayacağız. Önceki sorunların üstesinden alnımızın akıyla nasıl başarılı olup çıktıysak bunu da başaracağız. Bizim; ekmeğimizi, elimizden almak isteyen, rantcılar, madenciler, üretimimizi zehirlemek isteseler de, biz üreticiler yetiştirdiğimiz mahsullerimizle, onları da beslemeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Toplantı, bölgedeki mahalle sakinleri ile yapılan görüş alışverişi ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA