Son kurban Macarlar oldu: 71-76


FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 13. hafta maçında deplasmanda Macaristan temsilcisi Serco UNI Györ’e konuk olan temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü rakibini 76-71 yenerek tur atlamayı garantiledi.

 

Tarih : 25 Ocak 2024 Perşembe 14:58

Necdet TAŞ

Györ kentindeki Györ Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan maçın ilk çeyreği çekişmeli geçti. Mersin temsilcisi, ilk periyodunu 19-18 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte üstünlüğü kaybeden ÇBK Mersin, devre arasına 45-40 geride girdi. İkinci yarıya iyi başlayan ÇBK Mersin, üstünlüğü ele aldı ve üçüncü çeyreği 57-50 önde kapattı. Son bölümde de hata yapmayan konuk takım, sahadan 76-71 üstün ayrıldı.

MAÇI YİNE MABREY KOPARDI

Karşılaşmada 23 sayı, 5 ribaunt ve 6 asistlik performans sergileyen ÇBK Mersin'den Mabrey, maçın en skoreri oldu. Çukurova Basketbolda Marina Mabrey 23 sayısı dışında, Selin Ataş 17 sayı, Elizabeth Williams 14 sayı, Virag Kiss 13 sayı, Epaupa 6 sayı, Kuanitra 2 sayı, Melis Gülcan 1 sayı ile takımına katkı sağlayan isimler oldu. Takım olarak 36 ribaund, 20 Asist, 8 top çalma, 3 blok performansı ortaya koyarken, Hız hücumlarda 4 sayı, top kayıplarından 24 sayı, Boyalı alandan 28 sayı, Bencten gelenlerden 3 sayı, ikinci top şansından 15 sayı buldu. Bu sonuçla gruptaki 9. galibiyetini alan ÇBK Mersin, son hafta öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. Macaristan takımı ise 11. kez mağlup oldu. Temsilcimiz ligin son haftasında 30 Ocak Salı günü gurup lideri Prag'ı ağırlayacak.

“FİZİKSEL BİR MAÇ OYNADIK”

Maçı değerlendiren Uni Gyor’un koçu, László Cziczás, “Oldukça fiziksel özelliklere sahip bir Türk takımına karşı fiziksel bir maç oynadık. Üçüncü çeyrekteki kısa devre buna karar verdi. Geriye kalan üç çeyrekte çok iyi oynadık. Asıl sorun, rakibe çok fazla hücum ribaundu vermemizdi. Bireysel olarak çok iyi performans sergiledik, bir iki istikrarlı performans daha olsaydı maçı kazanabilirdik” dedi.

NAGY: “ZOR BİR MAÇ OLDU”

Oyunculardan Dóra Ruff-Nagy ise, “Zor bir maçı atlattık. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen Euroleague'de iç sahadaki son maçımızı kazanamadığımız için üzgünüm. Salamanca'da final turunda kolay bir süreç yaşamayacağız ama umarım bir sürpriz yaratabiliriz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor ama birkaç hafta önce başladığımız yola devam edersek bu gerçekleşebilir bile” şeklinde konuştu.

YILDIZLIOĞLU: İKİNCİ YARI MAÇI ÇEVİRDİK”

ÇBK Koçu Ceyhun Yıldızoğlu ise, “Győri'nin iyi atıcıları olduğunu biliyorduk, bunu yaşadık. İlk yarıda Győr takımının liderliği sayesinde çok top kaybettik ama ikinci yarıda ortak çabalarımızla maçı lehimize çevirmeyi başardık” ifadelerini kullandı. ÇBK’nın yıldız ismi Marina Mabrey de “İlk yarıdaki her deplasman maçı kritik ve zordur. Győrs iyi oynadı ve iyi atış yaptı. Takımla gurur duyuyorum çünkü çok mücadele ettik ve zor bir durumdan iyi bir şekilde çıktık” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA