Kızıltan, “İlk yarıda iyi iş başardık”


TFF 2. Lig Beyaz Grupta ligin ilk yarısındaki maçlarda 26 gol atıp, 14 gol yiyip 33 puan toplayan Yeni Mersin İdman Yurdu ikinci yarıdaki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor. Ligin ilk yarısını değerlendiren Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, “Sezon başındaki imkansızlıklardan ve sıkıntılardan sonra çok iyi bir iş ortaya koyduk. Çok özel ve karakterli bir oyuncu grubumuz var. Bu konuda çok şanslıyız. O çocuklara helal olsun. Sezon başında herkesin gelecek açısında endişeyle baktığı ve hiç şans vermediği bu çocuklar ligin ilk yarısını Play-Off hattı içerisinde tamamladı” dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2024 Salı 14:14

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig Beyaz Grupta ligin ilk yarısını 33 puanla 6. Sırada tamamlayan temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Özcan Kızıltan ligin ilk yarısını değerlendirdi.  Yeni Mersin İdman Yurdu’nun doğru yönetilen bir kulüp olduğuna dikkat çeken Kızıltan, “Mersin İdman Yurdu mazisini en iyi bilenlerden biri benim. Bu forma altında gösterdiğim performansla Fenerbahçe’ye transfer oldum. Tabi ki bu takımın başına geçecektim. Şartlar ne olursun olsun bu takımın başına geldim ve başında kalmak istedim” dedi.

 “BU YIL YAŞADIĞIM DENEYİMİM OLAĞANÜSTÜ”

 Mersin İdman Yurdu ile bu yıl yaşadığı teknik direktör deneyiminin kendisi için olağanüstü olduğunun altını çizen Kızıltan, “Lige başlarken bir belirsizlik vardı ve bu da taraftarlarda endişeye neden olmuştu. Çünkü geçen seneki güçlü kadrodan direk 11’de oynayan 7-8 isim gitmiş. Takımda direk oynayan 3 stoper gitmiş, sonra Aslan Gök sakatlandı. Antrenman sahası sıkıntılı, tesis sıkıntılı… Transferleri yapmadan önce elimizdeki kadroyla en iyisini yapmaya çalıştık. Bursa maçına genç oyuncularla çıktık. Daha sonra yapılan transferlerle kaliteli bir kadro olduk ve ortaya mükemmel bir takım çıktı. Sezon başındaki imkansızlıklardan ve sıkıntılardan sonra çok iyi bir iş ortaya koyduk. Çok özel ve karakterli bir oyuncu grubumuz var. Bu konuda çok şanslıyız. O çocuklara helal olsun. Sezon başında herkesin gelecek açısında endişeyle baktığı ve hiç şans vermediği bu çocuklar ligin ilk yarısını Play-Off hattı içerisinde tamamladı. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucudur” şeklinde konuştu.

“SONRADAN RİTMİMİZİ BULDUK”

Ligin ilk maçına eksik kadroyla çıkmalarına rağmen ve özellikle Bucaspor karşısında oynadık futbolla gelecek için büyük umut verdiklerini hatırlatan Kızıltan, “Buca maçından sonra Adıyaman deplasmanına gittik ve oradan beraberlikle döndük. Orada aldığımız beraberliğin ardından bize dönük, “Vay efendim nasıl Adıyaman’ı yenemediniz” diye tepki gösterenler oldu. Daha sonra kendi sahamızda Serik maçıyla başlayan çıkış, sonra gidip Kırşehir’i sonra da evimizde Kırklareli’yi yendik ve üçte üç yaptık. Üst üste gelen 3 galibiyet ve 9 puanın ardından özgüvenimiz yükseldi ve puan sıralamasında da üst sıralara çıkmaya başladık. Artık takım ritmini bulmuştu. Daha sonra üst üste yenildiğimiz Trabzon Hekimoğlu ve Esenler Erokspor maçlarında kaybetmemize rağmen kötü futbol ortaya koymadık. Gelinen noktada oynadığımız oyun, aldığımız sonuçlar, topa sahip olan ve fazla pozisyon vermeyen bir takım olarak ligin ilk yarısını iyi yerde kapattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 “SÜPER KUPA MAÇI TÜRKİYE OYNANMALIYDI”

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin ertelenmesine neden olan olaylara da değinen Kızıltan, “O maçın zaten orada oynanmasına karar verilmesi yanlıştı. O maçın Türkiye’de oynanması lazımdı. Yaşanan olaylar da bunun böyle olması gerektiğini gösterdi. Belki kulüpler fazla para kazanmak için böyle bir karar almış olabilir ancak yanlıştı” ifadelerini kullandı.

Taraftarlara da seslenen Kızıltan, “Benim Mersin İdman Yurdu’nda oynadığım dönemlerde kuruldu taraftarlar grubu. Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek için emek veriyoruz. Kimse merak etmesin; biz Mersin İdman Yurdu’nu kendi ailemiz gibi görüyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA