Kocamaz, atanamayan uzman çavuşların sesi oldu


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda atanamayan uzman çavuşların sorunlarını gündeme taşıdı. Hükümete seslenen Kocamaz, Uzman Çavuşların atamalarında önlerine çıkan engellere dikkat çekerek hak kaybına uğradıklarını ifade etti. Konuşmasında vatanı ve bayrağı için çalışıp bugün işsiz olanlara sahip çıkmak ve sorunlarını çözmek Hükümetin görevi olduğunu hatırlatan Kocamaz, “Bu konuda bir çalışma var mıdır?” diye sordu.

 

Tarih : 1 Aralık 2023 Cuma 11:24

Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış olan ve kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan uzman çavuşlar, kamu kurumlarına atamalarının yapılması için seslerinin duyulmasını bekliyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’da  atanamayan uzman çavuşların bir kez daha TBBMM Genel Kurulunda sesi oldu. Kocamaz, Ülkenin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman eski uzman çavuşların sorunlarına dikkati çekerek, atanamayan uzman çavuşların çözüme kavuşması gereken kadro ve özlük haklarına dair sorunlarını bir kez daha ifade etti. Konuşmasında, atanamayan uzman çavuşların atamalarında önlerine çıkan engellere dikkat çekerek, hak kaybına uğradıklarını ifade eden İYİ Partili Kocamaz, Hükümetin bu konuya duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.

“UZMAN ÇAVUŞLAR SİZDEN MÜJDELİ BİR HABER BEKLİYOR”

Kocamaz, “Bizler evlerimizde huzur ve güven içinde uyuyalım diye terör ve teröristleri kaynağında yok etmek ve etkisiz hâle getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllarca görev yapan eski uzman çavuşlar Hükümetten atama beklemektedir” dedi. Kocamaz, uzman çavuşların, 3269 sayılı Kanun'la Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman çavuş olarak görev yaptığını, ancak ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi istekleriyle sözleşme feshi yaparak mesleklerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Kocamaz, “Mesleklerinden ayrılan bu uzman çavuşlar 657 sayılı Kanun'un ve 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince kamu kurum ve kuruluşlarına, kendilerine uygun kadrolara atanmayı beklemektedir. Bu konuda bir çalışma var mıdır? Uzman çavuşlar sizden müjdeli bir haber bekliyor” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA