Kulübün anahtarını Anıtkabir’e bırakacağız!


TFF 3.Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu, son olarak sahasında konuk ettiği Kepez Futbol A. Ş.’ye 3-1 mağlup olarak grupta son sıraya demir attı. Takımın ligde kalması için maddi desteğin şart olduğunun altını çizen Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Murat Gündeş, “Tarsus ve Tarsuslular artık çok geç olmadan bir şeyler yapmalı. Artık Tarsus kamuoyu takımına destek ve sahip çıkmalı. Bu sadece 1-2 iş adamıyla olacak bir iş değil. Bu gidişle ligde kalmamız çok zor. Mutlaka destek verilmesi lazım. 100 yıllık çınarın artık yapraklarının dökülmemesi lazım. Ancak bırakın yapraklarının dökülmesini artık kurumaya doğru gidiyor” dedi. Kulüp Başkanı Cem Kavalcı ise Atatürk tarafından kurulan Tarsus İdman Yurdu’nun anahtarını Anıtkabir’e bırakacaklarını ifade etti.

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 15:26

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig’de mücadele eden Tarsus İdman Yurdu adım adım Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) doğru gidiyor. Evinde son olarak Kepezspor’a 3-1 yenilen ve grupta son sıraya demir atan sarı lacivertliler maddi destek arıyor. Toy Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısında Tarsus iş dünyasına seslenen Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, Türkiye’de futbolun tamamen bahis sektörüne teslim olduğunun altını çizerek, “Bunu son 5 haftada biz gördük. Maçlarda verilmeyen penaltılarımız var. Mardin’de hakem faciası yaşadık. Yine aynı şekilde evimizde oynadığımız Arguvan maçı da öyleydi. Ayvalıkgücü, Aliağa ve son olarak Kepezspor maçlarında Türk futbolunun iddiaya teslim olduğunu gördük. Bir kaleci vakası yaşadık onun halen ince detayları araştırılıyor. Kepez maçında 3-1 önde geçsek 4-3 yenilirdik çünkü sahada ona göre bir hakem vardı. Hakkımız olan yerde değiliz, daha fazla puan almamız lazımdı ama hakemlere takıldık” dedi.

“SAHİPSİSİZ DİYE HAKEMLER BİZE ACIMIYOR”

Tarsus kökenli Mersin milletvekillerinin her platformda olduğunu ancak futboldan uzak durduğuna dikkat çeken Kavalcı, “Bu vekillerimiz Tarsus sokaklarında ve futbolda yoklar ama onun dışında her yerde varlar. İşte belediye başkan aday adayları çıkıyor. Bizi şimdiye kadar ziyaret eden bir tek MHP Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı Tolga Arslan oldu. Billboardlara, ‘Biz Tarsus sevdalısıyız’ diye afişler asıyorlar ama Tarsus İdman Yurdu’na sahip çıkmıyorlar. Ya maddi desteği geçtik bari manevi destek olun. Deplasmanlara gittiğimiz maçlarda rakip takımı desteklemeye tüm protokol geliyor ama biz kendi evimizde sahip bırakılıyoruz. Bunu gören hakem de ‘Nasılsa sahip şehrin sahipsiz takımı’ diye bize acımıyor. Eğer Tarsus İdman Yurdu düşerse bu tüm Tarsus protokolünün ayıbıdır. Biz yoktan bir takım var ettik. Sahaya çıkan Tarsuslu çocuklarımız onur mücadelesi veriyor. Neredeyse tekmeye kafa sokuyorlar. Sonuna kadar ben de onların arkasındayım” şeklinde konuştu.

“EL ALTINDAN BİZE ÇELME ÇAKMAYA ÇALIŞANLAR VAR”

El altından Tarsus İdman Yurdu’na çelme çakmaya çalışanların olduğunu iddia eden Kavalcı, “Bunlara rağmen mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Allah kısmet ederse de düşmeyeceğiz. Cumhuriyetle yaşıt 100 yıllık kulübümüzü sahipsiz bırakmayacağız. Önümüzdeki günlerde kongremizi yapacağız. Aday olmak isteyen varsa buyursun gelsin. Göreve geldiğimizde 32 milyon borç vardı şuanda da 25 milyon borcumuz var. Biz hiç borç yapmadık ve hiçbir futbolcuya da borcumuz yok. Futbolcularımız da formanın hakkını veriyor ama böyle nereye kadar. Tarsus Belediyesi Başkanı Haluk Bozdoğan aylık 50 bin TL para veriyor. Ama bu bizim bir deplasman giderimizi bile karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

GÜNDEŞ; “BU GİDİŞLE LİGDE KALMAMIZ ÇOK ZOR”

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Murat Gündeş ise, “Tarsus ve Tarsuslular artık çok geç olmadan bir şeyler yapmalı. Artık Tarsus kamuoyu takımına destek ve sahip çıkmalı. Bu sadece 1-2 iş adamıyla olacak bir iş değil. Bu gidişle ligde kalmamız çok zor. Mutlaka destek verilmesi lazım. 100 yıllık çınarın artık yapraklarının dökülmemesi lazım. Ancak bırakın yapraklarının dökülmesini artık kurumaya doğru gidiyor. Ciddi anlamda maddi kriz içerisindeyiz. Sadece basınla olacak iş de değil. Buradan belediye başkanımıza, siyasi parti temsilcilerine ve iş dünyasına sesleniyorum; ne olur yanımızda olun. Takımın ligden küme düşmemesi için hep birlikte mücadele edelim. Daha çok geç kalınmadan taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymamız lazım. Özellikle Kepez maçında ne kadar sahipsiz olduğumuzu gördük. O yağmurun altında, çamurun içinde bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BURAYA KARİYER PLANLAMASI İÇİN GELMEDİM”

Tarsus İdman Yurdu’na kariyer planlaması için gelmediğinin altını çizen Gündeş, “Hatta kariyerimi riske atarak geldim. Herkes bazı şeyleri riske atarak bu takıma destek olmak zorunda. Ben de bunu bilerek geldim. Tarsus İdman Yurdu sevdasından bahsedecek olursak işte şimdi bunu gösterme zamanı. Bu takımda Murat Gündeş ya da Cem Kavalcı’yı sevmeyebilirsiniz ama Tarsus İdman Yurdu’nu sevmek zorundasınız. Bu takımın düşmemesi için artık el atma zamanı. Yalvarmamız gerekiyorsa gidip herkese yalvarırız ama ne olursunuz arkadaşlar bu takımı sahip bırakmayın. 100 yıllık çınar yaprak dökmüyor artık kurumaya doğru gidiyor. Takımımız hep belediye desteğiyle devam ediyor ancak artık belediye desteği de yetmiyor. Biz koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Tek amacımız kulübü düze çıkarmak. Bu takım Murat Gündeş’in ya da Cem Kavalcı’nın takımı değil, tüm Tarsus’un takımı. Eğer küme düşürmeyeceği garantisini veren bir teknik direktör çıkarsa ben koltuğumu ona devretmeye hazırım. Bu takım eğer Bölgesel Amatör Lig’e düşerse bir daha profesyonel liglere çıkamaz” diye konuştu.

Futbolculardan Şehmuz Durak ise her sahaya çıktıklarında formalarının ağırlığının farkında olduklarını belirterek, arkalarında 500 bin insanın olduğunu bildiklerini ifade etti. Durak, "Biz Tarsuslu futbolcular olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Sizler de bizimle olun" diyerek çağrıda bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA