“Emekli çiftçinin suçu ne?”


Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin emeklilere tek seferlik verilen 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamamasını TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizin tarımsal üretimine katkıda bulunan bu üreticilerimizin kapsam dışı bırakılması kabul edilemez. Emekli çiftçinin suçu ne?” diye sordu.

 

Tarih : 23 Kasım 2023 Perşembe 12:13

Haber Merkezi

Mersin Milletvekili Kocamaz, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin emeklilere tek seferlik verilen 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamamasını Meclis gündemine taşıdı. Düzenleme ile kapsam dışında bırakılan emekli çiftçilerin mağdur olduğunu ifade eden Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan'a çağrıda bulundu.

“KOCAMAZ’DAN BAKAN IŞIKHAN'A ÇAĞRI”

Yasa görüşmeleri sırasındaki tüm çabalarına rağmen çalışan emeklilerin, bir defaya mahsus ödenen 5 bin TL'lik ikramiyeden mahrum bırakıldığını aktaran Kocamaz, “Temmuz maaş zammı sırasında mağdur edilen çiftçi emeklileri, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı oldukları için bir kez daha mağdur edilmiş ve 5 bin TL'lik ödemeden yararlandırılmamıştır” ifadelerini kullandı. Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan'a çağrıda bulunarak şu soruları sordu? Bu bilgiler ışığında, bütün itirazlara rağmen Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı yaklaşık 1,6 milyon emekli çiftçiye ve çalıştığı için kapsam dışı bırakılan tüm emeklilerimize 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödemesinden yararlandırmaya yönelik hala bir karar almadınız, böyle bir çalışmanız var mıdır? Yiyip içtiğiniz birçok şeyi üreten çiftçilerimize karşı takındığınız bu hasmane tutumun değişme ihtimali var mıdır?”

“DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM DE SORUNLU DEVAM EDİYOR”

Öte yandan Kocamaz, Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda  İYİ Parti Grubu adına söz alarak, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden tam dokuz ay geçtiğini, aradan geçen onca zamana rağmen sorunların hala çözülmediğini anlattı. Deprem bölgesinde sağlık konusunda sorunların devam ettiğini söyleyen Kocamaz,”Sağlık personeli ve sağlık tesisine olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Depremzedeler aradan geçen dokuz aya rağmen hâlen civar illerden sağlık hizmeti almaya devam etmektedir. Deprem bölgesinde yer yer hâlen içme suyu ve bulaşıcı hastalık konusunda sorunlar yaşanmaktadır” şeklinde konuştu. Milletvekili Kocamaz, Deprem bölgesinde yaşanan sorunların ortada olduğunu, bölgede depremden kurtulan ve hayatta kalan vatandaşların çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini, çile çekmeye devam etmekte olduklarını söyledi. Kocamaz, “Aylar sonra ancak çadırlardan kurtarılarak başlarını sokacakları bir konteyner bulabilen depremzedeler, bu kez de ağır kış şartlarıyla ve sel sularıyla karşı karşıya kalmıştır. Adıyaman'da bazı konteyner kentlerde su baskınları meydana gelmiş, konteyner kentler sular altında kalmıştır” dedi.

“TÜRKİYE'NİN BUGÜN İÇİN GÜNDEMİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR”

“Türkiye'nin bugün için gündemi Anayasa değişikliği değildir, 50+1 hiç değildir” diyen Kocamaz, Türkiye'nin bugün en önemli gündeminin yalnızca deprem ve depremzedeler olduğunu hatırlattı. Depremzedelerin hala kalıcı konutlara kavuşturulamadığını da ifade Kocamaz, “Koskoca yaz mevsimi boş laflarla geçmiştir ve kış kapıya dayanmıştır. Deprem bölgesinde kış tamamen bastırmadan ve şartlar ağırlaşmadan kalıcı konutlar teslim edilmeli ve depremzedeler sıcak yuvalarına kavuşturulmalıdır. Demek istiyorum ki, ortaya konulan hedeflere ulaşılabilmek de oldukça zor görünüyor. Depremzedelerimizin bir kışı daha konut dışındaki yerleşim yerlerinde geçirmeye tahammülü kalmamıştır” dedi. Kocamaz konuşmasında Deprem sırasında arama kurtarma ve yardımların dağıtılması sırasındaki yaşanan koordinasyonsuzluğun deprem sonrasında enkazların kaldırılması sırasında da yaşandığını ileri sürdü. Kocamaz, “Ağır hasarlı binaların yıkım işlemi sırasında yaşanan sorunlar deprem bölgesinden önemli şikâyetleri de beraberinde getirmiştir. Deprem illerinde kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde yıkımlar yapılmaktadır. Yıkım yapan operatörler yıktıkları binanın enkazı altında kalarak hayatlarını kaybetmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere ağır hasarlı binaların yıkım işlemi yavaş ve kontrolsüz bir şekilde yapılmakta, bugüne kadar yıkımı yapılamayan binalar da vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturmaya devam etmektedir. Ayrıca, bölgede asbest riski her geçen gün biraz daha artmaktadır” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA