Gökçel; “Partime vefa borcum var, göreve hazırım”


Adı Mezitli Belediye Başkan Adaylığı için geçen 27. Dönem CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP’ye vefa borcu olduğunu dile getirerek, “Babam Abdulbaki Gökçel partimizde Merkez İlçe başkanlığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve sonrasında CHP’ye ve sola gönül vermiş olan Mersinli seçmenlerimiz tarafından teveccüh gösterilip 1995 yılında 20. Dönem Mersin Milletvekili seçilerek onurlandırıldı. Bizim partimize vefa borcumuz var, biz partinin evladıyız ve partimizin emrindeyiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bugüne kadar partimin bana verdiği görevlerde her zaman neden, niçin demeden koştuysam, önümüzdeki dönemde de görev verirlerse göreve hazırım ve görevden kaçmayacağım” dedi.

 

Tarih : 19 Kasım 2023 Pazar 14:42

Necdet TAŞ

Cengiz Gökçel…  2001 yılında Mersin Ziraat Odası Meclis Üyeliğine seçilen Cengiz Gökçel, 2007 yılından, 2018 yılında Milletvekili seçilinceye dek, Mersin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.  2012 yılında Mersin Sulama Birliği Meclis Üyeliğine Seçilen Gökçel, 2014 yılında Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2 yıl süreyle başkan UTK (Ulusal Turunçgil Konseyi)  Başkan vekilliği yapan Gökçel, ayrıca Ziraat Odaları Birliği Üst Kurul Delegeliği yaptı. Mersin Akdeniz ilçesi Örtü Altı Üreticileri Birliği, Mersin Toroslar ilçesi Şeftali Üreticileri Birliği ve Mezitli Şeftali Üreticileri Birliğinin kurulmasında büyük pay sahibi oldu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve üretici birliklerinin yapısının değiştirilip, ürünlerin bir taban fiyatı belirlenerek devlet tarafından ürün alınması önerisi kabul gördü ve pilot bölge olarak Mersin belirlendi. Uzun yıllar sürdürdüğü CHP’de ilçe ve il delegeliğinin yanı sıra CHP 34. Olağan Kurultayında kurultay delegeliği yaptı. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP’den 27. Dönem Mersin Milletvekili seçilerek TBMM’ye giren Gökçel, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptığı süre boyunca Ziraat Odası Başkanlığında olduğu gibi yine Mersinlinin, çiftçinin, köylünün ve üreticinin sesi olmuştu… Bunun yanı sıra Ziraat Odası Başkanlığından geldiği için kent dinamikleri, Kamu kurumları, Mesleki kuruluşlar, STK’lar ve Dernekler ile diyalog halinde kalarak,  Mersin’in sorunlarını sürekli TBMM ve Basında dile getirerek gündemde tuttu.

HEM KÖYLÜNÜN VE ÇİFTÇİNİN YANINDA OLDU

5 Yıllık Milletvekilliği süresince Çiftçinin, Üreticinin ve Köylünün sesi olmanın yanında, özellikle, Pamukluk barajı, Taşucu-Çeşmeli Otoyolu, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Mersin ekonomisi için hayati önem taşıyan Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı projesinin yapılması ve hayata geçmesi için büyük mücadele verdi. Bunlarla birlikte Gökçel, 28.01.2023 tarihinde Konya Akşehir’de, CHP adına şimdiye kadar yapılmış olan en büyük Yörük buluşmalarından biri olan ve önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen “Konya Akşehir Büyük Yörük Türkmen Buluşması’’ için çalıştı. Gökçel, Türkiye’de Yörüklerin yaşadığı tüm illere giderek, Yörük dernekleri, Vakıflar, Yörük yaşamını sürdüren aileler ve ulaşabildiği tüm Yörüklerin Akşehir’de düzenlenen büyük buluşmaya katılımını sağlamak için büyük görev üstlendi ve koordinatör olarak görev aldı. Yörüklerin yaşamlarını, tarihlerini, sosyo-kültürel açıdan yaşadıkları sıkıntıları akademisyenler ile görüşerek kitapçık haline getirdi. 27. Dönem Mersin Milletvekilliği yapan Cengiz Gökçel’in adı şimdilerde Mezitli Belediye Başkan Adaylığı için adı geçiyor…Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gökçel, aile olarak CHP’ye minnet duyduklarını ve vefa borçlarının olduğunun altını çizerek, “Partim görev verirse görevden kaçmam ve Partim için her göreve hazırım” dedi.

“CHP’DE GENEL SEÇİMİN MUHASEBESİ TAM YAPILAMADI”

CHP’deki kurultay sonucuyla ilgili konuşan Gökçel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçimin muhasebesi tam anlamıyla yapılmadı. Genel seçimden sonra zaten olağan bir kurultay sürecimiz vardı. Bu kurultay sürecini, il, ilçe, delege seçimleri ile başlattık. Kurultay delegeleri ortaya çıktı. Kurultay delegeleri hür iradeleriyle hem Genel Başkanımızı hem de Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyelerini seçti. Burada birileri seçilen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in yanında ya da önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmuş olabilir. Bu parti içi bir demokratik mücadeledir, dolayısı ile bu sonuca bakarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmuş olan arkadaşlarımızın, 5 yıl TBMM’de görev yapmış olduğum, yakından tanıdığım Genel başkanımız Sayın Sayın Özgür Özel tarafından göz ardı edileceğini kesinlikle düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.  CHP’nin Mersin il ve ilçe başkanlıkları seçimini de değerlendiren Gökçel, “Bizde delege belirlenmez,   delege seçilir!   Tüm ilçelerimize bakabilirsiniz. Üyeler eğer mahallede   ‘Biz uzlaştık ve şu arkadaşlarımızın delege olmasını istiyoruz’   şeklinde görüş belirttiyse o mahalledeki üyelerin talebine göre delegeler listeye eklendi…  Uzlaşı olmayan yerlerde ise sandık konuldu. Bu delegeler, ilçe kongresinde il delegelerini seçtiler. İl delegeleri de gitti kurultay delegelerimizle beraber, İl Başkanımızı, İl yönetimimizi ve disiplin kurulu üyelerimizi seçtiler. “Delegeler belirlendi” diye bakarsak Cumhuriyet Halk Partisi’ne haksızlık etmiş oluruz.

“MİLLET İTTİFAKININ YERELDE İŞBİRLİĞİNİN SÜRMESİ LAZIM”

Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin ittifak kurma girişimlerine de değinen Gökçel, “2018 yılında CHP,   İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yaptı, benzemez partiler bir araya geldi diyorlardı. O dönem Genel Başkanımız olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değişik siyasi görüşlerden olan siyasi partileri 2019 yerel seçimlerinde bir araya getirdi. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçildikten sonra ittifak kaçınılmaz hale geldi. Bunu başaran da Cumhuriyet Halk Partisi ve dönemin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çoğu arkadaşımız ‘Bunlarla ne işimiz var’ dedi ama bu ittifak sayesinde 25 yıl aradan sonra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye başkanlıklarını kazandık. İttifak olmamasına rağmen Türkiye’de partimiz adına oluşan sinerji ile birlikte 5 yıl aradan sonra ise Mersin’i aldık. Dolayısıyla bu doğrultuda ittifaktan ziyade yerel seçim iş birliğinin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Çünkü her ilin her ilçenin her büyük şehrin kendi içinde bir birlikteliği var. İttifak dendiği zaman genel birliktelik olur,  bunu da her yerde uygulayamazsınız. Büyükşehir ve ilçelerde büyük başarı elde ettik.   Bunu da devam ettirmemiz gerekiyor. 11 Büyükşehir Belediyemiz halkın geneline insan ve proje odaklı çok önemli hizmetler sundu. Vatandaşlarımızdan da belediye başkanlarımıza dair büyük bir memnuniyet var. Bu nedenle de bu memnuniyetin devam etmesi için, görevdeki belediye başkanlarımızın halk üzerindeki memnuniyeti ölçülecek, dolayısıyla vatandaş memnuniyeti, hizmet ve projelerin başarısını kıstas olarak alacak ve buna göre adayları değerlendireceklerdir” dedi. Siyasi makamların sorumluluk alınan görevler olduğunu dile getiren Gökçel, “Milletvekilliği, Belediye başkanlığı gibi siyasi makamlar görev ve hizmet yapmak için sorumluluk alınan kutsal görevlerdir. Ayrıca bu görevlerde bir bayrak yarışı söz konusudur. Bu görevlerde geçmişte de olduğu gibi yenilenmeye ve değişime ihtiyaç duyulabilir, buda gayet doğal bir durumdur. Önemli olan bayrağı devir alacak kişinin aday olarak partimize, göreve geldikten sonra da Kentimize ve Ülkemize yapacağı katkılardır” dedi.

“GÖKÇEL AİLESİNİN CHP’YE VEFA BORCU VAR”

Cengiz Gökçel CHP’ye vefa borcu olduğunun altını çizerek, “CHP beni Milletvekili yaptı. Bizim partimize vefa borcumuz var. Biz partinin evladıyız ve partimizin emrindeyiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bugüne kadar partimin verdiği görevde, neden, niçin demeden koştuysam, bundan sonrada verilecek görevlere hazırım. İhtiyaç varsa, ihtiyaç duyduğu anda partimiz kendi evlatlarına sahip çıkacaktır. Ben de partimin bana vereceği görevi kabul ederim. Mezitli’de veya partimizin Belediye Başkanlarının görev yaptığı yerlerde tabii ki Aday Adayı olmak gayet doğaldır ancak partimizin Aday Adayları çok hassas ve dikkatli davranmak zorundadır. Aday Adaylarımızın kendi aralarında veya mevcut Başkan’a karşı yapacakları sert mücadele direk partimize zarar verecektir” dedi. Mevcut belediye başkanları varken adaylık açıklamasında bulunmayacağını vurgulayan Gökçel, “Belediye Başkanımız varken Milletvekilliği yapmış bir isim olarak Aday Adaylığı çalışması içerisine girmeyeceğimi, bunun rakip siyasi partiler tarafından malzeme edilebilme ihtimalinden dolayı kamuoyu önünde konuşulmasını siyaseten doğru bulmuyorum. Belediye Başkanımızın olduğu yerde kalkıp da bir adaylık çalışması içerine girmeyi kendi adıma hoş bulmuyorum” dedi. Adının belediye başkan adaylığı ile anılmasına değinen Gökçel, “Mezitli’de İsmim şundan dolayı geçiyor; Mezitli ilçesinin geçmişine bakarsak tarım yapılan, 16 Köy ve 6 Beldeden oluşmuştur, bu köylerle akrabalık ve hemşerilik bağımız çok yüksektir! Bir de rahmetli babamın siyasi geçmişi, Fındıkpınarı Yaylası’nda olan yerleşim yerimiz, bunun yanında çok sosyal ve aktif bir ailenin temsilcisi olarak uzun yıllar insanlarla olağanüstü bir ilişki kurduk. Bununla birlikte Ziraat Odası Meclis Üyeliği ve ardından 11 yıl süren Ziraat Odası Başkanlığı görevlerim, sürekli çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile olan çalışmalarım ayrıca da 5 yıllık Milletvekilliği sürem boyunca gerek köylerde gerekse de merkezde sürekli hemşerilerimizin içinde olmam nedeniyle vatandaşlarımızın şahsıma bir teveccühü oluştu… Tabii ki partim görev verirse aday olurum ve kendime de sonuna kadar güvenirim. Aday olmam halinde Partimin oyunun artmasına da katkı yaparım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. CHP’nin vereceği görevlerden kaçmayacağının altını çizen Gökçel, “Tekrarlamak istiyorum partime katkı sunacağımı düşündüğüm görevlerden asla kaçmam!” diyerek sorumluluk almaya hazır olduğunu belirtti.

VAHAP BEY YENİDEN ADAY OLMALI ÇÜNKÜ ÇOK BAŞARILI BİR 5 YIL GEÇİRDİ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in çok başarılı bir 5 yıl geçirdiğini ve bu yüzden yeniden aday yapılması gerektiğini kaydeden Gökçel, “Gayet netim. Gerçekten 11 Büyükşehir Belediye Başkanı içinde halk memnuniyeti açısından 1. sırada yer alır. Mersin son 4-5 yıldır birçok kentten daha güzel bir pozisyona geldi! Emin olun buraya yani şehir merkezine yapılan hizmetler, 40-45 km uzaklıktaki köylere de aynı kalitede aynı hizmet yapıldı. Bütünşehir yasası ile mahalle statüsüne çevrilen köylerimiz benim gözümde halen Köydür! Orada yaşayan hemşerilerimiz Köylüdür ve Köylü milletin efendisidir. Özellikle içme suyuyla ilgili hele hele bir de kurak geçen 2 yılla birlikte kaynak sularında çok büyük sıkıntılar olmasına rağmen kırsalda içme suyuyla ilgili sıkıntılar münferit hale geldi! Anamur’a yakın zamanda gittiniz mi bilmiyorum; Anamur İskele Mahallesi resmen yep yeni bir şehir oldu. Bu da Büyükşehir’in altyapı ve üst yapı çalışmaları sayesinde oldu. Çok kaliteli asfalt yapıldı. Otoban gibi yollar yapıldı. Anamur-Ermenek sınırındaki köylere bile asfalt yapıldı. Oradaki köylere ilk defa giden Milletvekili ben oldum. O köylerin birinde CHP’ye sadece 8 oy çıkmıştı. Kiraz üreticiliği yapan bir köydü. O köyün yolunu yapan Vahap Seçer sayesinde son seçimde CHP’ye yüksek oy çıktı. Yani Mersin’in bir ucundan öbür ucuna tüm Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun!   Ben şahsen Vahap beyin yeniden adayımız olacağını ve aday olduğunda da seçimi rahatlıkla büyük fark ile kazanabileceği düşüncesindeyim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA