HEDEP’in hedefi Akdeniz ve Toroslar!


Mersin’de STK temsilcileri ve inanç kurumlarıyla bir araya gelen HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi’nin kazanacaklarının altını çizerek, “Elbette bu seçimde, burada bizim göz bebeğimiz olarak gördüğümüz Akdeniz Belediyemiz var. Geçen seçim evet kaybettik. Bunun da muhasebesini yaptık, yapıyoruz da. Bu seçimlerde kesinlikle ama kesinlikle alacağız. Bu belediyemizi alacağız. Diğer belediyeleri mutlak ve mutlak alacağız. Toroslar Belediyesi’ni almaya o kadar yakınız ki… Akdeniz Belediyemizi alacağız, Toroslar’a talibiz” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2023 Cumartesi 13:58

Necdet TAŞ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve inanç kurumlarıyla bir araya geldi. STK’larla buluşma toplantısına HEDEP milletvekilleri Ali Bozan ve Kamuran Tantan, HEDEP Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eşbaşkanı Canan Yüce, HEDEP Mersin İl Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Bedriye Kuş’un yanı sıra, kentte bulunan çok sayıda STK temsilcisi ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

“CAN ATALAY SERBEST BIRAKILMALI”

Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği kararın Yargıtay tarafından tanınmamasını eleştiren Hatimoğulları, “Şu an sevgili Atalay, deprem yaşamış bir bölgenin vekili olarak, Hatay halkına hizmet etmesi gerekirken bugün cezaevinde ve halen bırakılmadı. Buradan bir kez daha çağrımızı belirtiyoruz ki Can Atalay’lar serbest bırakılmalı. Yine AİHM kararlarına rağmen Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davasında yargılanan ve halen cezaevinde bulunan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı. Bunun bir siyasi dava olduğunu bugün de altını çizmek istiyorum. Tüm bunlar devam ederken siyasi iktidar kimi serbest bırakıyor. Hrant Dink’in katilini ‘iyi hal’ gerekçesiyle serbest bırakıyor. Siyasi nedenlerle 30 yıldır cezaevinde bulunan yoldaşlarımız, bırakın ‘iyi hal’ indirimini mahsupları tamamlamış olmasına rağmen 30 yıla rağmen ‘daha nasıl cezaevinde tutabiliriz’ diye bir yaklaşım içerisindeler. İşte bu yüzden kesinlikle yargı sistemiyle hesaplaşmak zorundayız. Bunun yolu da tek adam rejimiyle mücadele etmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ”

Yerel seçimlerde kaybedilen belediyeleri geri alma ve kazanma stratejisi üzerine seçim çalışmaları yaptıklarını kaydeden Hatimoğulları, “2019 seçimlerinde kaybettirme üzerine bir strateji geliştirdik ve Türkiye’nin umudu olduk. En son cumhurbaşkanlığı seçimde aday çıkarmadık ve Türkiye’ye bir kere daha umut olmanın kapılarını açtık. Bu seçimlerde ise bizler açık, şeffaf, ilkeli, demokratik zeminde bir oluşum olmadığı sürece kendi durduğumuz yerde duracağız. Şayet bir ittifak olacaksa batıda açık, ilkeli, demokratik bir zeminde olacağız. Halkımızın karşısına şu anda nasıl çıktıysak aynı biçimde herkes bu halkın karşısına çıkacak, ilkelerini bu halka tek tek açıklayacak. İşte bizim önümüzdeki dönemde batı ile ilgili stratejimiz budur. Batı derken burada elbette biraz önce gözbebeğimiz olan Akdeniz Belediyesi’ni bundan ayrı tutuyorum. Yerel seçimlerde özellikle Mersin bizim için çok önemli. Akdeniz Belediyemizi alacağız, Toroslar’a talibiz. Akdeniz Belediyesi burada bizler tarafından yönetilmiş bir belediyelerdir. Bizim kendi seçmenimiz, kendini yönetimlerde görmek istiyor. Bugün bir Mersinli seçmenimiz, kendini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde görmekten daha büyük bir hakkı olduğu kanaatinde değil. Bu bizim önemli bir hakkımızdır. Biz bu hakkımızı seçmenimizden, halkımızdan aldığımız güçle biz bunu yapıyoruz. Hiç kimseden biz, hak etmediğimiz ve seçmenimizin de teveccühü olmadan bir şey talep ediyor değiliz. Elbette bu seçimde, burada bizim göz bebeğimiz olarak gördüğümüz Akdeniz Belediyemiz var. Geçen seçim evet kaybettik. Bunun da muhasebesini yaptık, yapıyoruz da. Bu seçimlerde kesinlikle ama kesinlikle alacağız. Şimdiden bütün seçmenimize, halklarımıza sesleniyoruz. Lütfen Akdeniz Belediyemiz için dolaşmadığımız sokak, sıkmadığımız el bırakmayalım. Şu andan itibaren Akdeniz Belediyesi için çalışmalarımızı başlattığımızı ilan ediyoruz. Bu belediyemizi alacağız. Bütün konsantrasyonumuz bu yönde. Gelin hep birlikte çalışalım ve belediyemizi alalım” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA