Yargıtay darbesine izin vermeyeceğiz!


Anayasa Mahkemesi-Yargıtay kriziyle ilgili Emek-Demokrasi Platformu bileşenleri Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü Başkanı Ahmet Paket, “Hukuka ve Anayasa’yı yerle bir etmenize geçit vermeyeceğiz. Tüm yurttaşlarımızı bu darbe girişimine karşı birlikte tavır almaya, yalnızca Hatay milletvekili Can Atalay’ın özgürlüğünü ve depremzede Hatay halkının Siyasal iradesini değil, darbecilere karşı hukuku savunmaya çağırıyoruz. Yargıtay darbesine geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 15:01

Necdet TAŞ

 

Anayasa Mahkemesi-Yargıtay kriziyle ilgili Emek-Demokrasi Platformu bileşenleri Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü Başkanı Ahmet Paket, “Cumhur İttifakı, insan haklarına ve adalete karşı kurulmuş bir ittifak olduğunu bir kez daha gösterdi. Can Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen iktidarın yargıya dönük baskısı nedeniyle tahliye edilmiyor. Binlerce yurttaşımızı aramızdan alan deprem felaketini yaşayan depremzede yurttaşlarımızın seçtiği milletvekili aylardır zorla hapiste tutuluyor. Kısaca hatırlatalım: YSK tarafından Can Atalay'ın milletvekili adayı olmasında bir sakınca görülmedi. Seçildikten sonra TBMM'den mazbatasını aldı, Genel Kurul'da ismi okundu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na seçildi. Ancak tüm bunlara rağmen özgürlüğüne kavuşması engellendi. AYM'ye başvuruda bulunuldu, AYM Can Atalay'ı haklı buldu ve derhal tahliyesini talep etti. Ancak Yargıtay, iktidar cephesinden aldığı talimatla AYM'nin derhal uygulanması gereken kararını ve anayasanın ilgili maddesini tanımadığını açıkladı, üstelik AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yani AKP, MHP ve onun yandaş yargısı, bir seçilmişi özgürlüğünden mahrum etmek için anayasayı çiğnedi” ifadelerini kullandı.

 

“ADALETİN KIRINTISINA TAHAMMÜL KALMAMIŞ”

 

“Hırsızlığa, hukuksuzluğa, suça hiç bulaşmamış bir insan, bir milletvekili tahliye edilmezken mafyalar ve katil müteahhitler sokaklarda cirit atıyor! Yargıtay, Türkiye'nin en yüksek yargı makamına "Seni de anayasayı da tanımıyoruz" deme haddini ve yetkisini kimden alıyor? İktidar, bir hedef belirlemiş, bu hedefe ulaşmak için engel tanımadan, her tür yola, hukuksuzluğa başvurup ilerlemek istiyor, biz de evrensel hukuk kurallarına, halkın iradesine, haklılığımıza güvenerek iktidarın bu hukuk tanımazlığına direnmeye devem edeceğiz” ifadelerini kullanan Paket, “Can Atalay'ın hapiste geçirdiği her dakika, halka karşı suç işlenmektedir. Can Atalay'ın hapiste geçirdiği her dakika yalnızca Can Atalay'a karşı değil, tüm halka karşı suç işlenmektedir. Yalnızca Türkiye İşçi Partisi'ne oy veren Hataylıların değil, hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu ülkenin tüm emekçilerinin hakkı gasp edilmektedir. Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararına rağmen cezaevinde tutsak bulundurulan Hatay Milletvekilimiz Can Atalay ve onlarca siyasi tutuklu Saray’ın talimatıyla özgürlüklerinden mahrum edilirken, Hrant Dink’in katili Ogün Samast önceki gün tahliye edildi.  Bu ülkede AYM ve AİHM kararları uygulanmazken, adaletin kırıntısına tahammül kalmamışken, Hrant’ın katilleri için her türlü hukuki yolu uygulayanlar, hasta ve yaşlı mahpuslara uygulanmayan koşullu salıverme şartlarını Hrant’ın görünen katiline uygulayarak dün bir kere daha Hrant Dink’i katlettiler” dedi.

 

“YARGITAY DARBESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

“Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe sayarak yargıya darbe vurmaya çalışanlar katilleri serbest bırakan, tarikatlarda cemaatlerde işlenen suçlara göz yuman, kadınlar katledilirken susan iyi hal ve tahrik indirimleriyle teşvik eden, işçiler iş cinayetlerinde ölürken kader diyen, öğrenciler KYK yurtlarında ölürken gençlere saldıranlardır” şeklinde konuşan Paket, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hatay halkının oylarıyla seçilen vekilimizi suç işleyerek orada tutanlar, kendisine muhalefet ediyorlar, suçlusun diyorlar diye HEDEP ve CHP vekilleri hakkında fezlekeler yollayan bu iktidarın ta kendisidir. Anayasal düzene karşı suç işleyenler, Anayasayı ve Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımadığını ilan eden, üstelik AYM üyelerini suç duyurusuyla tehdit eden hakim ve savcıların bizatihi kendisidir. Anayasayı tanımam, AYM kararlarını tanımam. ‘Buna alışacaksınız’ diyen iktidar karşısında durmaya, onların adaletsiz düzenleri karşısında halkın mücadelesini, emeğin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Emeğin, özgürlüğün, eşitliğin memleketini kurana dek, Can Atalay halkının arasına dönene dek buradayız. Hukuka ve Anayasa'yı yerle bir etmenize geçit vermeyeceğiz. Tüm yurttaşlarımızı bu darbe girişimine karşı birlikte tavır almaya, yalnızca Hatay milletvekili Can Atalay’ın özgürlüğünü ve depremzede Hatay halkının Siyasal iradesini değil, darbecilere karşı hukuku savunmaya çağırıyoruz. Yargıtay darbesine geçit vermeyeceğiz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA