Kocamaz, “Müfettişler benden rüşvet istedi”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belediyeye yönelik FETÖ operasyonuyla ilgili konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’deki tüm iş adamlarının üzerine FETÖ kumpası kuruldu. Borsa oluşturuldu ve hepsi ıhtırıldı. 5 milyon dolarlar, 10 milyon dolarlar havada uçuştu. Bugün geldiğimiz noktada, maalesef, bu olaylar hâlen devam ediyor. Ben Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den rica ettim, saraydan bana bir randevu alın “Burada çok kötü şeyler oluyor, bunları mutlaka Sayın Cumhurbaşkanına anlatmam lazım.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 13:04

Necdet TAŞ

TBMM’de Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi üzerine partisi adına konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Teklif ile Aile ve Gençlik Fonu adı altında yeni bir fon kurulmakta. Fonun gelirlerinin önemli bir kısmı kamu kaynaklarından sağlanacak ve idaresi 5 Bakan Yardımcısı tarafından yürütecek. Fon, yeni evlenecek gençlere evlilik kredisi sağlayacak. Hükümet, fon konusunda zaten bize göre “sabıkalı” durumdadır. Mesela İşsizlik fonunu, işsiz vatandaşlarımızdan daha çok işverenler kullanmakta. Hükümette dara düştükçe işsizlik fonunu amacı dışında ve alakasız konularda kullanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN BAŞI KİM?”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlilik kredisi vaadini 15 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdığını ve bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplandırması amacıyla da yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan Kocamaz, “Soru önergemde: Yeni evlenecek çiftlere seçim öncesi söz verilen faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi uygulaması bugüne kadar hangi gerekçelerle ve niçin başlatılamamıştır? Ne zaman başlatmayı planlıyorsunuz? diye sormuştum. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Yılmaz, soru önergeme soruyu ıskalayarak, 1 Ekim 2023 tarihinde konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girdiğini belirterek cevap bile vermeden adres göstermişti. Devletin başı kim? Evlilik yardımı konusunda Sayın Cumhurbaşkanı söz vermedi mi? Maliye Bakanlığı kime bağlı? Türkiye’deki bütün kurumlar Cumhurbaşkanlığı’na bağlı değil mi? Hiç kimse sorumluluk almak istemiyor.  Herkes topu bir başkasına atarak soruya cevap verdiğini, bir çözüm ürettiğini zannediyor. Ülke maalesef uygulanan bu sistemle tam anlamıyla adeta “Muz Cumhuriyeti” ne dönüşmüştür” diye konuştu.

“4 KİŞİLİK AİLE İÇİN AÇLIK SINIRI 13 BİN 684 TL”

Ekonomideki kötü gidişata bağlı olarak artan yoksulluğun ülkenin en temel ve en önemli sorunu haline geldiğine dikkat çeken Kocamaz, “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Ekim ayında 13 bin 684 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 44 bin 573 TL’ye yükselmiştir. Artan hayat pahalılığı karşısında aileler ve gençler “perişan” vaziyettedir. Milyonlarca aile sosyal yardımlarla yaşamaya çalışmakta, gençler de işsizlik sorunu ile baş başa kalmış, istikbalini yurtdışında aramaya başlamıştır. 2017 yılında 3,2 milyon haneye sosyal yardım yapılırken, bu rakam 2022 yılında 4,4 milyon haneye çıkmıştır. 2021 yılında borcundan dolayı 424 bin 751’ hanenin elektriği kesilmiştir. Ülkemizdeki evlenme oranı azalırken, boşanma sayıları da artmıştır. Evli çiftler arasında İlk 5 ve 10 yıl içinde boşanma sayıları pik yapmıştır. Yaşanan hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında genç nüfus evlense de evliliklerini yürütemez hale gelmiştir. 2003 yılında nüfusumuz 66 milyon iken her yıl 565 bin 468 kişi evlenirken aradan geçen 18 yıla rağmen nüfusumuz 85 milyona ulaşmış, evlenenlerin sayısı da artması gerekirken bu sayı maalesef 2021 yılında 563 bin 140 kişiye düşmüştür. Buna karşılık, 2021 yılında 175 bin 779 olan boşananların sayısı 2022 yılında 180 bin 954’e yükselmiştir. Gençlerimiz başta işsizlik olmak üzere barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sorun yaşamaya başlamış, anlatılan toz pembe tablolara rağmen bu hükümet döneminde evlilik kredilerine muhtaç hale getirilmiştir.  Yine Sayın Cumhurbaşkanı gençlere, "Gerçek hayattan kopmayın. Demli bir çay ve aromalı bir kahve eşliğinde yapılan karşılıklı sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Ülkemizi ve dünyayı gezmek için şartlarınızı zorlayın" diyerek adeta dalga geçmiştir. Gençlerimiz bugün bırakın dünyayı gezmeyi çay içecek ve okudukları şehirlerden ailelerinin yanına gidebilecek otobüs parasını bulamaz hale gelmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 22 yılda bugüne kadar yapamadığı hizmetleri böyle bir fon bulunmadığı için mi? Yapmamıştır. Bu kürsüden açıkça söylüyorum, Kurulacak olan bu fondan ailelere ve gençlere her hangi bir pay çıkmaz! Çıksa çıksa fon yöneticilerine yeni bir huzur hakkı çıkar diyor” dedi.

“BELEDİYEMİZE FETÖ KUMPASI KURULDU”

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde belediyeye yönelik FETÖ operasyonuyla ilgili konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; arkadaşlar, Türkiye'de belediyeler iktidar tarafındaysa her zaman kayrılmıştır ama muhalefettense özel müfettişler gönderilmiş, teftiş ettirilmiştir. Gelen her müfettişe ben soruyorum, diyorum ki: Siz özel bir görevle mi geldiniz, yoksa rutin bir teftiş için mi geldiniz? Müfettiş diyor ki: “Zaten bundan sonra hepsi özel teftiş.” 15 Temmuz oldu, 17 gün sonra, 2 Ağustos günü Mersin Büyükşehir Belediyesine FETÖ kumpası kuruldu ve 26 arkadaşımız suçu günahı olmadan tutuklandı, gözaltına alındı ve hayatları karartıldı. Bunların içerisinde Genel Sekreter var, daire başkanları var. Ömrü mücadeleyle geçmiş bir insanın yönettiği belediyede FETÖ kumpası kurulabiliyor. O gün biz Mersin Tanıtım Günleri için Ankara'daydık. Arkadaşların gece sabah erkenden evlerinden alındığını duyduk ve hemen iletişime geçtik. Tabii ki bizim o arkadaşlarla görüşmemiz engellendi ve kumpası kuran Mersin Emniyet Müdürlüğündeki Siyasi Şubenin Müdürüydü ve Tarsus’tan gelen bir kini, nefreti vardı” dedi.

“MÜFETTİŞLER BENDEN RÜŞVET İSTEDİ”

“Bizim Zabıta Daire Başkanımız Tarsus Eski Emniyet Müdürü olduğu için aralarındaki problemden dolayı sırf onu gözaltına aldırabilmek için böyle bir kumpas kurdular. Arkadaşlarımızdan iki ay yatan oldu, üç ay yatan oldu, beş ay yatan oldu, on bir ay yatan oldu ve tamamı beraat etti ama bunun yanında yuvalar yıkıldı, kanser olanlar oldu, kalp krizi geçirenler oldu ve maalesef, Türkiye’de adalet böyle işledi” şeklinde konuşan Kocamaz, “Bu da yetmedi, bundan sonra, Mersin’deki tüm iş adamlarının üzerine FETÖ kumpası kuruldu. Borsa oluşturuldu ve hepsi ıhtırıldı. 5 milyon dolarlar, 10 milyon dolarlar havada uçuştu. Bugün geldiğimiz noktada, maalesef, bu olaylar hâlen devam ediyor. Ben Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den rica ettim, saraydan bana bir randevu alın “Burada çok kötü şeyler oluyor, bunları mutlaka Sayın Cumhurbaşkanına anlatmam lazım." dedim. Sayın Cumhurbaşkanı benimle görüşmedi ve aradan çok uzun süre geçtikten sonra “Danışmanımla görüşün.” dedi. Bu gelen müfettişler resmen benden rüşvet istediler ve bunların tamamını ben o danışmana anlattım. Maalesef, bir arpa boyu yol gidilemedi, bunların hepsinin kaydını belgeleriyle beraber ben o sayın danışmana vermiştim. Ama şunu unutmayın ki: Keser döner, sap döner, bir gün de hesap döner. Ülkeyi yönetenler yerel yönetimdeki yöneticilere eşit mesafede davranmak durumundadır. Kim suç işliyorsa Allah onun belasını versin. Kim rüşvet yiyorsa, kim belediyelerin beytülmalini kendi özel menfaatleri için kullanıyorsa Allah hepsinin belasını versin. Hepsi de cezasını çeksin” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA