CHP’li Çakır Mersin’de çiftçi mitingi yapacak


Mecliste Mersinli çiftçilerin sorunlarını gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Mersin’de bir çiftçi mitingi yapacağız, hem de öyle 5 bin, 10 bin değil; 100 binlerin olacağı bir çiftçi mitingi yapacağız. Yüreği yeten varsa işte Erdemli Meydanı. Yüreği yeten varsa partisi pırtısı ne olursa olsun Erdemli Meydanı’na, Toroslar Meydanı’na, Silifke Meydanı’na, Anamur Meydanı’na çağırıyorum. “İthal muzu kesin.” dedim, her gün tehdit alıyorum. Evet, ithal muzu kesmezseniz uyuşturucuyu da kesemezsiniz, eroinciyi kesemezsiniz, kokainciyi kesemezsiniz” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2023 Cuma 12:59

Necdet TAŞ

Mecliste Mersinli çiftçilerin sorunlarını gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Tarsus Pamukluk Barajı isale hattı yapılmadı. Bu hat gelmediği takdirde 2024 yılında ortaya çıkacak susuzluk içme suyu olarak nefes almaya bile yetmeyecek. Depremden dolayı Mersin’e 500 bine yakın vatandaşımız geldi. Kış aylarında olmamıza rağmen su bize yetmiyor, ileriki günler de sıkıntılı. Derhâl Pamukluk Barajı’nın isale hattı yapılıp borularının döşenip bu işin bitmesi lazım. Çözüm bekliyor Mersin. Diğer taraftan, daha önce Meclisimizin kürsüsünde limon ihracatçımızı, limon üreticimizi, tarım ürünlerini defaatle konuştum; ses gelmedi” dedi.

MERSİN’DE ÇİFTÇİ MİTİNGİ YAPACAĞIZ”

“Şimdi, Mersin’de yapacağımız hadiseyi anlatıyorum: Tabii ki hakkımız olan, en kısa zamanda Mersin’de bir çiftçi mitingi yapacağız, hem de öyle 5 bin, 10 bin değil; 100 binlerin olacağı bir çiftçi mitingi yapacağız. Sizlere Mersinli, Adanalı, Tarsuslu, Erdemlili, Silifkeli Torosların üreticileri adına sesleniyorum: 1 milyon 200 bin limon yetişiyor, bunun yüzde 93’ünün tedarikçisi Adana ve Mersin’dir. Çözüm, Mısır ülkesinin kendi üreticisine, ihracatçısına verdiği fatura bedelinin yüzde 8 iadesidir” şeklinde konuşan Çakır, “Bunu vermezseniz 50 kuruş lira düştü limon, tarım ürünleri de böyle- İspanya’yla, Mısır’la, dünya piyasalarıyla baş edemiyoruz. Geçen Ticaret Bakanına arz ettim, söyledim; takılıp takılıp Maliye Bakanına takılıyor. Bu yılbaşından bu limonu biz kesip hasat etmezsek yeni yıl İstanbul ile Ankara limonun tanesini 100 liradan yiyecek; o zaman enflasyonun ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Kaldı ki, zaten göletleri yapmadınız; bitirmediniz. Erdemli’nin Sorgun Göleti, Sorgun Barajı, Aksıfat Barajı irsalatlarını yapmadınız; Fındıkpınarı’nın Göleti’ni bitirmediniz, Erçel'in yüzde 30 bitmiş olan barajına “Para yok.” diyorsunuz. Diğer taraftan -Akkuş Göleti olan- 8 köyü ilgilendiren Yavca ve daha aşağıdaki köyleri Musalı, Çelebilili göletlerini, Akkuş Göleti’ni bitirmediniz. Daha ileri gidelim, Karakız, Kargasekmez Göleti, Fındıkpınarı hattında en az 20 köyü ilgilendiriyor” dedi.

“İTHAL MUZU KESİN”

İlgili bakanlıklara defalarca gitmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadığından yakınan Çakır, “Şimdi, soruyorum: Ben bunu -dört buçuk aylık milletvekiliyim en az 4 defa burada dile getirdim. Bunu bu kayıtlara geçiriyorsunuz da bunu başka biri duymuyor mu? Nasıl olacak? Gidiyoruz Plan ve Bütçeye, varıyoruz Bakanın yanına “cekle cukla” karşılaşıyoruz. Bunun siyasetle bir alakası yok arkadaşlar. Zaten para etmiyor, üretici para kazanamıyor, tüketici bunu pahalıya alıyor, yiyor; biz de böyle olursa ne ekeceğiz ne dikeceğiz. Hayvanı olanlar, Yörükler dağdan koyununu getirmedi getirirse her gün 3 bin lira yem parası verecek. Onun için soğukta, kırda, tepede kalıyor ki orada çadırın arasında bir günde 3 bin lira kâr edeyim diye. Et para etmiyor üretici için, süt para etmiyor, Yörük bağırıyor. Mersin'de 800 bin Yörük var. Evet, ben onların temsilcisiyim, garip gurebanın, yoksulun, üreticinin, çiftçinin her zaman sesi oldum, bunu vallahi şov olsun diye söylemiyorum. Yüreği yeten varsa işte Erdemli Meydanı. Yüreği yeten varsa partisi pırtısı ne olursa olsun Erdemli Meydanı’na, Toroslar Meydanı’na, Silifke Meydanı’na, Anamur Meydanı’na çağırıyorum. “İthal muzu kesin.” dedim, her gün tehdit alıyorum. Evet, ithal muzu kesmezseniz uyuşturucuyu da kesemezsiniz, eroinciyi kesemezsiniz, kokainciyi kesemezsiniz. Yerli muzu ayağa kaldıralım. Anamurlu “İmdat!” diyor. Şovu bırakalım, gerçeğe bakalım. Adalet herkese lazım! Yaşasın adalet” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA