Bankalardan esnafa ‘POS’ kazığı!


Hükümetin yanlış ekonomik politikaları nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Bunu fırsat bilen finansa sektörü de faizleri ve komisyon oranlarını olabildiğince yükseltmiştir. Bankalar bu olumsuzlukları fırsat bilerek pos makinelerinin faiz oranlarını yüzde 4, yüzde 5 oranlarına yükseltmiştir. Esnaf pos makinesinin faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle pos kullanmaktan uzaklaşmakta, bu durum da elinde nakit parası olmayan tüketicileri mağdur etmektedir” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 13:03

Necdet TAŞ

Bankaların pos makinelerinin faiz oranlarını yükseltmesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, konuyu TBMM gündemine taşıdı. AK Parti Hükümetinin uyguladığı yanlış ekonomik programlar neticesinde, ülkede faaliyetini sürdürmeye çalışan ve toplam işletmelerin yüzde 98’ini, istihdamın yüzde 76,7’sini oluşturan esnafın oldukça zor günler geçirdiğini kaydeden Dinçer, “14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından dövizin biraz gevşetilmesiyle birlikte zamlar arka arkasına gelmiş ve hayat pahalılığı 10-15 kat artmıştır. Bunu fırsat bilen finansa sektörü de faizleri ve komisyon oranlarını olabildiğince yükseltmiştir. Esnaf ve sanatkârlarımız siftah yapmadan iş yerlerini kapatmakta ya da çok düşük kâr oranlarıyla ticari hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Bankalar bu olumsuzlukları fırsat bilerek pos makinelerinin faiz oranlarını yüzde 4, yüzde 5 oranlarına yükseltmiştir. Esnaf pos makinesinin faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle pos kullanmaktan uzaklaşmakta, bu durum da elinde nakit parası olmayan tüketicileri mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA